fő tartalom

április

Előbb kezdődtek a kaszálási, településrendezési munkálatok

A fagyok elmúltával a DVG Zrt. szakemberei újra teljes gőzzel vágtak bele a települést érintő kaszálási munkálatokba. A napos idő beköszöntével egy hosszú heteken és hónapokon keresztül tartó munkafolyamat kezdődik el újra – ezért is kérik a városlakók türelmét.

 

Emléktáblát avattak a rendőrkapitányságon

A 2018-ban tragikus hirtelenséggel elhunyt Ongai Gábor rendőr őrnagy halálának évfordulóján avattak emléktáblát a rendőrkapitányságon elhunyt társaik emlékére. Az ünnepségen az elhunyt családtagjai és a meghívott vendégek mellett jelen voltak a rendvédelmi szervek és a városvezetés képviselői is.

 

A biztonságunkért dolgoznak nap, mint nap

A csütörtöki közgyűlésen átadták a Dunaújváros Közbiztonságáért díjat. Az elismerést az idei évben Gyöngyösi László Tivadar rendőr alezredes, Szemler Zoltán tűzoltó őrnagy és Balázs Péter dandártábornok vehették át. Posztumusz elismerésben részesült Szloboda György, a Táborállási Polgárőrség alapító tagja, elnöke.

 

Ma egy éve, hogy elveszítettük Utassy Éva képviselőt

Egy évvel ezelőtt veszítettük el Utassy Éva képviselőt. Utassy Éva szívügyének tekintette a dunaújvárosi idősek képviseletét. Mindenki problémája fontos volt számára, magáénak érezte, kereste rá a megoldást. Empátiáját, közvetlenségét mindenki tapasztalhatta, aki megszólította az utcán, vagy felkereste Őt gondjaival. Amíg tudta, még kórházi ágyáról is körzete ügyeit intézte, míg végül a betegség legyőzte őt.

Képviselő asszony a Rajta Újváros! Egyesület színeiben nyerte el 2019-ben a 2. számú választókerület képviselői székét, halálát követően a vírushelyzet miatt eddig nem volt lehetőség időközi választást tartani, most azonban megnyílt az út.

A Helyi Választási Bizottság az időközi választást 2022. július 3-ára tűzte ki.

Emlékezzünk együtt Utassy Éva képviselő asszonyra!

Ünnepeljük együtt Dunaújváros születésnapját!

Önkormányzatunk minden évben Dunaújváros várossá nyilvánításának napján, április 29-én „Dunaújváros Díszpolgára” kitüntető címet adományoz.

A kitüntető cím ünnepélyes átadása a 2022. április 29-én (pénteken) 17 órakor kezdődő ünnepségen a Kultik Moziban lesz, amelyre tisztelettel várjuk a lakosságot.

A díjátadó utáni díszelőadáson Szemes Mihály "Kölyök" című filmjét vetítjük.

Az esemény nyilvános és díjtalan, amelyre mindenkit szeretettel várunk!

A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Jöjjenek, ünnepeljük együtt Dunaújváros 71. születésnapját!
 

Folytatódik a lomtalanítás, a Technikum I. városrészen a sor

Április 23-án, szombaton 08:00 és 15:00 óra között a Technikum I. városrészben folytatódik az új rendszerű lomtalanítási akciósorozat! Ezen a napon négy helyszínen lesznek megtalálhatóak a gyűjtőkonténerek, amelyekbe ki lehet majd helyezni a már nem használt, kidobásra ítélt használati tárgyakat.

Legutóbb április 9-én, Újtelepen 288 köbméter, 15 tonna lom, és 7,5 tonna elektronikai hulladék gyűlt össze!

Az idei társasházi lomtalanítási akció helyszíneiről és időpontjairól itt lehet tájékozódni: https://dunaujvaros.hu/lomtalanitas

Lakossági fórumot tartott városunk főépítésze - az egyeztetési anyagot 2022. május 1-ig várják a véleményeket

Dunaújváros Főépítésze lakossági fórumot tartott két témában:

  • Dunaújváros településrendezési eszközeinek Dunaújváros és Kisapostag közigazgatási határ módosításával kapcsolatos egyeztetési anyagáról
  • Dunaújváros hatályos településrendezési eszközeinek (településszerkezeti terv és helyi építési szabályzat) felülvizsgálatáról

Az egyeztetési anyag megtekinthető az alábbi oldalon: https://dunaujvaros.hu/dunaujvaros_telepuleskepi_arculati_kezikonyvenek_telepuleskepi_rendeletenek_es_telepulesrendezesi

valamint ügyfélfogadási időben Dunaújváros MJV Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadásra kijelölt helyiségében.

Az anyaggal kapcsolatban  tett észrevételeiket 2022. április 8. és 2022. május 1. között írásban is el lehet juttatni a foep@dunaujvaros.hu e-mail címre vagy Dunaújváros MJV Polgármesteri Hivatal Főépítészi és Pályázati Osztály címére: 2400 Dunaújváros, Városháza tér 1.

Pintér Tamás polgármester húsvéti köszöntője

Tisztelt dunaújvárosiak!

Hosszabbodnak a nappalok, melegszik az idő, éledezik a természet. Túl vagyunk az év elejét uraló, feszültségekkel terhes választási kampányon is. Szükségünk van a békére és a nyugalomra.

A húsvét ünnepe mindenkinek lehetőség a megállásra és pihenésre. Krisztus kereszthalála és feltámadása a kereszténység legnagyobb ünnepe. A más felekezetűeknek és a nem hívőknek is alkalom a feltöltődésre.

Minden dunaújvárosinak azt kívánom, hogy használja ki ezt az időszakot, a remény és az üdvösség ígéretét, amit magában hordoz a húsvéti ünnepkör üzenete és ez adjon erőt, a hosszú hétvége pedig legyen lehetőség a pihenésre, kikapcsolódásra. Használjuk ki, hogy a járvány lecsengésével végre szabadon, családi körben lehetünk és visszatérhetünk kedves hagyományunkhoz, a húsvéti locsoláshoz is.

Áldott húsvéti ünnepeket kívánok, a hölgyeknek sok locsolót, a locsolóknak piros tojást!

Két időközi választás Dunaújvárosban

Április 21-én lesz egy éve, hogy elhunyt Utassy Éva képviselő asszony, aki a Rajta Újváros! Egyesület színeiben nyerte el 2019-ben a 2. számú választókerület képviselői székét. A vírushelyzet miatt eddig nem volt lehetőség időközi választást tartani, most azonban megnyílt az út. A Helyi Választási Bizottság (HVB) az időközi választást, a jogszabály által lehetővé tett időpontok figyelembevételével

2022. JÚLIUS 3-ÁRA tűzte ki.

(A 2-es körzetről bővebben itt: https://dunaujvaros.hu/valasztokeruletek)

Az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat két képviselője is lemondott az elmúlt időszakban, így a kisebbségi önkormányzat működésképtelenné vált. A két megüresedett mandátum betöltésére a HVB szintén időközi választást írt ki

2022. JÚLIUS 3-ÁRA.

A voksolások további fontos tudnivalóiról folyamatosan tájékoztatást adunk.

Elstartolt a tesztüzemű Bird bérroller szolgáltatás

Dunaújvárosba is megérkeztek a Bird elektromos bérrollerei, amelyeket április 4-től próbálhatnak ki a városlakók. A kilencven darab eszközt egy három hónapos próbaidőszak részeként lehet használni – a városvezetés folyamatosan várja a lakók visszajelzéseit.  Bár a rollerezés ilyen formában még nem képezi a közlekedéskultúra részét, amennyiben igény mutatkozik rá, akár a mindennapjaink részévé is válhat.

„Zászlók a szélben…” – lobogók díszítik Dunaújváros köztereit

Tavaly óta a város több pontján is zászlók kerültek a korábban üresen árválkodó zászlórudakra. De végre a Városháza épületére is került egy olyan zászlótartó, ami méltó egy megyei jogú városhoz. Pintér Tamás elmondta: tudja, hogy vannak ennél fontosabb dolgok is, de az ilyen apróságok miatt lesz szebb, méltóbb Dunaújváros. A polgármester hozzátette: az különösen méltatlan volt, hogy eddig Dunaújváros zászlaja nem volt kitűzve a Városháza épületére.

Elindult a bérroller szolgáltatás városunkban

Bár az időjárás elég hűvös, de a Bird Magyarország munkatársaival közösen kihelyeztük Dunaújváros utcáira az elektromos rollereket. A használatához az ingyenesen letölthető applikáció nélkülözhetetlen. A próbaidőszak alatt folyamatosan várjuk a városlakók észrevételeit, tapasztalatait! Bízunk benne, hogy a dunaújvárosiak többségének megelégedésére működik majd az új szolgáltatás. További részletek itt: https://bit.ly/3J7m0T5

A dunaújvárosiak ismét segítettek – ezúttal a Rudas Alapítványnak

A január 01-től március 31-ig tartó időszakban összesen 8336 darab Dunaújváros Kenyere fogyott - ez 416 800 Ft összegyűlt adományt jelent a Rudas Közgazdasági Iskola Alapítványának. Az összeget Pintér Tamás polgármester ezúttal is 500 ezer forintra kerekítette, majd bejelentette a következő kedvezményezettet.

Lezárult a választás

Szeretjük Dunaújvárost. A választási kampány véget ért, mostantól kezdve a közös munkának van itt az ideje. Gratulálunk dr. Mészáros Lajosnak, aki a Fidesz-KDNP színeiben megszerezte a térség egyéni mandátumát.

A Rajta Újváros! Egyesület képviselői és tagjai továbbra is azért dolgoznak, hogy Dunaújváros a béke szigete maradjon, és tovább fejlődjön, hogy betölthesse a nagyságának és erejének méltó helyet Magyarország települései között.

Ebben a munkában minden jó szándékú dunaújvárosi számíthat ránk.