október

Tájékoztató a DVCSH által bevezetett járványügyi előírásokról

A DVCSH tájékoztatja a fogyasztókat, hogy szigorú járványügyi előírásokat vezet be. Mint írták: mindannyiunk védelme érdekében kérik, hogy a személyes ügyintézés során kötelező a szájat és orrot is eltakaró maszk, és javasolt a kihelyezett kézfertőtlenítő használata. Ügyfélszolgálatukon egy időben legfeljebb egy ügyfél tartózkodhat. Tájékoztatásuk alapján az elektronikus számlát igénylő fogyasztóik számláikat többféle módon is kiegyenlíthetik. Ennek részleteiről a kattintás után lehet tájékozódni.

Újra felszentelik a Kistemetőt

Orosz Csaba és Tóth Kálmán önkormányzati képviselők kezdeményezésére az egyházak képviselői november 1-én, vasárnap 14 órakor újra felszentelik a Kistemetőt. Előtte egy nappal, október 31-én 9 órakor ismét takarítást szerveznek, amely során a lehullott avart gyűjtik össze, szemetet szednek, valamint virágokat ültetnek és helyeznek ki. Így Mindenszentek alkalmából hosszú idő után ismét méltó környezetben lehet a Kistemető. Várnak minden érdeklődőt, segítő kezet, akik csatlakoznának a munkához.

A Technikum II. városrészben folytatódik a lomtalanítás

Legutóbb a Technikum I-ben gyűjtötték a lomokat, ennek eredménye 264 köbméter, 12 tonna lett. Ezzel együtt a mérleg eddig 1712 köbméter és 100 tonna, ennyi lomtól sikerült eddig megszabadítani a várost, a munka pedig folytatódik, ezen a hétvégén a Technikum II-ben. Október 31-én, szombaton is 7 és 15 óra között várják a lakosságot. A konténereket négy helyszínre helyezik ki: a Balogh Ádám utcába, Táncsics Mihály utcába, a Bocskai István utcába, valamint a Zöld SZTK mellé. Mezei Zsolt városüzemeltetésért felelős alpolgármester kiemelte: a gyűjtőedényeknél folyamatosan jelen van személyzet is, akik segítenek a városlakóknak, valamint odafigyelnek, hogy valóban csak lomok kerüljenek a konténerekbe. Hogy mit lehet és mit nem elhelyezni a konténerekben, valamint a szombati helyszínek megtalálhatók a mellékelt plakáton! Fontos: minden városrész sorra kerül.

Dunaújváros is részt vesz abban a projektben, amelynek célja a dunai identitás erősítése

Városunk társult stratégiai partnerként vesz részt a 2017-2019 között megvalósuló DANUrB (Danube Urban Brand) projekt folytatásában, a DANUrB+ programban. Mint a sajtóközleményben az olvasható: ez a program főként a kis és közepes méretű folyóparti városok kulturális lehetőségeinek erősítésére koncentrál, a Duna erőforrásainak és kulturális gazdagságának felhasználásával. A többéves program projektjeinek fő célkitűzése egy átfogó térbeli-kulturális hálózat, az "Európai Kulturális Sétány" létrehozása, amely összeköti az összes Duna menti közösséget, és ezeket egy márkanév alatt egyetlen turisztikai célpontként egyesíti. A 2022-ig tartó projektben Dunaújváros is képviselteti magát. A projekt részleteiről bővebben a csatolt sajtóközleményben olvashatnak.

 

Kutyás jótékonysági futás lesz városunkban

Október 31-én Dunaújváros ad otthont a HDR Not Just Run szezonzáró futamának, amely összehozza a kutyák és a futás szerelmeseit. A Hard Dog Race Not Just Run – Fuss velünk egy jó ügyért versenyen az egyéni teljesítményen túl közös célért is futnak a versenyzők, hiszen a nevezési díjjal mindenki hozzájárul egy fa elültetéséhez, ugyanis az esemény a 10 millió Fa projektet támogatja. A nevezéseket felnőtt, junior és csapat kategóriában várják.

Rendhagyó családi nappal készül az Intercisa Múzeum

A város alapításának 70. évfordulója alkalmából rendhagyó családi napot szervez az Intercisa Múzeum. 2020. november 7-én 10 és 16 óra között várják mindazokat, akik szeretnék jobban megismerni városunk nevezetes emlékeit, és ehhez van kedvük a várost is bejárni, akár kerékpárral, tömegközlekedéssel vagy autóval. A résztvevők az Intercisa Múzeumban nevezhetnek, itt egy feladatlapot kapnak, amelyen Dunaújváros 7 helyszíne szerepel, ezeket - a feladatlapon található információk alapján - meg kell találni és ott egy szelfit készíteni. A játék célja, hogy minél többen megtalálják a város különböző pontjain lévő emlékeket, a feladatlap kitöltésével pedig alaposabban megismerjék városunkat.

Forgalmi rend változás lesz a köztemető környékén

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az előző évekhez hasonlóan a Mindenszentek és Halottak napja miatt, az október 30. és november 2. közötti időszakban forgalmi rend változás lesz Dunaújvárosban a köztemető környékén. Mindezek mellett a temető hosszabbított nyitvatartással várja az emlékezőket, a 22-es autóbusz pedig sűrített menetrend szerint közlekedik. A változásokról részletesen a kattintás után olvashatnak.   

Átadták a Dunaújvárosért Díjat és a Dunaújváros Díszpolgára kitüntető címet

Október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 64. évfordulóján a Bartók Kamaraszínházban rendezett ünnepségen Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújvárosért Díjat" és a "Dunaújváros Díszpolgára" kitüntető címet. A Közgyűlés által alapított Dunaújvárosért Díj azon személynek és közösségnek adományozható, aki, vagy amely Dunaújvárosban, illetve Dunaújvárosért maradandót alkotott- ezt az elismerést az idei évben Bali Attila érdemelte ki. A Dunaújváros Díszpolgára kitüntető cím pedig azon személynek adható, aki tevékenységével maradandó érdemeket szerzett, elősegítette a város értékeinek gyarapítását, öregbítette hírnevét- ezt a címet Várnai Gyula kapta. A kitüntetettek részletes méltatását az alábbi linken olvashatják: https://dunaujvaros.hu/elismeresek

Rendkívüli közgyűlés volt a Dunaferr helyzete miatt

Rendkívüli közgyűlést tartott a közgyűlés a Dunaferr helyzetéről. Az ülés Pintér Tamás beszámolójában kezdődött. A polgármester elmondta: csütörtökön az ígéreteknek megfelelően a Dunaferr minden dolgozója megkapta teljes munkabérét, ami mindenképpen megnyugtató, a városvezető  köszönetet mondott a dolgozóknak a kitartásukért. Pintér Tamás tájékoztatást adott arról is, hogy az elmúlt napokban a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a Vasmű alapanyag-ellátása biztosított, a gyár termel. A közgyűlésre beterjesztett javaslatot egyhangúan fogadta el a testület. Ennek teljes szövege a kattintás után. 

Október 24-én a Technikum I. városrészben élők szabadulhatnak meg a lomoktól

Október 24-én, szombaton már a Technikum I. városrészben várják a kihelyezett konténerekbe a lomokat, amelyeket 7 és 15 óra között lehet majd elhelyezni a plakáton megjelölt helyszíneken elhelyezett konténerekben (de csak akkor és csak oda). A gyűjtőedényeknél folyamatosan jelen lesz személyzet is, akik segítenek a városlakóknak, valamint odafigyelnek, hogy valóban csak lomok kerüljenek bele. Hogy mit lehet és mit nem elhelyezni a konténerekben, valamint a szombati helyszínek megtalálhatók a mellékelt plakáton! Fontos: minden városrész sorra kerül.

Kiválasztották a Top 10 Dunaújvárosiak Dalát

Helyi amatőr-és profi zenészeknek, zenekedvelőknek és dalszerzőknek egyaránt szólt a még januárban az önkormányzat és a Bakelit zenecentrum közös szervezésében meghirdetett Dunaújvárosiak Dala verseny. A megmérettetésre rengeteg pályamű érkezett: a zsűri már kiválasztotta a 10 legjobbat, amelyből aztán kikerül a Dunaújvárosiak Dala. Barta Endre alpolgármester és Baki Endre producer sajtótájékoztatón ismertették a legjobbakat.

Október 23-án közös megemlékezés lesz a temetői Kopjafánál

Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 64. évfordulója alkalmából városunk önkormányzata megemlékezést tart a temetői Kopjafánál 2020. október 23-án (pénteken) 9:00 órakor. Az eseményen beszédet mond Gyöngyössy Csaba, a Bánki Donát Gimnázium és Szakgimnázium volt igazgatója. A megemlékezés koszorúzással zárul. 

Indul az ingyenes Mozogj, Dunaújváros! program

A mozogni vágyók számára hetente egy alkalommal ingyenes edzést biztosít az önkormányzat a Patyolat udvarban. A városvezetés a Dunaújvárosi Turisztikai Nonprofit Kft.-vel és három szakképzett trénerrel közösen indítja el a kezdeményezést október 20-tól. A városvezetésnek határozott célja, hogy egészségesebb, sportosabb emberek lakják a várost – emelte ki Barta Endre alpolgármester a program sajtótájékoztatóján. A jelentkezőknek nincs más dolga, mint regisztrálni magukat a Dunaújvárosi Turisztikai Nonprofit Kft. irodájában személyesen vagy online, a szervezet facebook oldalán.

20 tonna lomtól tisztult meg a Béke I-III. városrész, az akció szombaton folytatódik

Október 10-én a Béke I-III. városrészben a Dobó István utcában, a Mátyás király körúton és a Lajos király körúton (2 helyszínen) szabadulhattak meg a városlakók a kidobásra ítélt tárgyaiktól. A kihelyezett gyűjtőkonténerekbe ismét példaértékű mennyiségtől, mintegy 20 tonna lomtól tisztult meg a város. Az akció október 17-én, szombaton folytatódik: 7 és 15 óra között a Kertváros, Barsi Dénes úton várják a kihelyezett konténerekbe a lomokat. A gyűjtőedényeknél folyamatosan jelen lesz személyzet is, akik segítenek a városlakóknak, valamint odafigyelnek, hogy valóban csak lomok kerüljenek bele. Fontos: minden városrész sorra kerül.

A lakosságnak köszönhetően idén is virágba borult a város

71 pályázó, összesen 82 pályázat –az idén már 21. alkalommal megrendezett „Virágos Dunaújvárosért” versenyen ezúttal hét kategóriában hirdettek eredményt szerda délután a Városházán. A díjazottak elismeréseit Pintér Tamás polgármester, Szabó Zsolt és Barta Endre alpolgármesterek közösen adták át.

 

Fél millió forint a Dunaújvárosi Jégtörők Egyesületnek

8959 darab eladott burgonyás kenyér és 447 950 forint- ez az elmúlt negyedév mérlege a Dunaújváros Kenyere akcióban. A vevők az elmúlt három hónapban minden, a Szécsényi Pékség ezzel a megjelöléssel ellátott termékének árából 50 forinttal a Dunaújvárosi Jégtörők Egyesületet támogatták. Az akcióban befolyt összeget Pintér Tamás polgármester fél millió forintra kerekítette.

 

Lezárult a "Virágos Dunaújvárosért" 2020 verseny, szerdán kiderül, kik lesznek a győztesek

 Dunaújváros önkormányzata idén már huszonegyedik alkalommal hirdette ki a "Virágos Dunaújvárosért" című versenyt, nyolc kategóriában. Kerestük a legszebben virágosított erkélyeket, ablakokat, lakosság által gondozott előkerteket, virágládákat, üzlet, intézmény és családi házas előkerteket, homlokzatokat.Hogy kik lettek a különböző kategóriák első 3 helyezettjei és a külön díjasok, az október 14-én (szerdán) 14 órakor a Városháza "C" szárnyának rendezvénytermében kiderül. A díjakat Pintér Tamás polgármester adja át.

Utcanévnapok II Kandó Kálmán tér

Utcanévnap sorozatunk folytatásában október 13-án a Kálmánokat ünnepeljük: Isten éltesse Őket sokáig! Dunaújvárosban a Kandó Kálmán tér is ezt a nevet viseli. A világhírű mérnök, a vasútvillamosítás úttörőjének élettörténetét alább olvashatják. Utcanévnapok-sorozatunk célja, hogy minél több dunaújvárosi utca névadójának történetét bemutassuk. Tartsanak Velünk!

Utcanévnapok II Kandó Kálmán tér

Utcanévnap sorozatunk folytatásában október 13-án a Kálmánokat ünnepeljük: Isten éltesse Őket sokáig! Dunaújvárosban a Kandó Kálmán tér is ezt a nevet viseli. A világhírű mérnök, a vasútvillamosítás úttörőjének élettörténetét alább olvashatják. Utcanévnapok-sorozatunk célja, hogy minél több dunaújvárosi utca névadójának történetét bemutassuk. Tartsanak Velünk!

Oldalak