Nagy Dunaújvárosi Kresz Teszt!

Tisztelt Versenyző!

Ezúton köszöntöm a Dunaújvárosi Nagy KRESZ Teszt közlekedési versenyzőjeként. A verseny célja a közúti közlekedés biztonságának növelése, mely elengedhetetlen a KRESZ szabályok ismerete és betartása nélkül. A verseny során a tudásszint felmérésére van módunk, és bízunk az önkéntes jogkövetés megvalósulásban, mely a KRESZ 3 §-ban is megfogalmazásra került "Aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles a közúti forgalomra, valamint a közútnak és környezetének a védelmére vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket megtartani". Ezt nevezzük a bizalmi elvnek, ha a közúti közlekedés szabályait betartom, joggal bízhatok abban, hogy a szabályokat mások is betartják.

Ugyanakkor a bizalmi elv önagában kevés a biztonságos közlekedés megvalósulásához, a részletszabályok szükségesek, azonban még a részletes szabályozás esetében is - ha nem túl gyakran -, de előfordul tisztázatlan közlekedési helyzet, melynek megoldása nem oly egyszerű feladat. A szabályok minél mélyebb ismerete segíthet eligazodni a KRESZ rejtelmeiben az összefüggések megértésében, a mit, miért kérdések tisztázásában. E verseny egyúttal a korábban megszerzett és sajnos az idő múlásával megkopott tudást feleleveníti, az évek során bevezetett és nem ismert módosításokra felhívja a figyelmet, említésre méltó, hogy 2010. évben több mint 60 pontban változott meg az 1975. (II.05.) KPM-BM együttes rendelet. E jogszabály a KRESZ, melyet a korábbi formájában inkább a jogászok, rendőrök használnak, köznyelv KRESZ-ként ismeri.

Az általunk készített teszt sajátos, mivel Dunaújváros utcáit tartalmazza, a helyi közlekedési sajátosságokat, szituációkat, jelzőtáblákat, utcákat mutatja meg. Elméletben kell a helyes választ megadni azon helyen készült fényképpel illusztrált kérdésre, melyen korábban esetleg valamilyen közlekedési eszközzel megfordult.

Bízom benne, hogy az online teszt kitöltése sikeresen valósul meg az Ön számára és majd a döntőben személyesen is megmérettetésre kerül és Ön lesz a Dunaújvárosi Nagy KRESZ Teszt győztese.

A tesztkitöltés előtt, kérem olvassa el figyelmesen a versenykiírást!

Ehhez kívánok Önnek sikeres versenyzést, és a közúton balesetmentes közlekedést.

Tisztelettel:
Suszter Tamás r. alezredes
rendőrkapitány
DBB Elnöke

A Dunaújvárosi Nagy KRESZ Teszt első fordulója lezárult.

Összesen 387-en álltak neki a teszt kitöltésének, akik közül 327 fő töltötte ki a teljes tesztsort. Köszönjük a sok kitöltést!
A tesztlapok kiértékelése és a kitöltők eredményeinek megküldése a megadott email címekre 2018. október 23-ig megtörténik majd. Ezen időszakban megkezdjük az egyeztetést a döntőbe jutottakkal a második fordulóval kapcsolatban is.
Most VERSENYEN KÍVÜL gyakorlásként elérhetővé teszünk egy 20 kérdésből álló tesztsort, mely megoldásához összesen 20 perc fog a rendelkezésére állni. Itt a próbálkozók egyből kapnak értékelést a helyes válaszokról, így könnyen, gyorsan tanulhatnak az elkövetett hibákból.

Az idő múlását a kérdések felett nyomon tudja követni mindvégig.
A kérdésekre visszatérni nem lehet, ezért jól gondolja át, mielőtt bejelöli valamelyiket. Miután megjelölt egy választ, a "Következő" feliratú gomb megnyomása után kapja meg előbb az értékelést, majd az újabb kérdést.
Mivel gyakorlásról van szó, így a TESZT során nem kell megadnia semmilyen személyes adatot.

Kattints a teszt kitöltéséhez!
Kattintson a gyakorló teszt kitöltéséhez!

 

Dokumentumok: 
Csatolmány
Versenykiírás
  • Frissítve: 2018. október 19.