fő tartalom

Sajtóközlemény

Hírkép: Sajtóközlemény

TOP-6.8.2-15-DU1-2016-00001 „DUNA-MUNKa-TOP Helyi foglalkoztatási együttműködések dunaújváros és járási területén” című projekt indításához.

A felhívás célja, hogy Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának vezetésével a város és annak vonzáskörzetére kiterjedően létrejövő foglalkoztatási együttműködések, partnerségek (paktumok) hozzájussanak azon forrásokhoz, melyek segítségével – a kialakított stratégiájuk mentén – képzési és foglalkoztatási programjaikat meg tudják valósítani. A fejlesztések kétszintű beavatkozással történnek: megyei és megyei jogú város szinten. A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki az emberi erőforrás fejlesztések, foglalkoztatás ösztönzés és a társadalmi együttműködések támogatását.

Főpályázó: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata
Konzorciumi partner: Fejér Megyei Kormányhivatal
Megvalósítás időszaka: 2016. szeptember 1. - 2020. december 31.

Stratégiai cél: A projekt során létrejött Paktumszervezet a térség releváns munkaerő-piaci szereplőivel erősítse a térségi centrum szerepét foglalkoztatási, gazdasági és társadalmi vonatkozásban.

Jelenleg a várostérség egy méret és ágazat szerint kiegyensúlyozatlan gazdaság képét mutatja, amelyben alacsony a vállalkozó kedv, gyenge a vállalkozások közötti együttműködési hajlandóság, és rugalmatlan a munkakínálat. A városvezetés a vállalati növekedés és együttműködés útjában álló adminisztratív terhek leépítésével, a közigazgatás hatékonyságának növelésével, valamint EU-s és hazai források megszerzésével járul hozzá a foglalkoztatás növekedéséhez. A projekt a releváns munkaerő-piaci szereplők partnerségére alapozott jelentős foglalkoztatás bővítéssel közvetlenül, de annak társadalmi hatásaival közvetett módon is segíti a város céljainak elérését.

A projektindító nyitókonferenciát 2016. szeptember 21-én, szerdán 11:00 órakor rendezik Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának „C” szárny rendezvénytermében, ahol előadások keretében mutatják be a projekt részleteit.

Projektmenedzser: Szakmai vezető:
Szabó Imre Majorné Angyal Erzsébet
Tel.: 25/544-335 Tel.: 25/411-733
E-mail: foep@pmh.dunanet.hu E-mail: majorne.angyal.erzsebet@fejer.gov.hu

DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATAFejér Megyei Kormányhivatal

Csatolmány
Sajtóközlemény
  • Létrehozva: 2016. szeptember 7.