Nagy Dunaújvárosi Kresz Teszt!

Tisztelt Versenyző!

Ezúton köszöntöm a Dunaújvárosi Nagy KRESZ Teszt közlekedési versenyzőjeként. A verseny célja a közúti közlekedés biztonságának növelése, mely elengedhetetlen a KRESZ szabályok ismerete és betartása nélkül. A verseny során a tudásszint felmérésére van módunk, és bízunk az önkéntes jogkövetés megvalósulásban, mely a KRESZ 3 §-ban is megfogalmazásra került "Aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles a közúti forgalomra, valamint a közútnak és környezetének a védelmére vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket megtartani". Ezt nevezzük a bizalmi elvnek, ha a közúti közlekedés szabályait betartom, joggal bízhatok abban, hogy a szabályokat mások is betartják.

Ugyanakkor a bizalmi elv önagában kevés a biztonságos közlekedés megvalósulásához, a részletszabályok szükségesek, azonban még a részletes szabályozás esetében is - ha nem túl gyakran -, de előfordul tisztázatlan közlekedési helyzet, melynek megoldása nem oly egyszerű feladat. A szabályok minél mélyebb ismerete segíthet eligazodni a KRESZ rejtelmeiben az összefüggések megértésében, a mit, miért kérdések tisztázásában. E verseny egyúttal a korábban megszerzett és sajnos az idő múlásával megkopott tudást feleleveníti, az évek során bevezetett és nem ismert módosításokra felhívja a figyelmet, említésre méltó, hogy 2010. évben több mint 60 pontban változott meg az 1975. (II.05.) KPM-BM együttes rendelet. E jogszabály a KRESZ, melyet a korábbi formájában inkább a jogászok, rendőrök használnak, köznyelv KRESZ-ként ismeri.

Az általunk készített teszt sajátos, mivel Dunaújváros utcáit tartalmazza, a helyi közlekedési sajátosságokat, szituációkat, jelzőtáblákat, utcákat mutatja meg. Elméletben kell a helyes választ megadni azon helyen készült fényképpel illusztrált kérdésre, melyen korábban esetleg valamilyen közlekedési eszközzel megfordult.

Bízom benne, hogy az online teszt kitöltése sikeresen valósul meg az Ön számára és majd a döntőben személyesen is megmérettetésre kerül és Ön lesz a Dunaújvárosi Nagy KRESZ Teszt győztese.

Kattints a teszt kitöltéséhez!
Kattintson a teszt kitöltéséhez!

A tesztkitöltés előtt, kérem olvassa el figyelmesen a versenykiírást!

Ehhez kívánok Önnek sikeres versenyzést, és a közúton balesetmentes közlekedést.

Tisztelettel:
Suszter Tamás r. alezredes
rendőrkapitány
DBB Elnöke

Dokumentumok: 
Csatolmány
Versenykiírás
  • Frissítve: 2018. október 8.