fő tartalom

Hírek

Kolbásztöltő fesztivál lesz Pentelén – Február 17-ig lehet jelentkezni

Hírkép: Kolbásztöltő fesztivál lesz Pentelén – Február 17-ig lehet jelentkezni

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, illetve kolbásztöltő csapatot február 25-én (szombaton) 12 órától a Pentele Iskola udvarára, ahol kóstolásra és kolbásztöltésre egyaránt lesz lehetőség!

A kolbásztöltéshez: 4-6 fős csapatok jelentkezését várjuk 2023. február 17-ig a vabjak.kitti@dunaujvaros.hu e-mail címre.

Minden csapat a helyszínen elkészített három kiló kolbászalapanyaggal nevezhet, amelyet saját fűszerezéssel elkészít és betölt.

Fontos tudni, hogy a korábbiakhoz hasonlóan a csapatok idén is maguk biztosítják az elkészítéshez szükségeseket: 3 kg hús, daráló, kolbásztöltő, fűszerek, bél, valamint a kolbász sütéséhez szükséges sütőberendezést.

A szakavatott zsűrinek 1 pár sült kolbászt kell leadni 15 óráig, amelyet értékel és díjaz.

A zsűri által legízletesebbnek és legfinomabbnak ítélt kolbászt sütő csapat  értékes ajándékutalványt, serleget és oklevelet,  valamint minden résztvevő csapat ajándékcsomagot és emléklapot kap.

Minden résztvevő csapat részére térítésmentesen biztosítjuk: 1 résztvevői ajándékcsomagot, 1 kg kenyeret, 1 db asztalt, 2 padot, 1 db csapattáblát, valamint hulladéktároló zsákot. (Eső esetén a csapatok részére sátrat biztosítunk).

 

A kóstoláshoz: minden kedves érdeklődő városlakót szeretettel várunk, hiszen családi programok sora várja a kilátogatókat, emellett ingyenes pálinka - és kolbászkóstoló is. Részletek a plakáton, a kattintás után!

 

2023. február 6.

Óvodai vizit – fókuszban a rezsi

Hírkép: Óvodai vizit – fókuszban a rezsi

Az óvodai ágazat idei évre vonatkozó terveiről, elképzeléseiről, az intézményeket érintő elszabadult energiaárakról egyeztetett Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester és Gyenes Józsefné a Dunaújvárosi Óvoda igazgatója.

Abban mind a ketten egyetértettek, hogy nehéz lesz a 2023-as esztendő, de abban is, hogy átgondoltan és takarékos gazdálkodással megoldható lesz.

2023. február 6.

Évnyitó beszélgetés Pintér Tamással

Hírkép: Évnyitó beszélgetés Pintér Tamással

2020 eleje óta folyamatosak a válságok az országban, amelyeket Dunaújvárosban is kezelni kell.

Az előtte való évek a nyugodt építkezésről szóltak, azóta viszont gyakorlatilag folyamatos a válságkezelés – mondja Pintér Tamás, aki hozzáteszi azt is, hogy 2022-vel is egy rendkívül nehéz évet hagytunk magunk mögött, az energiaválság és az elszabaduló árak mindenki életét jelentősen megnehezítették, az önkormányzatokét pedig különösen is.

A nehézségek ellenére azonban számos eredményre és fejlesztésre lehetünk méltán büszkék az elmúlt esztendőből.

2023. február 3.

Továbbra is várjuk az M8-as autópálya megépítését

Hírkép: Továbbra is várjuk az M8-as autópálya megépítését

Szabó Zsolt városunk gazdasági alpolgármestere sajtótájékoztatón számolt be egy december végi egyeztetésről Bartal Tamással, az Építési és Beruházási Minisztérium helyettes államtitkárával, melynek témája Dunaújváros közlekedési koncepciója volt.

A találkozón a nagyszabású terveken túl egészen apró dolgok is szóba kerültek.

Dunaújváros elhelyezkedése és ezzel párhuzamosan a közlekedésben betöltött stratégiai helyzete megkérdőjelezhetetlen. Gondoljunk csak a fővárostól való távolságunkra, az M6-os autópályára, a Pentele hídra és persze a Dunára. Kiváló adottságok. Persze azt is tudjuk, hogy lenne még hova fejleszteni. Szabó Zsolt ezeket a témákat is megemlítette legutóbbi sajtótájékoztatóján.

2023. február 2.

Újabb átmeneti megoldás a Dunaferrnek

Hírkép: Újabb átmeneti megoldás a Dunaferrnek
A kormány hat hónapig vállalja a Dunaferr munkavállalóinak bérét, 2020-ban a Közgyűlés egyhangúlag szavazta meg az erről szóló kérésünket. Sajnálom, hogy az állam nem lépett már akkor. –  írta közösségi oldalán Pintér Tamás polgármester. 
 
Mint mondta: Ha ez három éve megtörténik, akkor most:
 
 
  • Nem kellene a leállt kohók miatt aggódni.
  • Nem kellene a kokszolót félteni.
  • A vasműben dolgozó több ezer ember valódi munkát, termelést végezhetne, miközben keresik az új befektetőt.
 
Az újabb hat hónapos átmenet örömteli a dolgozók szempontjából, de intő jel is, hiszen úgy tűnik a befektető érkezése körül valami megakadt.
 
A Libertyvel a tárgyalások már 2021-ben is folytak, de hónapok óta nem hallunk arról, hogy mi a kormány válasza a Metinvestnek.
 
Ahogyan arról is hallgat az állam, hogy miért nem veszi állami kézbe a hazai kohászat fellegvárát.
 
Háborús időkben a hazai vasgyártásról lemondani nem hiba, hanem bűn. Itt lenne az ideje, hogy az Orbán-kormány végre betartsa legalább ezt az egy ígéretét a dunaújvárosiak felé.
 
Csak egy gondolat a végére: néhány hónappal ezelőtt a Dunaferr 35 millió eurót kért a termelés felfuttatására, hogy abból tudjon bért fizetni. Az állam egy fillért sem adott, most viszont 16 milliárdot fizet ki csak bérekre. A termelés beindításáról még szó sincs.
2023. február 1.

DVCSH Kft. – Global Faktor Zrt. – Global Mediátor Kft.

Hírkép: DVCSH Kft. – Global Faktor Zrt. – Global Mediátor Kft.
A napokban a DVCSH Kft. több volt fogyasztója kapott fenyegető levelet a Global Mediator Zrt.-től.
 
A levélben a cég elmaradt távhő illetve víz és csatorna számlák befizetését követeli, perrel, végrehajtással fenyegetőzik. A legtöbb fogyasztóban két kérdés merül fel, ezekre adunk most választ:
 
2023. február 1.

Motyovszki Mátyás: Okos gazdálkodással a legtöbbet és a legjobbat kell kihoznunk

Hírkép: Motyovszki Mátyás: Okos gazdálkodással a legtöbbet és a legjobbat kell kihoznunk

Motyovszki Mátyás a 3-as választókerület önkormányzati képviselője a 2022-es esztendőre visszatekintve azt tartja nagyon fontosnak, hogy ezekben a nehéz időkben is sikerült előre lépni, hogy közösségeink egyre jobban részesei a mindennapoknak.

Egy esztendő leforgása alatt sok apró és szerencsés esetben több nagy dolog is történik egy város, vagy városrész életében.

2023. február 1.

Felszámolás alatt a DVCSH Kft. – Február 21-ig lehet bejelenteni a hitelezői igényeket, vagyis jelezni a felszámoló felé, ha valakinek tartozik a cég

Hírkép: Felszámolás alatt a DVCSH Kft. – Február 21-ig lehet bejelenteni a hitelezői igényeket, vagyis jelezni a felszámoló felé, ha valakinek tartozik a cég

A Székesfehérvári Törvényszék 2023.01.12-én közzétette a Cégközlönyben a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (DVCSH Kft.) felszámolásának elrendelését.

A végzés alapján a hitelezői igényeket a közzétételtől számított 40 napon belül, azaz 2023.02.21-ig kell bejelenteni a felszámolónak.

2023. február 1.

Szántó Péter egy élhető, komfortos városrészért

Hírkép: Szántó Péter egy élhető, komfortos városrészért

Szántó Péter, az 1-es választókerület önkormányzati képviselője a 2022-es esztendőre visszatekintve azt tartja nagyon fontosnak, hogy a lakóközösségében élőkkel folyamatos és napi a kapcsolata, keresik, hívják a megoldandó problémákkal a Barátság városrészi emberek.

Ő pedig azonnal intézkedik. Így volt ez 2022-ben is.

2023. február 1.

Oldalak