Kérdezz - felelek

Tisztelt Látogató!

Ebben a menüpontban lehetőséget kívánunk biztosítani az Önök számára, hogy a várossal, az Önkormányzattal kapcsolatos kérdéseiket feltehessék. Ez amolyan a "zöld számhoz" hasonlatos szolgáltatás, természetesen azzal a feltett szándékkal, hogy kérdéseikre választ is kapjanak.

Személyes, vagy közérdekű kérdéseikre nyilvánosan kaphatnak választ - a kérdés és a válasz egyidejű megjelenésével - vagy ha ezt külön kérik, az Önök által megjelölt e-mailre küldjük el, úgy, hogy azt más ne olvashassa el. Felhívjuk figyelmüket, hogy ezen oldalon sem kívánunk politizálni, politikai felvetésekkel foglalkozni, azokra válaszolni. Feladatunknak azt tekintjük, hogy a megfogalmazódó - közérdekű - kérdésekre szülessenek meg az Önkormányzat és annak vezetőinek válaszai.

Megértésüket köszönjük és várjuk kérdéseiket !

<< Új kérdés >>

Magda Erdei kérdezte: 20.04.01. - Városüzemeltetési és Beruházási Osztály
Háromszor kérdeztem,: a városi parkokban mikor lesz fű nyírás? Köszönöm a választ.
Somogyvári Árpád kérdezte: 20.03.26. - Szociális Osztály
T.Cím! Az üdvözlendő és dícséretes, hogy az Önkormányzat megoldotta a 70 év feletti lakosok meleg étellel történő ellátását, mert ezzel jelentősen csökkentette a boltokba/piacra járás szükségességét, ezzel a fertőzés terjedésének lehetőségét. Azonban ugyanilyen fontos ugyanezen korosztály gyógyszerekkel való ellátásának megoldása is!! Tudomásom szerint a vonatkozó Kormányrendelet ezt a két tevékenységet egyaránt tartalmazza. Kérdésem: Dunaújvárosban ezt miért csak részben hajtották végre, ill. mikor tervezik bevezetni a gyógyszerellátást is??
Kazár Gábor kérdezte: 20.03.25. - Szociális Osztály
Bevásárláshoz és gyógyszer kiváltáshoz milyen telefonszámon lehet segítséget kérni. Egy idős ,nyugdíjas ismerősnek lenne szüksége segítségre. Köszönettel. Kazár Gábor
Csatári László kérdezte: 20.03.23. - Közigazgatási Osztály
Konkrétan (név, cím, telefonszám) ki gondoskodik az otthoni karanténba vonult idősekről, és ez miben áll?
Gál Péterné Bölcs Éva kérdezte: 20.03.21. - Egyéb
Kedves Ügyintéző!Gál Péterné Éva vagyok.KATA vállalkozó Kézápoló-Műköröm építő,a helyzetre való tekintettel a vírus miatt az ovi és suli bezárásra került.Ez által sajnos nehéz helyzetbe kerültem, nem tudom a 2 kiskorú gyerekem kire bízni!Így vállalkozásom 2 hónapra:április és májusra vonatkozóan szüneteltetnek kell.Érdeklődnék h lehetne e valamilyen anyagi vonzatú segítséget kérni önöktől?Ha van erre lehetőség akkor kérném önöket h bővebb információval szolgáljanak nekem.
Magda Erdei kérdezte: 20.03.19. - Városüzemeltetési és Beruházási Osztály
Érdeklődöm. A Barátság u 25.-ben lakom. Évek óta a ház körüli parkot gondozom.A zöld hulladékot a DVG Zrt által kapott zsákokba gyüjtöm, és azt rendre el is szállították. Egészen 2020 márciusáig. .A kérdésem: kinek kell szólni, hogy amit most gyüjtöttem KB 12 zsák avart elvigyék? A park gondozók kocsija minden reggel itt megy el, tehát még kerülőt sem kell tenni. Üdv Erdei Magda U.i: ezzel a kéréssel megkerestem városrészi képviselőt,még annyi fáradságot sem vett, hogy visszaszóljon: nem tudom elintézni.
Szabó István kérdezte: 20.03.19. - Egyéb
Egyszerűsített adóraktárosként borkimérést szeretnék nyitni Dunaújváros területén. Kihez kell fordulnom a szükséges engedélyek megszerzéséhez?
Munkácsi Gábor kérdezte: 20.03.09. - Városüzemeltetési és Beruházási Osztály
Úgy tűnik hogy a közvilágítási hibabejelentő telefonszáma megszűnt. Jól látom, vagy csak időszakos hiba?
Molnár Lajos kérdezte: 20.02.26. - Egyéb
Tisztelt Medgyessy Miklós! Értem a választ, ám némely ponton akadnak aggályaink: Több lakóval is beszéltem, aki kifogásolja, hogy a köztéri kamerák tökéletesen belátnak, behatolnak az otthonuk életterébe. Kérdeztem, miért nem tiltakoznak az önkormányzatnál?:- Válaszuk, mert úgy is falakba ütköznének. A 2. észrevételem válasza nyomán az, hogy a régi rendszerekben az élőerős közrend védelem volt preferálva, s kevesebb bűnözés volt mint most. A másik, pedig nekem a kerékpárom 1 TÉRPÁSZTÁZÓ KAMERA OSZLOPÁHOZ VOLT KÖTVE 4 ÉVE S ELLOPTÁK. A RENDŐRSÉG széttárta kezeit, pedig nem álcázta magát a tolvaj, 1,5 hónap múlva lezárták a nyomozást.. - Érthető, ha az Orwelli szisztéma ugrik be, s ez nem film, hanem sajnos a valóság lett melyet Hajdan Ő vetett lapokra..
Hungler Zoltán kérdezte: 20.02.24. - Egyéb
Tisztelt Önkormányzat! 2020.02.24-én a vasmű út, Ady Endre utca sarkán a gyalogátkelőn, majdnem elütötték a feleségemet és a 4 éves kisfiamat. A páratlan oldalról keltek át a gyalogátkelőhelyen. Az Építők útja felől érkező autó a belső sávban a felezővonalnál húzott el előttük, a külső sávban haladó autó pedig még gázt is adott. Szerencsére nem esett bajuk, de nem ez az első eset ennél a gyalogátkelőnél. Többször előfordul, hogy a buszok sem adják meg az elsőbbséget a gyalogosnak. Továbbá a Hankookos busz rendszeresen a Vasmű út közepén (a buszmegállónál) a záróvonalon keresztül fordul meg. Térfigyelő kamerára lenne szükség, hátha ez vissza tartaná a szabálytalankodókat. Azokat a gyalogosokat is, akik nem képesek használni a gyalogátkelőt és a buszmegállónál járkálnak át egyik oldalról a másikra. Továbbá olyan kérdés lenne, hogy az ilyen eseményeket hol és kinek lehet jelezni? Várom megtisztelő válaszukat.

Oldalak