fő tartalom

Szépkorúak

101 évesen is a kert élteti

Hírkép: 101 évesen is a kert élteti

Újabb szépkorút köszöntött az önkormányzat – ezúttal Tóth Gyula ünnepelte 101. születésnapját. A jeles alkalomból Pintér Tamás köszöntötte otthonában.

2022. július 19.

90 év szép idő

Hírkép: 90 év szép idő

Folytatódott a Szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Ezúttal Gyermán Mihályné „Erzsi néni” ünnepelte 90. születésnapját, akit Szántó Péter önkormányzati képviselő látogatott meg otthonában. Gyermán Mihályné örömmel fogadta az önkormányzat képviselőjét, a városvezetés  ajándékát, és szívesen mesélt gyermekkoráról, amelyet Aporligeten töltött.

 

2022. március 23.

90 éves lett a tánc mestere

Hírkép: 90 éves lett a tánc mestere

Pintér Tamás polgármester és Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Wünsch Lászlót köszöntötte. A nívódíjas koreográfus, városunk díszpolgára otthonában fogadta a városvezetés jókívánságait.

 

 

2021. november 24.

Boldog születésnapokat ünnepeltek a család körében

Hírkép: Boldog születésnapokat ünnepeltek a család körében

Igazán mozgalmasan teltek a Karácsony előtti napok, hiszen két szépkorú polgárt köszönthetett az önkormányzat 90. születésnapjuk alkalmából, akikhez Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselők közösen látogattak el.

Kincses Józsefné és Abaffy Lászlóné családjuk körében ünnepeltek.

2023. január 9.

Domak Istvánné

Hírkép: Domak Istvánné

Domak Istvánné 1930. november 8-án született Rácalmáson. Életét így mesélte el nekünk.

1930. november 08-án születtem Rácalmáson. Szegény cseléd család harmadik gyermekeként. Egy lány és két fiú testvérem volt. Két éves koromban költöztünk Adony-Alsócikola pusztára.

2021. június 17.

Dr. Kunszenti Antal

Hírkép: Dr. Kunszenti Antal

Dr. Kunszenti Antal 1925. szeptember 5-én született Tiszaföldváron. Életét így mesélte el nekünk.

1925. szeptember 5-én születtem Tiszaföldváron. Egyetemi tanulmányaimat Budapesten, a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végeztem. A diploma megszerzését követően először a Szent István Kórház gyermeksebészetén, majd a Szent László Kórház gyermek infectológiáján dolgoztam.

2020. szeptember 9.

Fehérvári Antal

Hírkép: Fehérvári Antal

Fehérvári Antal 1931. június 14-én született Rácalmáson. Életét így mesélte el nekünk.

1931.06.14-én születtem Rácalmáson. Gyermekkorom Dunapentelén telt, itt nőttem fel egy nyolc gyermekes család negyedik gyermekeként. Földművelésből éltünk, de szakmát szerettem volna tanulni, ami sikerült is, hiszen férfi szabó mesterlevelet szereztem és több mint 40 éven keresztül végeztem ezt a csodálatos munkát.

2021. június 17.

Fülöp Imre

Hírkép: Fülöp Imre

Fülöp Imre 1931. május 7-én született Alsósófalván. Életét így mesélte el nekünk.1931. május 7-én születtem az erdélyi Alsósófalván, ahol iskolás és gyermekéveimet is töltöttem. 7 osztályt végeztem. A gondtalan gyermekéveim hamar véget értek, ugyanis 15 évesen már munkába álltam a családi gazdaságban.

 

2021. május 20.

Gazdag életúttal büszkélkedőket köszöntött az önkormányzat

Hírkép: Gazdag életúttal büszkélkedőket köszöntött az önkormányzat

Folytatódott a szép kort megélt polgárok köszöntése városunkban: ketten ünnepelték 90. születésnapjukat. A jeles alkalomból Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő látogatta meg a két születésnapos 90 évest, Balogh Józsefnét és Gerendai Györgynét.

 

2022. május 12.

Oldalak