Lomtalanítási információk

Június 12-én folytatódik a lomtalanítás

Hírkép: Június 12-én folytatódik a lomtalanítás

Folytatódik a lomtalanítási akció: június 12-én, szombaton 7 és 15 óra között a Kertvárosban, Barsi Dénes utcában és a Bagolyvárnál lesznek kihelyezett gyűjtőkonténerek,  amelyekbe a már nem használt, kidobásra ítélt használati tárgyakat várják. Két helyszínen - a Bagolyvár, Barsi Dénes utca - elektromos hulladék elhelyezésére is van lehetőség. A korábbiakhoz hasonlóan a gyűjtőpontokon folyamatosan jelen lesz személyzet is, akik segítenek a városlakóknak, valamint odafigyelnek, hogy valóban csak a megfelelő lomok kerüljenek az edényekbe. A legutóbbi lomtalanítás során a Béke I-III. városrészben az itt élők mindösszesen 560 köbméternyi kidobásra ítélt tárgyuktól szabadultak meg, ez 36 tonna lomnak felel meg.

2021. június 3.

Szombaton az I-III. városrészben lesz lomtalanítás

Hírkép: Szombaton az I-III. városrészben lesz lomtalanítás

Május 29-én, szombaton 7 és 15 óra között a Béke I-III. városrészben folytatódik az új rendszerű lomtalanítási akciósorozat. Ezúttal három helyszínen lesznek megtalálhatóak a gyűjtőkonténerek, amelyekbe ki lehet helyezni a már nem használt, kidobásra ítélt használati tárgyakat. A mellékelt plakáton sárgával jelölt helyszíneken pedig elektronikai hulladékgyűjtésre is lesz lehetőség. 

2021. május 27.

Bevált az új rendszerű lomtalanítás – májusban folytatódik

Hírkép: Bevált az új rendszerű lomtalanítás – májusban folytatódik

Újabb helyszíneken, elektronikai hulladékgyűjtéssel kiegészülve indul Dunaújvárosban az idei társasházi lomtalanítási akció, amely a tavalyi évtől már egy új, a korábbiakhoz mérten sokkal hatékonyabb rendszer mentén zajlik. Idén összesen 13 alkalommal szabadulhatnak meg a városlakók a már feleslegessé vált, kidobásra ítélt, használaton kívüli tárgyaiktól - elsőként május 1-jén, szombaton 7 és 15 óra között.

- Az idei lomtalanítási akció sorozatot a Római városrészben kezdjük: négy helyszínen lesznek gyűjtőkonténerek, amelyek közül az egyik ponton a már nem használt elektronikai hulladéktól  is megszabadulhatnak a lakók – kezdte Mezei Zsolt alpolgármester. Mint mondta, a korábbi években a kihelyezett konténerek napokig, hetekig csúfították a városképet, és ez zavarta a lakosokat. Mindezek mellett a gyűjtőedényekbe rengeteg nem oda illő hulladék is került.

- A tavalyi évben teljesen átszerveztük a lomtalanítás rendszerét, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy bevált. Az idei évben is az új rendszer mentén folytatjuk a munkát, annyi kiegészítéssel, hogy minden lomtalanítási alkalomkor lesz egy konténer, külön az elektronikai kacatoknak is. Mindezek mellett pedig változik néhány helyszín, közelebb hozzuk  a lakókhoz, mégpedig azért, hogy minél több embernek könnyebben elérhető legyen a lomtalanítás lehetősége. Mindezek mellett igyekszünk több önkéntest bevonni  - ismertette Mezei Zsolt.

Idén összesen 13 alkalommal inthetnek búcsút a lakók a már nem használt, kidobásra ítélt tárgyaknak, így például a régi bútordaraboknak, ruhaneműknek, könyveknek vagy gyerekjátékoknak.

Az akció sorozat tehát 2021. május 1-jén a Római városrészben indul: a Domanovszky téri nagy parkolóban, a Fáy András utcai nagy parkolóban, a Pajtás utca-Petőfi és óvoda közötti részen, valamint a Domanovszky téri szelektív sziget mellett lesznek a kihelyezett gyűjtőkonténerek, ahol a korábbiakhoz hasonlóan polgárőrök és önkéntesek lesznek a lakók segítségére.

A pontos dátumok és helyszínek alább olvashatók:

Bevált az új rendszerű lomtalanítás – májusban folytatódik

2021. április 25.