fő tartalom

Hírek

Tévhitek sora tisztázódik a távhőszolgáltatás körül

Hírkép: Tévhitek sora tisztázódik a távhőszolgáltatás körül

Az elmúlt időszakban rengeteg fals információ látott napvilágot a távhőszolgáltatást illetően, amelyből az egyik, ha nem a legfontosabb a legutóbbi rendes közgyűlésen tisztázódott, ugyanis a dunaújvárosi Fidesz is elismerte: Dunaújvárosban a DVG Zrt. a távhőszolgáltató és az érintett lakosoknak a DVG felé kell fizetniük.

2022. szeptember 22.

A Magyar Államkincstár Fejér Megyei Igazgatóság Államháztartási Iroda tájékoztatója

Hírkép: A Magyar Államkincstár Fejér Megyei Igazgatóság Államháztartási Iroda tájékoztatója

2022. szeptember 30-ig az önkormányzatoknak kell felmérniük a lakosság barnakőszén igényét az alábbiak szerint:

  • egy háztartásból egy személy élhet igénybejelentéssel, ha bejelentett lakhelye, vagy tartózkodási helye az adott háztartás
  • egy háztartás által bejelenthető maximális barnakőszénre való igény legfeljebb a következő fűtési szezonban várhatóan felhasznált tüzelőanyag mennyisége lehet.

Fontos: az igényfelmérés kizárólag a lakossági igények megismerését szolgálja, nem jelent későbbi automatikus támogatást!

2022. szeptember 22.

Szerdán kiderül, hol találhatóak a legvirágosabb helyszínek Dunaújvárosban

Hírkép: Szerdán kiderül, hol találhatóak a legvirágosabb helyszínek Dunaújvárosban

Dunaújváros önkormányzata idén is kereste  a legszebben virágosított erkélyeket, ablakokat, lakosság által gondozott előkerteket, virágládákat, üzlet, intézmény és családi házas előkerteket, homlokzatokat.

Hogy a "Virágos Dunaújvárosért 2022" – verseny részeként kik lettek a különböző kategóriák első 3 helyezettjei és a külön díjasok, mik a legvirágosabb helyszínek városunkban, az szeptember 28-án (szerdán) 14 órakor a Városháza "C" szárnyának rendezvénytermében kiderül.

Minden résztvevőt és érdeklődőt szeretettel várunk!

A "Virágos Dunaújvárosért 2022"- versenyre az alábbi kategóriákban lehet nevezni:

  • A legszebb közterületi lakossági előkert
  • A legszebb lakosság által virágosított ablak és/vagy franciaerkély
  • A legszebb lakosság által virágosított erkély
  • A legszebb lakosság által virágosított közterületi virágláda
  • A legszebb virágosított intézményudvar és/vagy homlokzat
  • A legszebb családi házas előkert
  • A legszebb virágosított üzlet/vállalkozás előkert és/vagy homlokzat
  • A legszebb közterületi társasházi lakossági előkert
2022. szeptember 22.

Általános és középiskolásoknak nyújt iskolakezdési támogatást az önkormányzat

Hírkép: Általános és középiskolásoknak nyújt iskolakezdési támogatást az önkormányzat

Az idei tanévben is igényelhető az önkormányzat által nyújtott iskolakezdési támogatás – jelentette be sajtótájékoztatón Pintér Tamás polgármester. Az idei évben erre a célra összesen 4 millió forintot különítettek el. A jogosult szülők szeptember 30-ig igényelhetik a juttatásokat.

 

2022. szeptember 21.

Ki kapja a "Dunaújváros Egészségügyéért" díjat?

Hírkép: Ki kapja a "Dunaújváros Egészségügyéért" díjat?

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése minden évben "Dunaújváros Egészségügyéért" díjat adományoz.

A közgyűlés az elismerést a város egészségügyi intézményeiben dolgozó orvosnak, közép-és felsőfokú képesítéssel rendelkező egészségügyben dolgozó személynek vagy kollektívának, magángyakorlat részeként egészségügyi feladatokat ellátó orvosnak ítélheti oda. A díj posztumusz díjként is adományozható, az elhunyt személy halálát követő egy éven belül. 

A díjazott személyére bárki javaslatot tehet 2022. szeptember 30-ig, írásban. 

A javaslatnak tartalmaznia kell a díjra méltónak tartott személy vagy közösség nevét, elérhetőségét, tevékenységének általános ismertetését és méltatását, a felterjesztő nevét, aláírását és elérhetőségét. A javaslatokat 2022. szeptember 30-ig írásban kell eljuttatni Pintér Tamás polgármesterhez (2400 Dunaújváros, Városháza tér 1-2.). 

2022. szeptember 21.

Már igényelhető a pótfűtés

Hírkép: Már igényelhető a pótfűtés

A DVG Zrt. távhőszolgáltatási szerződéseinek Általános Szerződési Feltételei szerint a pótfűtést a Felhasználó vagy képviselője külön írásbeli kérése alapján, elegendő igény esetén a DVG Zrt. biztosítja, amennyiben azt a Felhasználó legalább 3 napon keresztül folyamatosan igénybe veszi, és azt az esedékesség előtt 36 órával bejelenti.

A pótfűtési időszak alatt minden évben a szeptember 15. – október 15. között, illetve április 15. – május 15. közötti időszak értendő. A Felhasználó rendelkezése hiányában pótfűtésre nem kerül sor.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a távhőszolgáltatásról, a lakossági távhőszolgáltatás díjalkalmazásának feltételeiről szóló 24/ 2021. (VI. 28.) számú önkormányzati rendelete 8. § (3) bekezdés értelmében a távhőszolgáltatónak abban az esetben kell távfűtést biztosítani amennyiben a napi átlaghőmérséklet 10 °C alá csökken, vagy két egymást követő napon át várhatóan 12 °C alatt marad. Utóbbi hőmérsékleti feltételek hiánya esetén a DVG Zrt.-nek a távhőtermelő létesítményeket le kell állítania.

Kérjük, hogy amennyiben a pótfűtési időszakban, tehát 2022. szeptember 15. után, de október 15. előtt távfűtésre tart igényt, kérését szíveskedjen a tavho.muszaki@dvgzrt.hu e-mail címre vagy postai úton a DVG Zrt. Titkárságára (2400 Dunaújváros, Kenyérgyári út 1.) eljuttatni.

2022. szeptember 20.

Mi lesz Veled, Dunaferr?

A Dunaferr helyzetéről tartott tájékoztatót Pintér Tamás polgármester a Városházán ma délután. Az eseményen egyebek mellett elhangzott: javaslatcsomag született, és egyeztetések kezdődtek a kormányzattal a vasgyár válságának megoldása érdekében.

2022. szeptember 19.

Jövőre másfél milliárddal is elszállhat a városi rezsiköltség

Hírkép: Jövőre másfél milliárddal is elszállhat a városi rezsiköltség

Egyre többet olvasni, hallani az országos médiában arról, hogy az elszálló energiaárak miatt az önkormányzatok nehéz, vagy akár lehetetlen helyzetbe kerülhetnek. A következő évi gazdálkodás így kiszámíthatatlan, ami viszont sokkal rosszabb, van, ahol önkormányzati intézmények, sportlétesítmények, kulturális központok bezárása is felvetődött.

A dunaújvárosi helyzetről Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs ügyekért felelős alpolgármester számolt be.

2022. szeptember 19.

Európai Mobilitási Hét Dunaújvárosban is

Hírkép: Európai Mobilitási Hét Dunaújvárosban is

Az önkormányzat idén is csatlakozott a szeptember 16 - 22. között 21. alkalommal megrendezett Európai Mobilitási Héthez. Az eseménysorozat célja idén is a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése, hosszútávú célkitűzése pedig, hogy rávegye a rendszerint autóval közlekedő polgárokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe, úgy, mint például a kerékpár; vagy tegyenek egy próbát akár gyalog.

A rendezvény részeként Dunaújvárosban ebben az évben is lesz egyebek mellett a már hagyománynak számító "Tiszta utcák, tiszta terek - tegyél  a helyemre" várostakarítási akció, "Hivatali Zöld Nap", de szeptember 22-én Autómentes Nap is. A részleteket a kattintás után olvashatják. 

 

2022. szeptember 16.

Oldalak