fő tartalom

augusztus

Folytatódik a lomtalanítás - szombaton a Dózsa városrészben

Szeptember 4-én, szombaton 7 és 15 óra között a Dózsa városrészben folytatódik az új rendszerű lomtalanítási akciósorozat! Ezen a napon négy helyszínen lesznek megtalálhatóak a gyűjtőkonténerek, amelyekbe ki lehet helyezni a már nem használt, kidobásra ítélt használati tárgyakat. Fontos, hogy a Derkovits Gyula utcai nagy parkolóban elektronikai hulladékgyűjtésre is lesz lehetőség!

A várost sújtó költségvetési elvonások ellenére is fejlődik a DVG Zrt. gépparkja

A városüzemeltetési feladatok nagy részét a DVG Zrt. látja el. Ők végzik többek között a közparkok fenntartását, kezelését, a véderdő és a belterületi fásítások fenntartását, kezelését, közterületek tisztán tartását, sok esetben pedig a lakó- és középületek felújítását, karbantartását is. Mindezen munkák ellátásához nélkülözhetetlen a jelentős eszköz- és géppark. 

 

25 napirendi pontot tárgyalt a közgyűlés csütörtökön

Rendkívüli nyílt üléssel folytatta munkáját az önkormányzat: a közgyűlést a Városháza "C" szárnyában tartották csütörtökön délelőtt, ahol 25 napirendről döntöttek a képviselők. Módosították a közgyűlési SZMSZ-t, valamint több soron változtattak a lakások és helyiségek bérletéről, továbbá a lakbérekről szóló rendeleten is.

 

Mi az a Global Faktor Zrt. ?

A napokban a DVCSH Kft. több fogyasztója kapott fenyegető levelet a Global Faktor Zrt.-től. Többen azt hitték, hogy ez végrehajtást jelent, hiszen ezzel fenyegetőzött a cég. A fogyasztóknak érdemes tudniuk, hogy a Global Faktor nem más, mint Neszmélyi Lorándnak, a DVCSH ügyvezetőjének érdekeltsége, amiben persze feltűnik a Pomázi család is, hiszen vezető tisztségviselő a Global Faktorban Pomázi Anna is.

 

Szerda délelőtt értek Dunaújvárosba a lovas zarándokok

A mohácsi csata évfordulója alkalmából indultak zarándokútra lóháton, immár hatodik alkalommal a történelmi hagyományőrzők. II. Lajos király seregének útvonalán, Érdtől Mohácsig haladnak és minden évben útba ejtik Dunaújvárost is, ahol a Lajos-köveknél elhelyezett emléktáblára nemzeti színű szalagot kötnek. A zarándokokat Barta Endre alpolgármester köszöntötte. A tavalyi évhez hasonlóan idén sok érdeklődőt vonzott az esemény, a hagyományőrzők pedig szívesen válaszoltak a közönség kérdéseire, bemutatták a hagyományos viseletet, fegyverzetet.

Nívódíjas balettmestert köszöntött a polgármester

Pintér Tamás polgármester és Szántó Péter a méltán híres Wünsch – házaspár egyik tagját, Tomcsányi Évát köszöntötte 90. születésnapja alkalmából. Az alapfokú táncoktatás egyik megalapítója, városunk díszpolgára, otthonában fogadta a városvezetés jókívánságait.

 

Hatalmas siker volt a CityRocks a hétvégén

Négyszáznál is több zenész és énekes közreműködésével rendezték a CityRocks dunaújvárosi flashmobját a Szalki-szigeten múlt szombaton délután, és ugyanennyi néző bulizott együtt Közép-Európa legnagyobb rockzenei flashmobján. Az eseményen Pintér Tamás polgármester is részt vett, ahol köszöntőjében a közös zenélés öröméről beszélt, hangsúlyozva a muzsika híd-szerepét.  Az eseménydús hétvégét idézzük fel még egyszer, tekintsék meg galériánkat (fotók: Végh Zoltán), hogy hogy is bulizott együtt több száz ember a CityRocks-on, ahol egyebek mellett a Móricz Zsigmond Általános Iskola kórusa is közreműködött: https://dunaujvaros.hu/cityrocks_dunaujvaros

 

 

A dunaújvárosi távhőfogyasztók szerződése 2021. július 1-jén megszűnt a DVCSH Kft.-vel

Újabb hivatalos megerősítést kaptak a dunaújvárosi fogyasztók a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól (MEKH). A MEKH megerősítette az DVG Zrt. és az önkormányzat korábbi tájékoztatásait. E szerint a DVG Zrt. Dunaújvárosban a távhőszolgáltatási feladatokat átvette, a fogyasztóknak nincs szükségük új szerződés aláírására a DVG Zrt.-vel (ez más szolgáltatóváltás esetén is bevett gyakorlat). 
 
MEKH is felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy június 30. után a DVCSH Kft. kizárólag a mérőleolvasást követő elszámoló számlát volt jogosult kibocsátani.
 
Minden ettől eltérő tartalmú, június 30-a utáni fogyasztást tartalmazó számla kibocsátására a DVCSH Kft. nem volt jogosult. Ezeket tehát nem kell befizetni, a jogosulatlanul kibocsátott számla után pedig – minden más fenyegetés ellenére – a DVCSH késedelmi kamatot sem szedhet.

Igényelhető az iskolakezdési támogatás

Az általános és a középiskolai első (kilencedik) osztályos dunaújvárosi diákoknak nyújt iskolakezdési támogatást az önkormányzat a 2021. évre vonatkozóan. A tájékoztatóban olvasható feltételek teljesülése esetén a támogatási igényeket július 1-jétől szeptember 30-ig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályán, ügyfélfogadási időben.

 

A közösség ereje

Gazdag kínálat csábította a Szalki-szigetre a vendégeket az ünnepi hosszú hétvégén: idén új időben, új helyen rendezték meg a Parázs-Varázs családi pikniket, amelyet az augusztus 20-ai ünnepi eseményhez kapcsolódóan rendeztek meg. Pintér Tamás polgármester ünnepi köszöntőjében az államalapítás és a városalapítás közötti párhuzamot hangsúlyozza – a Szent István alkotta független, magát vérrel és vassal is megvédeni képes nemzet 1100 éves példája igazolja, micsoda erő rejlik az összefogásban, a közös akaratban. A város első embere hangsúlyozta: bár mind az ország, mind a város nehéz, küzdelmes időszakon van túl, az elmúlt időszak nehézségei után eljött az idő az önfeledt ünneplésre, szórakozásra is. 

Átadták a Pro Pentele díjat és az Oklevél Penteléért elismerést

Ünnepi programra várta a vendégeket a Pentele Hagyományőrző Egyesület csütörtökön, amelynek részeként Pintér Tamás polgármester közösen Barta Endre alpolgármesterrel adta át a Pro Pentele díjat és az Oklevél Penteléért elismerést is. Míg a Pro Pentele díjat idén Braun Ervin, a helyi baptista gyülekezet vezetője érdemelte ki több évtizedes áldozatos tevékenységéért, addig az Oklevél Penteléért elismerést dr. Horváthné Lázár Gabriella kapta, aki a Pentelei Kéknefelejcs Hagyományőrző Népdalkör élén végzett munkájáért szolgált a kitüntetésre.

 

Önkormányzati elismerések sorát adták át Szent István király ünnepe alkalmából

A Bartók Kamaraszínház adott otthont az ünnepi eseménysorozat első felvonásának csütörtökön – előbb a város 70. születésnapja előtt tisztelgő kötetet mutatták be a stúdióteremben, majd a színházteremben átadták az önkormányzati elismeréseket: a Dunaújváros Egészségügyéért, a Szociális Munka - Dunaújváros, a Pro Cultura Intercisae, a Dunaújváros Sportjáért és a Dunaújváros Közbiztonságáért díjakat, valamint a Dunaújváros Díszpolgárt kitüntető címet. 

Sűrűbben jár majd a 24-es busz augusztus 20-án a Szalki-szigetre

A Szalki-szigeten szervezett Parázs-Varázs rendezvényre való tekintettel a kiemelt időszakokban gyakrabban, félóránként közlekedik majd a 24-es busz. Mi már nagyon készülünk a piknikre, szeretettel várunk mindenkit! Részletes program és asztalfoglalás: www.parazsvarazs.com 

A rendezvény védettségi igazolvány nélkül látogatható!

Szent István király ünnepén színes programok közül válogathatunk

Lézershow, koncertek, könyvbemutató, rock, közös sütögetés - csak néhány dolog az augusztus 20-ai hosszú hétvége programjából, amely Miskolczi Miklós Dunaújváros díszpolgárának könyvbemutatójával startol a Bartók Kamaraszínházban augusztus 19-én, csütörtökön 17 órától. Miskolczi Miklós, "A 70 éves Dunaújváros kis enciklopédiája" című munkája azoknak a dunaújvárosiaknak állít emléket, akik az elmúlt 70 évben sokat tettek Dunaújváros jó híréért.

 

Új padok és kukák a város közterein

Az elkövetkezendő időszakban a város több pontján új köztéri bútordarabokat helyeznek ki a DVG Zrt. szakemberei. Az új berendezések a lakók igényeit figyelembe véve kerülnek ki. A kihelyezés munkálatai a napokban kezdődnek, és várhatóan ősz végére befejeződnek. A lakók komfortérzetének javítása, és a rendezett városkép kialakítása a cél.

 

A napokban újabb szúnyoggyérítések lesznek

Augusztus 16-án, hétfőn földi kémiai, majd augusztus 19-én, csütörtökön légi kémiai szúnyoggyérítés lesz Dunaújvárosban. A szúnyogok ellen bevetett földi kémiai védekezés a napnyugta utáni, a légi kémiai védekezés a napnyugtát megelőző másfél órában várható. Nem megfelelő időjárás esetén a tartaléknapok: augusztus 17-18, valamint augusztus 20-21. Fontos tudni, hogy az alkalmazott irtószer kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Nincs két DVCSH

Az eddigi passzív agresszió nyílt fenyegetéssé alakult a DVCSH Kft. közleményeiben. Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata ezúton is biztosítja a dunaújvárosi fogyasztókat, hogy a DVCSH Kft. minden fenyegetése ellenére a július 1-jét követő távhőfogyasztásról szóló számláikat NEM kell befizetniük.

Felhívjuk a fogyasztók figyelmét arra is, hogy köztük és a DVCSH Kft. között 2021. július 1-től távhő tekintetében nincs hatályban közszolgáltatási szerződés, a MEKH döntésének értelmében ugyanis ettől a naptól a DVG Zrt.-vel állnak szerződéses viszonyban.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) állásfoglalása egyértelmű: a DVCSH számlát sem állíthatna ki erről az időszakról, így arra értelemszerűen kamatot sem követelhet. Akkor sem, ha erre agresszíven és fenyegetően hívja fel a fogyasztók figyelmét. Ismerjük őket, ők voltak azok, akik februárban elzárták a városban a fűtést. A DVCSH volt az, aki bemasírozott a dunaújvárosi bölcsődékbe és óvodákba, miközben a gyerekek még bent voltak és lekapcsolta a fűtést, úgy, hogy még csak nem is szólt erről. Nincs két DVCSH. 

Oldalak