fő tartalom

június

Így alakul a forgalom a Sugárúti Fesztivál ideje alatt

Július első hétvégéjén lesz a Sugárúti Fesztivál, amely megeleveníti Dunaújváros és a Vasmű út elfeledett arcát: minden érdeklődőt különböző kulturális programok, előadások, vetítések, gyerekjátékok, kiállítások, koncertek és izgalmas események várnak 2022. július 2-án (szombaton) 10 órától.

Fontos! A fesztivál idejére, reggel nyolctól éjfélig

  • lezárják a Vasmű útnak a Kohász utca – Kossuth Lajos utca közötti szakaszát
  • A Május 1. utcát, a Babits Mihály utcát, a József Attila utcát és az Ady Endre utcát a Bartók Béla utca felől lehet majd elérni. A Béke Étterem körüli egyirányúsítás irányát megcserélik
  • A Babits Mihály utcát gépkocsival elérni a Bartók Béla utca - Május 1. utca - József Attila utca - Rakodó út - Babits Mihály utca útvonalon lehet majd elérni
  • A József Attila utcát a Rakodó út - Ady Endre út - Május 1. utca útvonalon lehet majd elhagyni
  • A rendezvény teljes ideje alatt a Vasmű út lezárt részén parkolási tilalom lesz.

Kérik az autósokat, hogy gépjárműveiket már a lezárás kezdetére vigyék el a területről.

Az Ady Endre utcai buszmegállók a mellékelt térképen található ábra szerint lesznek áthelyezve, a buszok menetrendjét a fesztivál nem érinti.
 

Gyere, és vegyél részt az arborétum megújításában!

A Baracsi úti arborétum a 10. alkalommal elindított Kösz, Hankook! jótékonysági program 2 millió forinttal támogatta a Baracsi úti Arborétum felújítási munkálatait. A munkálatokban minden segítő kézre szükség van, így várjuk a lelkes önkénteseket az arborétumban július 2-án délelőtt 11 órától. 

A résztvevőknek a Hankook ajándékkal kedveskedik, és fontos, hogy az önkéntes középiskolás diákok számára a kötelező 50 órás közösségi szolgálatba is beleszámít az arborétumban végzett munka!

Gyere, és jelentkezz önkéntesnek az alábbi elérhetőségeken:

Vercz Vivien kommunikációs asszisztens (Hankook Tire) – 06 70/798-5057

Orosz Csaba képviselő (Dunaújváros Önkormányzata) – 06 20/262-4168

A program nyitott, mindenkit szeretettel várunk – gyere el, segítsd a közösségedet, és érzed jól magad!

Sugárúti Fesztivál – Csatangoljuk be együtt a Vasmű utat!

Egykor a Vasmű úton összpontosult Dunaújváros esszenciája; az elegáns hangulatú, színes kirakatokkal csalogató sugárút a társasági élet különleges, meghatározó helyszíne volt, amely hétvégi délutánokon benépesült szépen felöltözött dunaújvárosi családokkal. Július első hétvégéjén ezt a hangulatot idézi meg a Sugárúti Fesztivál.

Mintegy 50 új parkolóhelyet adtak át a volt Adu iskola mögötti területen

Mintegy 50 darab új parkolóhelyet adott át Pintér Tamás polgármester, Novák Istvánné Katicával és Barta Endre képviselővel a volt ADU iskola mögötti területen hétfőn. Ez a terület korábban használaton kívül volt és elég elhanyagolt képet mutatott, így adta magát a dolog, hogy hasznosítani kellene.
 

Bejárás és tervtár nyeregben, két keréken

Sokakban élhet még a Bringatúra szép emléke – és jó hírekkel jövünk azoknak, akik előnyben részesítik a kerékpáros közlekedést a városban. Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester kétkerekűs bejárást tartott szerdán – és tapasztalatai megosztása mellett egy fejlesztési koncepció részleteivel is szolgált.

Családi nap helyszíne lesz az Új Vasmű úti terület

Egy fergeteges családi napra várják az érdeklődőket a Resti Bisztró és az önkormányzat közösen június 18-án (szombaton) 10 órától az Új Vasmű úti területre. A változatos zenei programok mellett ugrálóvárral, állatsimogatóval, színpadi produkciókkal és a Resti Bisztró finomságokkal várják a kilátogatókat. További részletek a mellékelt plakáton.
 
 

Csütörtök este szúnyoggyérítés lesz városunkban

2022. június 16-án (csütörtökön) este a napnyugta előtt egy órával földi szúnyoggyérítés lesz a város lakott területein. Rossz idő esetén a pótnapok június 17-én és június 18-án lesznek, ugyanebben az időben. A szúnyogok ellen bevetett irtószer kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes.

Szerdán nyit a szabadstrand

Szerdán nyit az egyre szépülő szabadstrand - erről tartott sajtótájékoztatót Mezei Zsolt alpolgármester. A szabadstrandra új padokat, kukákat és napozóágyakat telepítettek, és idén birtokba vehetik a strandolók a felújított öltözőket, vizesblokkokat, pelenkázót.

Gőzerővel dolgoznak a szigetre vezető út felújításán is, így augusztustól már járda és kerékpárút is vezet majd a szigetre. Mindenkit sok szeretettel várunk a folyamatosan szépülő szabadstrandra!

Június 14-e a Véradók Világnapja

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére 2004 óta június 14-e a Véradók Világnapja. Ezen a napon köszönetet mondunk a rendszeres véradóknak, felhívjuk a figyelmet a véradás fontosságára és minden embert arra bátorítunk, hogy rendszeresen adjon vért.
 
A Véradók Világnapja alkalmából több dunaújvárosi rendszeres váradót kértünk meg – köztük több önkormányzati képviselőnket is - hogy mondják el, miért tartják fontosnak a rendszeres véradást. Az alábbi képek alatti leírásban megtalálják beszámolóikat.
 
Adj vért és ments meg három életet! – Amennyiben Ön is szeretné segíteni a Magyar Vöröskereszt munkáját és hozzájárulni az életmentő munkához, az alábbi oldalon tájékozódhat a véradási alkalmakról: https://dunaujvaros.hu/veradas
 
 

Óriási volt a mezőny a szombati Bringatúrán

Két év kihagyás után, immáron 36. alkalommal rendezték meg városunk egyik legnépszerűbb szabadidősport rendezvényét, a bringatúrát, melyen június 11-én, szombaton tekerhették le a résztvevők a hagyományos Dunaújváros-Mezőfalva-Dunaújváros távot. A résztvevők között volt Pintér Tamás polgármester, Barta Endre alpolgármester és Tóth Kálmán önkormányzati képviselő is.

 

Példaképek lehetnek a következő nemzedék számára

Apáczai Csere János születésének évfordulóján, június 10-én Pintér Tamás polgármester és Barta Endre alpolgármester közösen átadták a pedagógus díjakat a Városházán. Olyan emberek vehették át a díjakat, akik dunaújvárosiak generációit nevelték, oktatták. Az általános- és középiskolai tanárok mellett több óvodapedagógus is elismerésben részesült.

"Nem kell beszélni róla sohasem, de mindig, mindig gondoljunk reá."

1920. június 4-én, 16:32 perckor írták alá a Trianoni békeszerződést, amelynek következtében a történelmi Magyarország elveszítette területének kétharmadát és lakosságának mintegy hatvan százalékát. A magyarság egyik legnagyobb történelmi tragédiájának igaztalanságára Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata az Evangélikus Templomban emlékezett.