Kérdezz - felelek

Tisztelt Látogató!

Ebben a menüpontban lehetőséget kívánunk biztosítani az Önök számára, hogy a várossal, az Önkormányzattal kapcsolatos kérdéseiket feltehessék. Ez amolyan a "zöld számhoz" hasonlatos szolgáltatás, természetesen azzal a feltett szándékkal, hogy kérdéseikre választ is kapjanak.

Személyes, vagy közérdekű kérdéseikre nyilvánosan kaphatnak választ - a kérdés és a válasz egyidejű megjelenésével - vagy ha ezt külön kérik, az Önök által megjelölt e-mailre küldjük el, úgy, hogy azt más ne olvashassa el. Felhívjuk figyelmüket, hogy ezen oldalon sem kívánunk politizálni, politikai felvetésekkel foglalkozni, azokra válaszolni. Feladatunknak azt tekintjük, hogy a megfogalmazódó - közérdekű - kérdésekre szülessenek meg az Önkormányzat és annak vezetőinek válaszai.

Megértésüket köszönjük és várjuk kérdéseiket !

<< Új kérdés >>

Kaltenecker Margit kérdezte: 18.09.13. - Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály
Tiszteletem! Kulcson vásároltunk telket 2017.07.08.-án a kiskorú unokámnak Mona Alex részére Én Kaltenecker Margit a nagyszülő egyben haszonélvezője a teleknek . gyám által és ügyvéd által irt szerszödésben,teljes körü eljárásom és anyagi vonzattal élve intézkedem a kiskorú felett. Igy az ingatlan adót egész évre kifizettem egy összegben. Nevemre cimzve.Ingatlan ami a 2458 Kulcs Hajos u 2869 hrsz. Ügyiratszáma:I./2440-2/2018/ Azonositó:8352741756 Erre az ingatlan tulajdonosa Mona Alex kiskoru.,.-T megbuntetik ennek hiany megfizetése miatt! Aki álitolag vett egy olyan telket -ingatlant 2017.07.12.-én a Kulcs Hargita u,180 alat hrsz 2869. Ügyiratszám:3057-2869/2018Szám:I.2308-2869/2018 Kérdezem Én .. hogyan lehet egy kiskorút megbüntetni? 2 x hogyan lehet neki ilyen adat alapján ingatlana? És ,,hogyan nem látják a hivatalos adatokat ,hogy én vagyok az aki mindenben eljár,, 2018.májusában rendesen ahogy kell megküldték részemre a hivatalos adó befizetést erre az ingatlanra.. Miért van az hogy ezt az utcát a Hulcsi önkormányzat 4 név alapján tárolja /hajós utca, Hattyú utca Hargita utca ,Gobóljárás utca/ jó lenne ha ezt tisztázni lehetne, mielött oktalan Büntetgetnek! Kérem eben az önök segítségét! Tisztázni szeretném ezt a megmagyarázhatatlan dolgot! Koszonom elöre is a segitségüket!
Kiss Dániel kérdezte: 18.08.01. - Egyéb
Tisztelt Hivatal! Először is engedjék meg, hogy megköszönjem, korábbi, sportcsarnokkal kapcsolatos kérdésemre adott részletes válaszukat! A mostani jelzésem, kérdésem is a sporttal kapcsolatos. Nem tudom, ki ebben az illetékes, de javasolnám, egy dunaújvárosi sportmúzeum kialakítását! Városunk számos sportsikert ért el mind csapat, mind egyéni szinten a labdarúgáson keresztül a kézilabdán és vízilabdán át a jégkorongig, nem megfeledkezve olimpikonjainkról, egyéni sportolóinkról. Azt gondolom, a város színes sportélete megérdemelné egy efféle emlékhely létrehozását. Itt helyet kaphatnának tablók, kupák, érmek, fényképek, és sok minden más is, melyek jelenleg több helyen a nagyrészt a közösségtől elzárva fellelhetőek. Egy ilyen gyűjtemény helyszíne kialakításra kerülhetne akár az új sportcsarnokban is, de bárhol máshol is szívesen látnék egy efféle kezdeményezést! Nem tudom, ennek megszervezésében, létrehozásában Önök tudnának-e segíteni. Válaszukat, visszajelzésüket előre is köszönöm! Üdvözlettel; Kiss Dániel
Jónás Zoltánné kérdezte: 18.07.15. - Egyéb
T.Hivatal! A CIB bank mellett a parkolóhely borzalmasan néz ki!! Tiszta kátyú az egész,már-már baleset veszélyesnek lehetne nevezni! Nem kéne újra aszfaltozni?! Illetve kialakítani normálisan a parkolóhelyeket mert sokszor az ember azt sem tudja hová álljon az autójával................. Köszönöm szépen ha eljut az illetékesekhez a kérdésem,problémám!
Vincze Árpádné kérdezte: 18.07.03. - Városüzemeltetési és Beruházási Osztály
A Vasmű út 41-es épület ( Irodaház) fő oldali fala , egészen a Csillag épületéig, koszos, piszkos, a fal és a járda is állandóan tele van galamb ürülékkel. Ezt sosem takarítják, pedig a város szívében van ez is! Nem tudom kire tartozik ez , de meg kellene nézni a illetékeseknek és a falat letakarítani és a járdát felsöpörni. A város központnak szebbnek és tisztábbnak kellene lennie. Köszönöm. Üdv. Vinczéné Edit
Kiss Dániel kérdezte: 18.06.27. - Városüzemeltetési és Beruházási Osztály
Tisztelt Hivatal! A 2018. április 19-i közgyűlésen a delegáltak úgy döntöttek, hogy az Óbuda Építész Stúdió Kft.-t bízzák meg a Dunaújvárosi Sportcsarnok generáltervezési tevékenységének kivitelezésével. Érdeklődni szeretnék, hogy a tervek milyen határidővel készülnek el, illetve mikor válnak elérhetővé a lakosság számára is? Amennyiben kérdésemet rossz bizottságnak címeztem, kérem, továbbítsák a helyes "címre". Válaszukat előre is köszönöm!
Ásványi Imréné kérdezte: 18.06.14. - Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály
Szép Napot! A Római városrészben lakom közel 40 éve, és egyre borzalmasabb a parkolás. Amennyiben autóval nem érek haza 3-4 óra között már nem találok parkolót.Hol parkoljak? Úgy mint eddig, szabálytalanul? Mikor tesznek már intézkedéseket, hogy a sok autónak legyen parkolója? A közelmúltban, még tovább csökkentették az amúgy is kevés helyet a "sárga felfestésekkel"!!! A Domanovszi E. téren ott az a nagy parkoló, nem lehetne oda parkolóházat építeni? akár le, akár felfele építkezve. A parkolóházban a parkolóhelyeket akár rendszámra ki is lehetne osztani, a Rómain lakók bizonyára fizetnének érte, akár éves bérlet formájában. Nagyon jó lenne, ha már valami történne, mert lassan közelharcot vívunk 1-1 parkolóhelyért. Várom mielőbbi konkrét válaszukat, nem pedig semmitmondó frázisokat. Köszönöm.
Kiss Dániel kérdezte: 18.06.12. - Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály
Tisztelt Hivatal! A két hónappal ezelőtt a közgyűlés az Óbuda Építész Stúdiót bízta meg az új sportcsarnok terveinek elkészítésével. Érdeklődnék, hogy a tervek elkészítése milyen határidővel történik, mikor láthatja az első terveket a lakosság is? Illetve, lehet-e tudni, mikor kezdődik a kivitelezés? Köszönöm a figyelmüket és a válaszukat!
Kohász utcai lakók kérdezte: 18.06.09. - Városüzemeltetési és Beruházási Osztály
Tisztelt Városüzemeltetési és Beruházási Osztály! A Kohász u. 6-8. szám előtti fákat legyenek szívesek megnézni, mert balesetveszélyesek az ott parkoló autókra nézve. Van, amelyik teljesen kiszáradt. Megjelentek ismét a tetvek fán, lepermetezésüket szeretnénk javasolni.Köszönettel: Lakók
Siegrist Eva kérdezte: 18.06.06. - Városüzemeltetési és Beruházási Osztály
Tisztelt Németh Tünde! Köszönöm a gyors valaszt az Akacfa utcaiak nevében.Szep lett az utcank! Üdvözlettel:Siegrist Eva
Szabó László kérdezte: 18.06.02. - Városüzemeltetési és Beruházási Osztály
Tisztelt Hölgym/ Uram! Néhány megjegyzést szeretnék tenni. 1. A Római Körűt elején (4-6) A közvilágítás korszerüsítése ellenére Sötétség uralkodik. 2. A Váci Mihály utcai sétány mellet van egy kis tó, mely igényelne néhány száz liter vizet, mert igy kiszárad és nem lehet gyönyörködni a tavirózsákban. 3.A Városháza környékén szépen felújjítottk az utat és fel is festették az útburkolati jeleket, de az Új Vasmű ut eleje borzalmas állapotban van. Ehhez kapcsolódik a kérdésem, hogy mikor forfítíník megfeleló anyagi forrást, hogy az egész városban felfessék az utakat, mivel sok helyne már nem látszanak a jelek és a gyalogátkelő helyek. Tisztelettel: Szabó Lászó

Oldalak