Hírek

Tegyük rendbe a buszközlekedést! Az Ön véleménye is számít!

Hírkép: Tegyük rendbe a buszközlekedést! Az Ön véleménye is számít!

Dunaújváros Önkormányzata gyökeres változtatásra készül a város elavult busz közlekedésében. Ezen több szakértő dolgozik, akik most az Ön véleményére kíváncsiak. Az alábbi kérdőív kitöltésével segítheti munkánkat. Fontos, hogy minden kérdésre válaszoljon, a rendszer csak ezután engedi a kérdőív beküldését!

2020. szeptember 25.

Évtizedes pályákat ismertek el a Városházán

Hírkép: Évtizedes pályákat ismertek el a Városházán

A Dunaújváros Érdemes Pedagógusa, a Dunaújváros Oktatásügyéért, a Pedagógus Életpályáért Emlékérem és a Dunaújváros Ifjúságáért díjakat adta át a Városházán Pintér Tamás polgármester és Barta Endre alpolgármester. Az általános- és középiskolai tanárok mellett több óvodapedagógus is elismerésben részesült. Az ünnepi eseményen Pintér Tamás köszöntőjében egyebek mellett arról is beszélt, hogy a díjazottakra egytől egyig büszkék lehetünk, hiszen ahogyan fogalmazott "olyan sokat tettek le Dunaújváros asztalára, amelyre minden egyes dunaújvárosi büszke lehet: tanították ők gyermekeinket, unokáinkat. Köszönettel tartozunk áldozatos munkájukért, mindannyiuk számára."

2020. szeptember 26.

Véleményezhetik, hogy a jelenleg névtelen park Borovszky Ambrus nevét viselhesse

Hírkép: Véleményezhetik, hogy a jelenleg névtelen park Borovszky Ambrus nevét viselhesse

Szántó Péter önkormányzati képviselő indítványában javasolta, hogy a Somogyi József Martinász-szobrát övező közparkrészt az önkormányzat Borovszky Ambrus emlékparknak nevezze el. Borovszky Ambrus 1950 tavaszától a Vasmű építésének helyi irányítója,1953. decemberétől a Vasmű igazgatója, majd 1964 és 1975 között vezérigazgatója volt. Az önkormányzat által felkért Utcanév Munkacsoport öt igen, egyhangú szavazattal, támogatta a javaslatot. Ezt a javaslat - tervezetet a lakosság véleményezheti. Kérjük, javaslataikat, véleményeiket 2020. október 9 - ig Bokor Zsuzsanna intézményigazgatási vezető ügyintéző részére küldjék el az alábbi e-mail címre: bokor@pmh.dunanet.hu, vagy postai úton az alábbi címre: 2400 Dunaújváros, Városháza tér 1. Polgármesteri Hivatal Humán Szolgáltatási Osztály.

2020. szeptember 25.

Sportcentrum viseli Nyers László nevét városunkban

Hírkép: Sportcentrum viseli Nyers László nevét városunkban

Hivatalosan is Dunaújváros első olimpikonja, a Dunaferr Sportegyesület örökös bajnoka, Nyers László nevét viseli a radari küzdősport centrum. A szerdai névadó ünnepségen a város vezetése mellett egykori pályatársak, rokonok, ismerősök emlékeztek és hajtottak főt Dunaújváros első olimpikonja előtt, aki amellett, hogy a Dunai Vasmű dolgozója volt, birkózóként a Kohász színeit is képviselve érte el legnagyobb sikereit. Mint az az ünnepségen elhangzott, Nyers László ma is példaképként állítható a fiatalság elé, amelyre nemcsak a szőnyegen elért eredményei, hanem emberi kvalitásai is érdemessé tették. Az ünnepi eseményen Pintér Tamás polgármester mellett a kezdeményezés ötletgazdája, Motyovszki Mátyás, az önkormányzat Ifjúsági, sport és turisztikai bizottság elnöke, valamint Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke méltatta a sportegyesület örökös bajnokát, és kívántak sok sikert azoknak a szakosztályoknak, akik a jövőben is használják a csarnokot.

2020. szeptember 24.

Szombaton lomtalanítás lesz a Római városrészben

Hírkép: Szombaton lomtalanítás lesz a Római városrészben

Az ősz folyamán sor kerül Dunaújvárosban - a már sokak által várt - lomtalanításra. Fontos, hogy ez az eddigiektől eltérő rendszerben lesz megszervezve, városrészenként. Elsőként a Római városrészben lesz, szeptember 26-án. 7 és 15 óra között lehet majd elhelyezni a lomokat a plakáton megjelölt helyszíneken elhelyezett konténerekben (de csak akkor és csak oda). A konténereknél folyamatosan jelen lesz személyzet is, akik segítenek a városlakóknak, valamint odafigyelnek, hogy valóban csak lomok kerüljenek bele.

2020. szeptember 23.

Utcanévnapok II Jókai Mór utca

Hírkép: Utcanévnapok II Jókai Mór utca

Utcanévnap sorozatunk folytatódik: szeptember 22 - én a Móricokat, Mórokat ünnepeljük, Isten éltesse őket sokáig! Dunaújvárosban a Jókai Mór utca is ezt a nevet viseli. A magyar irodalom egyik legismertebb regényírójának részletes életrajzát alább olvashatják. Utcanévnapok-sorozatunk célja, hogy minél több dunaújvárosi utca névadójának történetét bemutassuk.

2020. szeptember 21.

Újabb akció nyújtott lehetőséget a város tisztítására

Hírkép: Újabb akció nyújtott lehetőséget a város tisztítására

A "Városvédők Újtelepért Egyesület" az E - Elektra Zrt. - vel közösen, hetedik alkalommal rendezte meg a már hagyománynak számító ÖKO - napot szombaton az Újtelepen. A reggel 8 órától kora délutánig tartó esemény részeként a városlakók megszabadulhattak a már fölöslegessé vált, kidobásra ítélt elektronikai hulladékaiktól. A műszaki és fémhulladékgyűjtés mellett, a volt Újtelepi iskolához kilátogatók gazdag program kínálatból válogathattak: regisztrálhatták például kerékpárjukat a BikeSafe akció részeként, megtekinthettek egy egzotikus rovar kiállítást, de volt lehetőségük véradásra is.

2020. szeptember 21.

Negyvennél is több napirendet tárgyalt a Közgyűlés

Hírkép: Negyvennél is több napirendet tárgyalt a Közgyűlés

Nyílt ülést tartott Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése csütörtök délelőtt a Városházán.  Az ülésen negyvennél is több napirendi pontot tárgyaltak. A közgyűlés elején a városvezetés köszöntötte a dunaújvárosi DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapatának játékosait: Mihók Attila tanítványai a közelmúltban ugyanis megvédték Magyar Kupa elsőségüket az UVSE ellen. Ennek apropóján egy-egy csokor virággal ajándékozták meg a játékosokat. A köszöntő után szavaztak egyebek mellett a Vasas Táncegyüttes támogatásáról és a mobil kézilabda csarnok üzemeltetéséhez szükséges költségekről is. 

2020. szeptember 20.

Több zsák illegális szeméttől tisztították meg a várost

Hírkép: Több zsák illegális szeméttől tisztították meg a várost

A "Rajta Újváros" frakciója és Kálló Gergely országgyűlési képviselő is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét részeként megrendezett "Tiszta utcák, tiszta terek" elnevezésű várostakarítási akcióhoz: csütörtök délután a Béke tér melletti kiserdőben több zsák illegális szemetet szedtek össze. Az akció célja a közös várostakarítás mellett, a környezettudatos szemléletformálás. A "Tiszta utcák, tiszta terek" egészen szeptember 22-ig tart, ahogyan az Európai Mobilitási Hét is. A programsorozat idén is Autómentes Nappal zárul, amelynek részletes programja az alábbi linken érhető el: https://dunaujvaros.hu/hir/32363

 

2020. szeptember 19.

Oldalak