Kérdezz - felelek

Tisztelt Látogató!

Ebben a menüpontban lehetőséget kívánunk biztosítani az Önök számára, hogy a várossal, az Önkormányzattal kapcsolatos kérdéseiket feltehessék. Ez amolyan a "zöld számhoz" hasonlatos szolgáltatás, természetesen azzal a feltett szándékkal, hogy kérdéseikre választ is kapjanak.

Személyes, vagy közérdekű kérdéseikre nyilvánosan kaphatnak választ - a kérdés és a válasz egyidejű megjelenésével - vagy ha ezt külön kérik, az Önök által megjelölt e-mailre küldjük el, úgy, hogy azt más ne olvashassa el. Felhívjuk figyelmüket, hogy ezen oldalon sem kívánunk politizálni, politikai felvetésekkel foglalkozni, azokra válaszolni. Feladatunknak azt tekintjük, hogy a megfogalmazódó - közérdekű - kérdésekre szülessenek meg az Önkormányzat és annak vezetőinek válaszai.

Megértésüket köszönjük és várjuk kérdéseiket !

<< Új kérdés >>

NAgy Boglárka kérdezte: 19.05.29. - Egyéb
Tisztelt Önkormányzat! Érdeklődnék, hogy a napközis táborról mikor lesz valamilyen közérdekű információ? Illetve segítőnek (mivel minden évben panasz volt, hogy kevesen vannak) mehetne szülői engedéllyel 14 évet betöltött diák? Köszönöm a válaszukat! Tisztelettel, Nagy Boglárka
Anikó kérdezte: 19.05.12. - Városüzemeltetési és Beruházási Osztály
Tisztelt Címzett! Érdeklődni szeretnék, hogy a Május 1. utcába telepített kamera ha a Víztorony felé fordul akkor az ott lévő fa lombkoronáját mutatja mi a teendő kinek kell szólni. Válaszukat előre is köszönöm.
Schmidt Péter kérdezte: 19.04.30. - Egyéb
A közvilágítással kapcsolatban szeretnék egy bejelentést tenni illetve választ kapni. Mivel sokat járok az MMK-s programokra feltűnt, hogy már 04.26-án sem üzemeltek (világítottak) a kandeláberek az Apáczai úton egészen a Petőfi iskolától az Aranyvölgyi-Apáczai út kereszteződéséig. Kivéve az itt lévő zebrát külön megvilágító kandelábert. Gyakorlatilag tök sötét volt ezen a részen. Tegnap (04. 29) ismét itt jártam és még ugyanúgy nem volt világítás. Azt már kénytelenek voltunk városlakók megszokni, hogy botrányos a közvilágítás minősége amióta "korszerűsítették" akár gyalog vagy autóval közlekedünk. De akkor legalább üzemelnének. Bízom benne. hogy hamarosan lőn világosság az említett helyen.
Szabó Sándor kérdezte: 19.04.25. - Egyéb
T. Cím! A Táncsics. M.u. 7-9 mögötti ( udvari ) füves területen folyamatosan autók parkolnak, ill. minden hétvégén délután 'Mekk Elek' javító műhely üzemel.A lakók kérik a tevékenység megszüntetését, ill.- a terület körbekerítését és újra füvesítését. Köszönettel,
Kiss Tamás Norbert kérdezte: 19.04.03. - Egyéb
Üdv! Érdeklődök, hogy 2019-ben mikor lesz a bringatúra. Köszönöm. Tisztelettel, KTN
Sohár Dávid kérdezte: 19.04.01. - Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály
Tisztelt Hivatal! Szeretnék pár kérdéssel önökhöz fordulni. A mai nap 2019.04.01. napjával ellátogattunk párommal a Sárbogárdi Építésügyi Osztályra mivel egy saját tulajdonomban lévő telekre Mobilházat szeretnék telepíteni.(földbe nyúló alap nélkül) Erre a kérdésre nem kaptunk semmiféle kielégítő és pontosan érthető választ , hogy milyen kötelezettség visel ha ezt a Mobilház-at telepíteni szeretném. (Bár csak említésként mondanám, hogy a ház kerekeken gurul mint egy Lakókocsi.) Szíves megértésüket és válaszukat előre is köszönöm.
Orsó Sándor kérdezte: 19.03.25. - Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály
Tisztelt Hivatal ! Érdeklödni szeretnék , hogy az Akácfa és a Diófa utcák kereszteződésében megszüntetésre került szelektív hulladékgyüjtő sziget helyett milyen megoldást javasolnak . Remélem nem egy újabb Te-Szedd akcíóval . Mivel sajnos a legközelebbi gyüjtő helyek (Hajnal utca , Interspar )általában teljesen tele vannak még a Kertváros nélkül is .
Török László kérdezte: 19.03.15. - Városüzemeltetési és Beruházási Osztály
Tisztelt Városüzemeltetési és Beruházási Osztály! A Vasmű úti "új" körforgalom és a Városháza tér között illetve a mellette levő új parkolóban négy oszlopon öt darab lámpa már több éve nem világít. Ezzel kapcsolatosan többször is kérdést tettem fel ezen a fórumon és legutoljára tavaly decemberben azt a választ kaptam, hogy „A javítást végző cég, amint az időjárás megengedi, kijavítja az érintett területen fennálló kábelhibát. ” Úgy gondolom, hogy az időjárás már megengedi, ezért ismét kérdezem, hogy mikor lesz kész a javítás.
Varga József kérdezte: 19.03.14. - Városüzemeltetési és Beruházási Osztály
Jó napot! Azzal a javaslattal fordulok Önökhöz, hogy a Dózsa Gy. út Bocskai (Kallós) utcától a Béke városrészi körforgóig tartó útszakaszon a külső sávot érdemes lenne kanyarodósávvá alakítani a Baracsi út irányába a körforgót elkerülve. Jelenleg katasztrofális a helyzet ezen a szakaszon. Főleg délutánonként alakul ki dugó. Sokszor egészen a Bocskai utcánál áll a sor vége. Ennek fő oka, hogy a külső sáv nincs kihasználva. Ott általában nem közlekedik senki, mert egyesek rossz néven veszik, ha valaki teljesen szabályosan ott próbál meg közlekedni. Rendszeres, hogy nem engedik besorolni a belső sávba, amikor a elfogy a sáv. Az is mindennapos, hogy az autósok a felezővonalon mennek, nehogy el tudjon valaki menni a külső sávban. Szomorú, hogy ebben a városban ennyire siralmas a közlekedési kultúra. Ezzel a megoldással elkerülhető lenne a dugók, hosszú kocsisorok kialakulása és a külső sáv is ki lenne használva. Én is naponta többször járok ezen az útvonalon, így a fentieket tapasztalatból írom. A kanyarodósáv kialakítására van hely a buszmegálló után, a körforgó melletti részen. Véleményem szerint gond nélkül be tudna csatlakozni a Baracsi útba. Bízok benne, hogy javaslatomat megfontolják és a közlekedők érdekében mihamarabb megvalósítják! Tisztelettel: Varga József
Kiss Zoltán kérdezte: 19.02.26. - Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály
Jó napot! Szeretném kérni a Békevárosrészben található Mátyás Király út 10es házszám előtt levő parkolóhelyek vonalai felfestésèt. Mert sokaknak nehezére esik előre menetben is aránylag egyenesen beállni ebből kifolyólag előfordul h jóval arrébb kell megállni! Köszönöm

Oldalak