Kérdezz - felelek

Tisztelt Látogató!

Ebben a menüpontban lehetőséget kívánunk biztosítani az Önök számára, hogy a várossal, az Önkormányzattal kapcsolatos kérdéseiket feltehessék. Ez amolyan a "zöld számhoz" hasonlatos szolgáltatás, természetesen azzal a feltett szándékkal, hogy kérdéseikre választ is kapjanak.

Személyes, vagy közérdekű kérdéseikre nyilvánosan kaphatnak választ - a kérdés és a válasz egyidejű megjelenésével - vagy ha ezt külön kérik, az Önök által megjelölt e-mailre küldjük el, úgy, hogy azt más ne olvashassa el. Felhívjuk figyelmüket, hogy ezen oldalon sem kívánunk politizálni, politikai felvetésekkel foglalkozni, azokra válaszolni. Feladatunknak azt tekintjük, hogy a megfogalmazódó - közérdekű - kérdésekre szülessenek meg az Önkormányzat és annak vezetőinek válaszai.

Megértésüket köszönjük és várjuk kérdéseiket !

<< Új kérdés >>

Draskóczy Tibor kérdezte: 20.09.16. - Városüzemeltetési és Beruházási Osztály
Miért kellett ismételten, másodszor is megszüntetni a Munkácsy Mihály utcai gyógyszertár elé, közterületen kihelyezett padot??? A gyógyszertárba belépés az ismert helyzet miatt korlátozott, így beteg, idős, embereknek, is gyakran 15 - 30 percet is kell várakozni a sorukra az utcán. Talán vannak fontosabb érdekek is mint valamely környékbeli közös képviselő óhaja. ( Ez egy információ a környékbeliektől.) Az utca másik oldalát nem érintette, ott megvannak a padok, csak ott a sorba állást nem oldja meg. Tavaly és az idén elég sok változás történt a gyógyszertári oldalon, és úgy tűnik, hogy város pénzén még rosszabb életkörülmények alakultak ki, a fent említett helyzet miatt. Remélem a pad vagy padok visszaállítása a gyógyszertár környékére, nem okoz megoldhatatlan gondot. Üdvözlettel Draskóczy Tibor technikum városrészi lakó.
Imréné Zámbó kérdezte: 20.09.16. - Jogi és Közgyűlési Osztály
Tisztelt Hivatal! Kérdésem: Van-e a hivatalban jogi tanácsadás. Ha van kérem küldjék meg mikor és hol lehet felkeresni. Előre is köszönöm válaszukat.
Szalai József kérdezte: 20.09.15. - Városüzemeltetési és Beruházási Osztály
Üdv! a Görbe u.6. előtti, a 8-as szám felőli utcai lámpa kb. 2 hete nem világít. Kérem javítását! Köszönettel: Szalai József
Hum Janos kérdezte: 20.09.10. - Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály
Tisztelt Hivatal! Érdeklődnék hogy a Vasmű úti platánfák vizsgálatának dokumentációja ami minden egyes fára le volt vetítve hol található a honlapon? Egyszer már megtaláltam anno de most lenne rá szükségem. Kérem segítségüket.Tisztelettel: HJ
Komáromi Gábor kérdezte: 20.09.03. - Városüzemeltetési és Beruházási Osztály
Tisztelt Illetékes! Az utolsó viharos szél többek garázsára rátört egy jelentős méretű faágat a Dunaújváros Mátyás király utca 1 ház mögötti, házakhoz legközelebb álló garázssoron. Kérem nézesse meg, és távolíttassa el. A hatalmas, világos törzsű nyárfa a városé. Kérem mérlegeljék, hogy jelentős mérete miatt a garázsokra veszélyes lehet-e a továbbiakban. Visszavágása, vagy eltávolítása a szöszössége miatt talán megfontolandó. Köszönettel: Komáromi Gábor garázstulajdonos 2020.09.03
Nagy Lajos kérdezte: 20.08.28. - Városüzemeltetési és Beruházási Osztály
Tisztelt Városüzemeltetés! Kérdésem lenne a Fáklya utcával kapcsolatban.Három megállni tilos tábla van kihelyezve az autósok viszont nem veszik figyelembe.A belső parkolóból ,jobbra történő kihajtáskor szembe jönnek, a növényzettöl nem lehet észre venni!Ha lehetséges lenne záróvonalat kellene felfesteni, ne a szabályosan kikanyarodónak keljen vitáznia! Plussz rendkívül baleset veszélyes!!Továbbá az egyirányúsítástól kezdve szintén a tilosban parkolók sokszor akadályozzák a közlekedést( szemétszállitó már huzott meg miattuk szabályosan parkoló autót, vagy másik irányból"behajtani tilos",ment szembe,_télen a hókotró sem mindig tudott behajtani!Ami még szerintem szintén nagyon veszélyes itt,hogy reggel ill. du.az ovodásokat szállító szülök leparkolnak a tilosban, gyermekük pedig az így leszűkített uton kilépnek az autók elé!!Sok vita volt már e miatt!Hál Istennek személyi sérülés ezidáig nem.Szerintem a parkoló bejárattól pár betonelemmel le lehetne szűkíteni az uttest bal oldalát annyira ,hogy ne lehessen a tiltott részen parkolni!! Vagy bármilyen végleges megoldást találni! Köszönetem! További jó munkát kívánok!
Anikó kérdezte: 20.08.26. - Városüzemeltetési és Beruházási Osztály
Tisztelt Címzett! Érdeklődni szeretnék a Dózsa mozinál lévő békás szökőkút mikor üzemel? Szeretném ha leírnák a hét mindennapjára mettől meddig! Feleslegesen nem sétálnánk a gyerekekkel arra. Válaszukat előre is köszönöm.
János kérdezte: 20.08.23. - Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály
T hivatal Nemsokára Iváncsára költözünk és szeretnék egy dupla mobil garázst (fém lemezből van )fel állítani Van e valamilyen szabály amit be kell tartani ?a telken való elhelyezésnél (a telek 1700m2 a ház kb 45 m2 )mellé mögé vagy bárhová? a garázs mérete 6 X 7 m lenne .Vagy be kell mennem a hivatalba .Köszönöm válaszukat Klapka János .
Anikó kérdezte: 20.08.11. - Egyéb
Tisztelt Címzett! Képviselői fogadóórák mikor lesznek?
Nagy Bertalanné kérdezte: 20.08.11. - Városüzemeltetési és Beruházási Osztály
Mikor tisztítják ki a városháza előtti szökőkút medencéjét? Jelenleg algás, zöld, látszik a vízen, hogy elhasználódott. Ugyanitt: szomorúak a leanderek, elszáradt virágok, nem kaptak vizet. Ami tiszta, az szép is.

Oldalak