Hírek

Szerdánként online előadásokat kínál a Bartók - 20 órától a "Hamvaimból" című monodráma lesz látható

Hírkép: Szerdánként online előadásokat kínál a Bartók - 20 órától a "Hamvaimból" című monodráma lesz látható

Bár a járványügyi korlátozások miatt a Bartók Kamaraszínház is bezárta kapuit a látogatók előtt a színházélményről továbbra sem kell lemondanunk, hiszen az intézmény a hónap minden szerdáján online előadásokat kínál. December 2-án, szerdán 20 órától Tőkés Nikoletta adja elő a Hamvaimból című monodrámát, amely Szentesi Éva kegyetlen őszinteséggel megírt könyvéből készült. A Hamvaimból című kötet a betegségével küzdő nő önvallatása és önvallomása. A színpadi adaptáció megálmodója maga a főszereplő színművész, Tőkés Nikoletta, rendezője pedig Bereczki Csilla. A stream formájában megtekinthető előadásra jegyeket az alábbi linken lehet váltani: https://bit.ly/bartokonlineeloadasok

2020. december 2.

Több helyszínen ültettek fákat

Hírkép: Több helyszínen ültettek fákat

A Dózsa II. városrészben a Margaréta Tagóvoda melletti területen, a Kertvárosban a Diófa utca sarkán, Óvárosban pedig a '48-as emlékműnél helyeztek el egy-egy facsemetét a DVG. Zrt. munkatársai. A zöldítés mellett a környék megszépítése és a közösségépítés is a meghatározott célok között szerepelt a kezdeményezésben. 

 

2020. december 1.

Szombaton az utolsó lomtalanítás lesz a városban

Hírkép: Szombaton az utolsó lomtalanítás lesz a városban

December 5-én, szombaton a Barátság városrészben és a Bagolyvárnál lesz lomtalanítás idén utoljára. 7 és 15 óra között a Barátság Hangulati nagy parkolóban, a Németh László utcában, a Dunasor - Osztraván, a Dunasor - Jászain, a Bagolyvár - Berkenye közben és a Szilvás utcában lesznek gyűjtőkonténerek, ahová a városlakók elhelyezhetik a már feleslegessé vált, kidobásra ítélt használati tárgyaikat. Így például régi bútoraikat, könyveiket vagy ruhaneműiket. A gyűjtőpontokon ezúttal is folyamatosan jelen lesz személyzet, akik segítenek a városlakóknak, valamint odafigyelnek, hogy valóban csak lomok kerüljenek a konténerekbe. Legutóbb a Belvárosban élők 224 köbméternyi lomtól szabadultak meg, amely 10 tonnának felel meg.

2020. november 30.

Már világít a hit gyertyalángja

Ma kezdődik az advent. Ahogy minden, így ez is más lesz, mint korábban. A Városháza téren Barta Endre alpolgármester gyújtotta meg a koszorú első gyertyáját. Reméljük, hogy a tér fényei néhány pillanatra feledtetni tudják a mindennapok nehézségeit. Minden dunaújvárosinak békés adventet kívánunk, vigyázzanak magukra és családjukra!

2020. november 29.

9 busz állt forgalomba Dunaújvárosban

Hírkép:  9 busz állt forgalomba Dunaújvárosban

A húsz- harmincéves autóbuszok helyett „fiatalabb” Mercedesek érkeznek, amelyek a helyi közlekedést segítik majd. Összesen kilenc járművel újul meg majd a helyi busztársaság gépparkja: ezekből négyet mutattak be azon a sajtótájékoztatón, amelyen Szabó Zsolt alpolgármester és Tóth Ferenc, a Volánbusz Zrt. dunaújvárosi forgalmi telephely-vezetője, illetve Tóth Kálmán önkormányzati képviselő is részt vett, aki elmondta: radikális változtatásokat készülnek bevezetni a helyi tömegközlekedésben, amelyek a városlakók által visszaküldött kérdőívek alapján, valós igényekre reagálva jön létre.

2020. november 28.

20 ezer facsemetét ültetnek a Schalbert-szigetre

Hírkép: 20 ezer facsemetét ültetnek a Schalbert-szigetre

20 ezer facsemetét ültetnek el a DVG munkatársai a napokban a Schalbert-szigeten. Városunk ezen része főleg a horgászok előtt ismert, pedig a természet kedvelőinek igazi paradicsom. Az ártéri területen végzett telepítés több, mint 3 hektáros területen történik, a hazai erdőgazdálkodás előtérbe helyezése alapján egy őshonos fát, a szürke nyárfát telepítenek. A tavalyi évben megkezdett erdősítési program elsőként a Szalki-szigetet érintette, ennek folytatása a Dunaújváros és Kisapostag között elhelyezkedő ártéri területen végzett munka.

2020. november 26.

Utcanévnapok II Virág utca

Hírkép: Utcanévnapok II Virág utca

November 26-án a Virágokat ünnepeljük: Isten éltesse Őket! Dunaújvárosban a Virág utca is ezt a nevet viseli. A Virág magyar eredetű; jelentése: maga a név, azaz "virág". Az igencsak gyakori keresztnév egy régi honi névalkotás eredménye, a Flóra magyarításából született. Flóra a latin mitológiában a virágok és a tavasz istennője volt. Utcanévnapok-sorozatunk célja, hogy minél több dunaújvárosi utca névadójának történetét bemutassuk.

2020. november 25.

A készlet erejéig még kaphatók a Dunaújváros címeres maszkok

Hírkép: A készlet erejéig még kaphatók a Dunaújváros címeres maszkok
A Dunaújváros címerrel ellátott maszkokból már nincs sok, ezért aki még szeretne, annak most van utoljára lehetősége megvenni. A maszkok a Tourinform irodájában vásárolhatóak meg 990 Ft-ért. Továbbra is ötféle színben (kék, szürke, sötétkék, piros, fehér) kaphatók. A gyártó, Printelek Kft. felajánlásának köszönhetően a teljes bevételt jótékonysági célra fordítjuk.
 
A Tourinform nyitvatartása:
 
H-Cs: 8:00-15:00
P: 8:00-13:00
 
Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra!
 
2020. november 25.

Napokon belül indul az „AdvenTippelő” az MMK oldalán

Hírkép: Napokon belül indul az „AdvenTippelő” az MMK oldalán

A járványügyi korlátozások miatt a Munkásművelődési Központ is bezárta kapuit a látogatók előtt. Ennek következtében tervezett programjaik nagy részét az online felületre helyezték át. Mint azt az intézmény vezetősége közösségi oldalán írta: "az MMK dolgozói a kreativitás időszakának fogják fel a kialakult helyzetet, és ennek megfelelően a legjobbat szeretnék kihozni belőle!” Minden korosztálynak igyekeznek kedveskedni, programot szervezni, így november 29-én elindítják 4 héten át tartó online „AdvenTippelő” játékukat. 

2020. november 24.

Oldalak