Hírek

Utcanévnapok II Vágó Eszter

Hírkép: Utcanévnapok II Vágó Eszter

Ma (május 24-én) az Eszterek ünneplik névnapjukat, Isten éltesse őket! Dunaújvárosban a Vágó Eszter utca viseli ezt a nevet. Vágó Eszter régész, a Sztálinvárosi Múzeum igazgatója volt, részletes életrajza alább olvasható. Utcanévnapok néven induló sorozatunkban szeretnénk bemutatni minél több dunaújvárosi utca névadójának történetét, egyben pótolni néhány apró hiányosságot. Ilyen például, hogy – mint most kiderült – a Vágó Eszter utcából hiányoznak az utcanévtáblák, ezért Orosz Csaba, a körzet képviselője már meg is rendelte ezeket, hamarosan tehát a helyükre kerülhetnek a hiányzó táblák.

2020. május 24.

Nincs melegvíz a Táncsics Mihály utcában

Hírkép: Nincs melegvíz a Táncsics Mihály utcában

A DVCSH tájékoztatása szerint május 23-án, szombaton a Táncsics Mihály utcában távhővezeték csőtörés történt. A hiba feltárása és javítása során derült ki, hogy a szolgáltatás visszaállítása hosszabb időt vesz igénybe. Ezen időszak alatt a melegvíz szolgáltatás a Táncsics Mihály utca 2/ab, 4/ab, 6/ab, 8/ab lépcsőházakban szünetel. A hiba elhárítását követően város teljes területén vízzavarosodás is jelentkezhet! A DVCSH szakemberei folyamatosan dolgoznak a hiba elhárításán, a kellemetlenségért kérik szíves türelmüket és megértésüket!

2020. május 23.

Példát mutattak a Rákóczi tériek

A Rákóczi Ferenc téri lakók egy csoportja nemrég jelezte: szívesen kitakarítanák lakókörnyezetüket, ha ehhez kapnának segítséget a városvezetéstől. Mezei Zsolt, a körzet képviselője hamar válaszolt: lapátokat, gereblyéket vitt, a zöldhulladék elszállításához pedig konténert rendelt. A városüzemeltetés a parkolók kiürítésében segített. A város adta az eszközöket, a lakók a munkát, így mindenki kivette a részét a takarításból. A siker tehát közös, bízunk benne, hogy sokan követik majd a Rákóczi tériek példáját!

2020. május 22.

Május 25-étől a szokásos működéshez térnek vissza a bölcsődék és az óvodák

Hírkép: Május 25-étől a szokásos működéshez térnek vissza a bölcsődék és az óvodák

Hétfőtől megszűnik az ügyeleti rend, és az intézmények normál működésre állnak át, az óvintézkedéseket azonban továbbra is betartják. Így továbbra is kérik azt a nyilatkozatot, amelyben a szülő büntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkozik arról, hogy a gyermek egészséges, és nem jártak külföldön sem.

2020. május 21.

Korlátozásokkal, de lesz vásár vasárnap

Hírkép: Korlátozásokkal, de lesz vásár vasárnap

Az érintettekkel való egyeztetés után a városvezetés úgy döntött, hogy május 24-én újra nyitja kapuit a dunaújvárosi vásár. Mivel 9 és 12 óra között csak a 65 év felettiek tartózkodhatnak a vásár területén, ezért az árusoktól hosszabb nyitva tartást kértünk, így a szokásostól eltérően 14 óráig várják a látogatókat. Kérünk mindenkit, hogy az óvintézkedéseket tartsa be, viseljen maszkot, és igyekezzen tartani a távolságot.

2020. május 21.

Tájékoztatás csőtörés helyreállításáról

Hírkép: Tájékoztatás csőtörés helyreállításáról

A DVCSH tájékoztatása szerint a társaság szakemberei helyreállították a "régi" víztoronynál lévő főnyomó vezeték csőtörését, az érintett szakasz cseréje megtörtént, és a vízszolgáltatás teljes körűen helyreállt. Ugyanakkor felhívták a figyelmet arra, hogy vízzavarosodás néhány napig még előfordulhat.

2020. május 20.

Tájékoztató 2020. évi nyári szünidei étkeztetésről

Hírkép: Tájékoztató 2020. évi nyári szünidei étkeztetésről

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2020. évben, a szünidei gyermekétkeztetés részeként ingyenes déli meleg főétkezést biztosít a szülő, vagy más törvényes képviselő kérelmére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, valamint a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű általános- és középiskolás kiskorú gyermekek részére a nyári szünet időtartamára eső 54 munkanapra (2020. június 16-tól augusztus 31-ig), illetve az óvodás, bölcsődés gyermekek részére 21 munkanapra (2020. augusztus 1-től augusztus 31-ig). Utóbbi azzal a feltétellel, hogy ezen időszak alatt az ügyeletes óvodai és bölcsődei ellátást nem veszik igénybe.

2020. május 19.

Egyszerűbb lesz az engedélyköteles ügyek intézése

Hírkép: Egyszerűbb lesz az engedélyköteles ügyek intézése

A veszélyhelyzetre való tekintettel egyszerűsödik a lakossági és vállalati ügyintézés: a legtöbb tevékenység hatósági engedélyezés helyett bejelentés alapján is folytatható. A változás egyebek mellett csökkenti a vállalkozások és magánszemélyek adminisztrációs terheit.

2020. május 18.

Újra nyitva a játszóterek

Hírkép: Újra nyitva a játszóterek

A hétvégén a DVG munkatársai takarították és fertőtlenítették a játszóterek, amik mától újra várja a gyermekeket. A kényszerű pihenő után jól esik a szabadban lenni, ezért a játszóterek takarítására fokozottan fog ügyelni a városüzemeltetés. Ugyanakkor mindenkit arra kérünk: figyeljenek a gyermekekre, mert egy mindenki számára nyitott játszótérnél lehetetlen elérni, hogy mindig teljesen tiszta és frissen fertőtlenített legyen. 

2020. május 18.

Oldalak