Kérdezz - felelek

Tisztelt Látogató!

Ebben a menüpontban lehetőséget kívánunk biztosítani az Önök számára, hogy a várossal, az Önkormányzattal kapcsolatos kérdéseiket feltehessék. Ez amolyan a "zöld számhoz" hasonlatos szolgáltatás, természetesen azzal a feltett szándékkal, hogy kérdéseikre választ is kapjanak.

Személyes, vagy közérdekű kérdéseikre nyilvánosan kaphatnak választ - a kérdés és a válasz egyidejű megjelenésével - vagy ha ezt külön kérik, az Önök által megjelölt e-mailre küldjük el, úgy, hogy azt más ne olvashassa el. Felhívjuk figyelmüket, hogy ezen oldalon sem kívánunk politizálni, politikai felvetésekkel foglalkozni, azokra válaszolni. Feladatunknak azt tekintjük, hogy a megfogalmazódó - közérdekű - kérdésekre szülessenek meg az Önkormányzat és annak vezetőinek válaszai.

Megértésüket köszönjük és várjuk kérdéseiket !

<< Új kérdés >>

Dömötörné kérdezte: 21.05.10. - Egyéb
Tisztelt Polgármester Úr! A mai napon telefonon szerettem volna időpontot kérni a járási hivataltól EU kártya személyes ügyintézésére (3 évvel ezelőtt a Szórád M.úton készíttettem), ahol közölték, hogy a kormanyablakban érdeklődjek, az Október 23.téren, ott tudnak ezzel kapcsolatban felvilágosítást adni! Felhívtam a kormányablakot, ahol azt a tájékoztatást kaptam, hogy ugyan valóban nálunk lehet azonnali EU kártyát készíttetni, illetve lehetett, mivel közel egy éve nem működik a nyomtató, így csak le tudom náluk adni papír alapon a formanyomtatványt, ők elküldik Szfvárra, és majd 30 napon belül postai úton megkapom, vagy ha gyorsabb ügyintézést szeretnek, akkor menjek el Adonyba, ahol azonnal elkészítik, nekik ugyan is jó a nyomtatójuk! Kérdésem: Nem várható el egy megyei jogi várostól, hogy azonnal el lehessen készíttetni 2021.évben egy EU kártyát? Esetlegesen megjavíttatni az egy éve elromlott nyomtatót, vagy vásárolni egy újat? Válaszukat várva - Üdvözlettel: Dömötörné
Hajdu Iván kérdezte: 21.05.01. - Egyéb
Hol találhatom meg az covid oltópontok listáját?
Sáfrány János kérdezte: 21.04.24. - Városüzemeltetési és Beruházási Osztály
Tisztelt Cím! Igazából nem értem, hogy éjjel-nappal, munkaszüneti napokon, miért kell működtetni, a Dózsa György út- Szórád Márton út, a Dózsa György út-Táncsics Mihály út, az Építők útja-Vasmű út kereszteződésekben a közlekedési lámpákat. A gyér forgalom miatt kb. 70 másodperc piros, és max. 10 másodperc zöldet ad. A lámpák, amúgy is borzasztóan lassúak. A Szórád Márton úti lámpák az Óváros felől jövet nincsenek összehangolva(??)
Kiss Zoltán kérdezte: 21.04.16. - Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály
Jó napot Békevárosrész Mátyás király út 8,10,12 előtt van egy nagyobb füves terület Ott nem lehetne kialakítani 5-10 parkolót? Fa kivágás és teljes terület elvétel nélkül is megoldható lenne Kérem vizsgálják felül Vagy nem lenne rossz egy rendelet hogy egy lakáshoz tartozik egy parkoló Köszönöm szépen
Nagy Árpád kérdezte: 21.04.14. - Városüzemeltetési és Beruházási Osztály
Az új menetrendet lehetne a Google Térképén is szerepeltetni? Fehérváron működik.
Dancs László kérdezte: 21.04.07. - Városüzemeltetési és Beruházási Osztály
Március 31.-én bejelentettem, hogy a Páskom utcában az 1-es és a 2.-es oszlopon már hetek óta nem világítanak a lámpák. Másnap kaptam egy emailt, hogy megjavították, holott itt sem voltak!! Sajnos azóta sem jöttek!! Kérem a további intézkedést!!!
Szabó Imre kérdezte: 21.03.06. - Városüzemeltetési és Beruházási Osztály
Tervezik-e az új menetrend google térképre való elhelyezését? Így: https://bkk.hu/hirek/2014/11/mostantol-a-google-terkepen-is-megjelennek-a-futar-valos-ideju-informacioi.1923/
Gáti János kérdezte: 21.03.04. - Városüzemeltetési és Beruházási Osztály
Korábbi kérdésemre nem kaptam kielégítő választ, ugyanis pl. ha ki akarok menni a temetőbe nem tudom mikor indul a megállóból a busz, ezért lenne fontos (ÚGY MINT KORÁBBAN VOLT) feltüntetni. OK?
Gáti János kérdezte: 21.03.04. - Városüzemeltetési és Beruházási Osztály
Március 1-el bevezetett új autóbusz menetrendet; szám, utvonal, megállók,- érkezési-indulási időpontok feltüntetésével kérem (kérjük)közzé tenni e-honlapon is. Egyelőre csak káoszt okoz az adathiány. T. gatiba
Schmidt Péter kérdezte: 21.03.03. - Egyéb
Tisztelt Hölgyem/Uram! Egy évek óta tartó jelenségre, problémára keresek választ, megoldást. Dunaújváros, Széchenyi István (volt Gorkij utca) 1. számú lépcsőház előtt évek óta macskatanya üzemel. Járványügyi, közegészségügyi és közterületi szempontból is aggályosnak tartom. Az 1. számú lépcsőház előtt újságokra kihelyezett tálkák vannak, benne ételmaradékokkal, tejjel, vízzel. Pár méterrel odébb deszkákból, rongyokból összetákolt macskaház. A lépcsőházi pinceablakon ki-be járkálnak a kisebb cicák, nyilván szaporodnak. A nagyobbak kint napoznak a csepegőjárdán. A kihelyezett étel vonzza a galambokat, egereket, patkányokat egyéb rágcsálókat. A macskák és az egyéb állatok oda és a járdára piszkítanak. Nem is beszélve a galambok igen fertőző guanójáról. Itt egy újbóli fertőzésveszély jelenik meg! Ráadásul jön a meleg nyár! Mint tudjuk a macskák mindenféle betegséget hordozhatnak, terjeszthetnek. Ráadásul ezek közterületen élnek. Valószínű oltást még messziről sem láttak. Sőt a közelben óvoda is üzemel. A földszinten élő néni eteti őket. Nem vagyok állatellenes, de ha valaki macskát kíván tartani, abban leli örömét tegye a négy fal között. Évekkel ezelőtt hasonló macskalakás volt a Dózsa II. városrészben a volt TB. iroda előtt közterületen. Megszűnt. Köszönöm válaszát.

Oldalak