fő tartalom

július

Július 31-én Dunaújváros Hangja a Petőfi Ligetben

Július 31-én 18:00 órakor a Petőfi Ligetben találkozhatnak a "Dunaújváros Hangja" nevet viselő verseny középdöntőseivel! Az eseményen kiderül, hogy ki lesz az a 7 énekes, akik bejutnak a döntőbe, és ezáltal zenei kísérettel léphetnek fel az augusztus 20-ai ünnepségen! Az estét a Fun Company Party Zenekar és Esküvői Zenekar színesíti majd!

Július 30-án, szombaton a Strandok Éjszakáján lehet csobbanni az Aquantis Élményfürdőben!

Július utolsó szombatján ismét Strandok Éjszakája. Az országos programsorozathoz Dunaújváros is csatlakozott, amelynek részeként meghosszabbított nyitvatartással várják a vendégeket az élményfürdőben, vagyis  július 30-án egészen 23.30-ig fürdőzhetnek a kilátogatók. Az esemény kapcsán tartott sajtótájékoztatón két fontos fejleményről is beszámolt Mezei Zsolt alpolgármester, és Arnold Miklós a DVG Zrt. szolgáltatási ágazatvezetője.

 

Energiahatékonysági fejlesztések jöhetnek

A júliusi ülésen fogadta el a közgyűlés azt az előterjesztést, amely lehetővé teszi, hogy Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata közvetlenül pályázzon energiahatékonyság és a megújuló energia alkalmazását célzó beruházásokra.

Az ország gazdasági helyzete, valamint a fideszes vezetésű Fejér Megyei Közgyűlés gáncsoskodása ellenére a Rajta, Újváros! Egyesület tagjai továbbra is eltökéltek abban, hogy minden lehetőséget megragadva a város fejlesztését célzó beruházásokat valósítsanak meg Dunaújvárosban.

Augusztus első hétvégéjén ismét a rocké a főszerep!

Augusztus 5-7. között ismét ellepik a rockzenészek Dunaújvárost, három napon át több helyszínen élvezhetjük a különböző műfajok dallamait. A CityRocks háromnapos zenésztábora során rock-kamionos felvonulás, a Szalki-szigeten koncertek és jam sessionok, valamint örömzenélés is színesíti a kínálatot.

További információk a http://cityrocks.hu/ oldalon, és az alábbi videóban.

Csobbanni muszáj – vizes körkép hőségriasztás idején

Három helyszínt jártunk végig, így térképezve fel az enyhülés bázisait városunkban: összeállításunk az Aquantis Élményfürdőt, a Fabó Éva Sportuszodát és a Szalki-szigeti szabadstrandot érintette – kalauzunk a kalandozásban Mezei Zsolt alpolgármester volt. A fent említett helyszínek kellemes kikapcsolódást és hűsölést ígérnek.

Hétfő este ismét szúnyogirtás lesz

2022. július 25-én, hétfőn, a napnyugta utáni órákban Dunaújváros területén földi kémiai szúnyogirtás lesz. A lárvák elleni védekezés földi és légi biológiai módszerekkel, míg a kifejlett szúnyogok elleni kezelések földi kémiai módszerekkel történnek, a szakértők által meghatározott területeken.

Az irtószer a kijuttatott mennyiségben emberekre, melegvérű állatokra, növényekre ártalmatlan, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik, csak és kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el.

Nem megfelelő időjárás esetén a tartaléknapok: 2022. július 26-án és július 27-én lesznek.

Újabb autós találkozóra várja az érdeklődőket Dunaújváros

Alig pár héttel az AlfaCity fesztivál után újabb autós találkozó és autó-motorsport bemutatónak ad otthont Dunaújváros. Ezúttal a BMW-k rajongóit kényeztetik a szervezők a DSC OFF BMW Találkozón, de természetesen minden érdeklődőt szeretettel várnak a Fejér Megyei Bömbisek és az EVILS Egyesület tagjai.

 

A sportolók, a segítők, a búcsúzó főosztályvezető munkája is elismerést érdemelt

Ünnepi esemény előzte meg a szerdai rendkívüli közgyűlést a Városházán: a több rangos erőpróbán jelentős sikereket elért sportolóink mellett a menekültellátás terén jeleskedők, valamint a nyugállományba vonuló dr. Deák Mária főosztályvezető munkáját is megköszönte Pintér Tamás polgármester – mint kiemelte, több területen is olyan teljesítmények születtek a közelmúltban, amelyekre méltán lehet büszke az egész város közössége.

Közlemény a Bölcsődék Igazgatósága Dunaújváros intézményvezetői pályázatáról

Dunaújváros MJV Közgyűlése 2022. július 13-ai ülésén döntött a Bölcsődék Igazgatósága Dunaújváros intézményvezetői pályázatáról.

Új pályázat kiírására azért volt szükség, mert a jelenlegi vezető megbízatása lejár.

A pályázati kiírásra két pályázat érkezett, Varga Anna Éváé, aki a Bölcsődék Igazgatósága Dunaújváros jelenlegi vezetője és Vida Dóráé, aki jelenleg a Makk Marci Bölcsőde vezetője.

A Közgyűlés döntésének értelmében az új vezető Vida Dóra lett, megbízatása 2022. október 1-jén kezdődik és 5 évig tart.

A hatályos jogszabályok alapján a személyi döntésekről a közgyűlés és az önkormányzat nem adhat ki több információt, a pályázati kiírás azonban nyilvános, a döntéshez Szakmai Eseti Bizottságot állítottak fel.

A bölcsődékben 2022. július 12-én szimpátia-szavazást tartottak, amelyen a dolgozók kétharmada vett részt. A szavazatok 60 százalékát Vida Dóra kapta.

Dunaújváros MJV Önkormányzata köszöni az eddigi vezető munkáját, aki továbbra is a Bölcsődék Igazgatóságán folytathatja szakmai munkáját, és sok sikert kívánunk az újonnan megválasztott Vida Dórának.

Csütörtökön szúnyoggyérítés lesz

2022. július 14-én, csütörtökön, a napnyugta utáni órákban Dunaújváros területén földi kémiai szúnyogirtás lesz.

A lárvák elleni védekezés földi és légi biológiai módszerekkel, míg a kifejlett szúnyogok elleni kezelések földi kémiai módszerekkel történnek, a szakértők által meghatározott területeken.

Az irtószer a kijuttatott mennyiségben emberekre, melegvérű állatokra, növényekre ártalmatlan, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik, csak és kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el.

Péntektől használható az élményfürdő csúszda medencéje, hétfőnként "unoka kedvezmény" lesz

Az elmúlt hetekben teljes felújításon esett át a csúszdamedence és a hozzá tartozó csúszdák. A medencékben cserélték a burkolatot és javították a megsüllyedt szerkezetet, a csúszdáknál pedig az illesztéseket és a gépészeti részt is felújították, mindezek több, mint 60 millió forintba kerültek.
 
A munkálatok végeztével a szükséges vízvizsgálatokat elvégezték, minden szempontnak megfeleltek, így semmi sem akadályozza, hogy péntektől ismét teljes kapacitással működjön az Élményfürdő.  A csúszdák használatáért idén sem kell külön fizetni, azt a belépőjegy tartalmazza.
 
A jegyárak a dunaújvárosi lakosoknak változatlanok, sőt az önkormányzat bevezeti az “unoka kedvezményt”: a hétfői napon a dunaújvárosi nyugdíjasok egy 14 fő alatti gyermekkel a kedvezményes jegyárból további 50 százalékos kedvezményt kapnak.
 
Sok szeretettel várnak mindenkit!

Műanyagmentes kihívás a jó ügy érdekében

Nemcsak a nagyvállalatoknak, hanem az embereknek is hatalmas szerepük van a bolygónk megóvásában. A környezetvédelem számos aspektusát ingyen is segíthetjük: a tudatos vásárlás és a minél kevesebb hulladék termelése pont ezek közé tartozik.

Éppen ezért hasznos kihívás teljesítésére buzdítja a városlakókat Szabó Zsolt alpolgármester, amely részeként talán egyre többen képesek leszünk elhagyni a hétköznapjainkból a műanyagszemetet – vagy legalább törekedni a mennyiségük csökkentésére.

Végre befejeződött a csúszdamedence felújítása az élményfürdőben

Idén a megszokottól eltérően, korábban nyitotta meg a kapuit az élményfürdő, annak ellenére, hogy a létesítmény nyitását több körülmény is nehezítette, többek között a csúszdamedence műszaki állapota, mely teljes felújítást követelt. A hivatalos nyitás óta elkészült a csúszdamedence felújítása, amelyet sok látogató hiányolt a nyári hőségben.

Július 12-én kezdődik a dunaújvárosi köztéri fasorok növényvédelmi permetezése

A Hortobágy Környezetvédelmi Kft. várhatóan 2022.07.12-től végzi a köztéri fasorokon a növényvédelmi munkákat. A városban kizárólag zöld besorolású szerekkel permeteznek, amely a kártevők és kórokozók ellen védi a fákat - emberre és állatra nem veszélyesek.

A platán fákon a csipkés poloska és gnomóniás betegség ellen permeteznek, a vadgesztenye fákon levélaknázó és levélfoltosság ellen, a városi fasorokon pedig levéltetű elleni szereket használnak.

Nagy sikert aratott a múltidéző csatangolás a Vasmű úton

Július első hétvégéjén rendezték meg a Sugárúti Fesztivált, amely megelevenítette Dunaújváros és a Vasmű út elfeledett arcát: különböző kulturális programok, előadások, vetítések, gyerekjátékok, kiállítások, koncertek és izgalmas események várták a kilátogatókat  – hatalmas sikert aratott a múltidéző csatangolás. 

Oldalak