Hírek

Lakossági tájékoztató - a PM10 szállópor 24 órás átlagkoncentrációja 75 mikrogramm/m3 tájékoztatási küszöbérték alá csökkent

Felhívjuk Dunaújváros lakosságának figyelmét, hogy a Fejér Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint a Dunaújváros Köztársaság úti Dózsa Gy. Általános Iskola udvarán üzemelő automata monitorállomás mérési adatai szerint 2018.10. 20-án a PM10 szállópor 24 órás átlagkoncentrációja a 4/2011. (I.14.) VM rendelet 3. mellékletében megállapított 75 mikrogramm/m3 tájékoztatási küszöbérték alá csökkent. A meteorológiai előrejelzés alapján a következő napokban a 24 órás PM10 átlagkoncentráció további csökkenésére lehet számítani.

2018. október 21.

Lakossági tájékoztató

Felhívjuk Dunaújváros lakosságának figyelmét, hogy a Fejér Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint a Dunaújváros Köztársaság úti Dózsa Gy. Általános Iskola udvarán üzemelő automata monitorállomás mérési adatai szerint 2018.10.18-án és 2018. 10.19-én a PM10 szállópor 24 órás átlagkoncentrációja a 4/2011. (I.14.) VM rendelet 3. mellékletében megállapított 75 mikrogramm/m3 tájékoztatási küszöbértéket két egymást követő napon meghaladta.

2018. október 20.

Tájékoztatás - a szállópor átlagkoncentrációja várhatóan meghaladja a tájékoztatási küszöbrétéket a napokban

A meteorológiai előrejelzés és mai napi eddigi mérési eredmények alapján a két egymást követő napon fennálló küszöbérték átlépés valószínűsége magas. A mai napi küszöbérték átlépés esetén a 306/2010(XII.23.) Korm a 4/2011. (I.14.) VM rendeletben és a 3/2009. (III.20.) KvVM utasítás előírásai szerint a lakosságot tájékoztatni kell, melynek megalapozása érdekében a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya a holnapi nap reggelén hivatalos tájékoztató levelet fog küldeni. A meteorológiai előrejelzés alapján az időjárás képe rövid távon nem változik, így a tájékoztatási küszöbérték feletti terheltségi szint valószínűsége a város területén a következő napon is magas.

2018. október 19.

Emlőszűrés: Székesfehérváron, Bicskén és Dunaújvárosban

Hírkép: Emlőszűrés: Székesfehérváron, Bicskén és Dunaújvárosban

A székesfehérvári szakrendelésre várják mammográfiai vizsgálatra a Székesfehérváron élő, szűrésre hívott hölgyeket. A mobil szűrőkamionban Bicskén és Dunaújvárosban várják a szakemberek a meghívóval rendelkezőket. A mammográfiás szűrőállomás a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Radiológiai Szakrendelésén, Székesfehérváron, a Hunyadi utcában működik. Ide várják egész októberben a Székesfehérvárról azokat a hölgyeket mammográfiás vizsgálatra, akik meghívó levelet kaptak most vagy a közelmúltban. A rendelési idő: hétfő, péntek 7:30-13:00-ig kedd, szerda és csütörtök: 7:30-17:00-ig. A meghívó levélen szereplő időpont az alábbi telefonszámon módosítható: 06-20/387-7996. A mobil szűrőkamionban október 18-20. között Bicskén, majd október 24-31. között Dunaújvárosban várják a szakemberek a meghívóval rendelkező hölgyeket. A rendelési idő: hétfőtől péntekig 9-15.30 között. A mobil emlőszűrő kamion telefonszáma: 06-20/456-4256  Kérjük, éljenek a lehetőséggel! Ne feledjék: az időben felfedezett mellrák gyógyítható!

Fejér Megyei Kormányhivatal

2018. október 18.

Tájékoztató a Dunaújváros MJV Önkormányzata Polgármesteri Hivatalában székhely jogosultsággal rendelkező szervezetek részére

Hírkép: Tájékoztató a Dunaújváros MJV Önkormányzata Polgármesteri Hivatalában székhely jogosultsággal rendelkező szervezetek részére

2018. november elejétől Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatalában bevezetésre kerül az ASP 2.0 Iratkezelő Szakrendszer.

Ennek következtében 2018. november 01-jétől kizárólag a

- Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata,

- Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala és azok szervezeti egységei,

- Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármestere,

- Dunaújváros Megyei Jogú Város Jegyzője címzéssel érkező, vagy ezen szervezetektől kimenő postát tudja a Polgármesteri Hivatal postázó ügykezelője átvenni és kezelni.

Azon szervezetek, akik székhely jogosultsággal rendelkeznek a Polgármesteri Hivatal címére, a továbbiakban saját postafiók bérléséről, vagy az irodahelyiségeiknél postaláda kihelyezéséről szíveskedjenek gondoskodni, melybe ezt követően a postai kézbesítő el tudja helyezi a küldeményeket, valamint a kézbesítési értesítőket.

A Polgármesteri Hivatal postázójába érkező, de a székhelyen túl Dunaújváros MJV Önkormányzata és Polgármesteri Hivatala szervezeti egységeihez nem köthető szervezetek leveleit visszautasítottként a postázó visszaküldi.

Dr. Sürü Renáta
jegyző
2018. október 18.

"A Haza Te Vagy!" - Ünnepi megemlékezés Dunaújvárosban

Hírkép: "A Haza Te Vagy!" - Ünnepi megemlékezés Dunaújvárosban

Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezést rendez Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.

2018. október 23-án (kedden) délelőtt 9:00 órakor a temetői kopjafánál kezdődik az ünnepi megemlékezés. A Himnusz közös eléneklését követően a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza zenei és prózai betétekkel tűzdelt előadását láthatja a közönség Tőkés Nikoletta színésznő, Őze Áron igazgató és Sipos Imre művészeti vezető tolmácsolásában.

Ezt követően Farkas Márta, a Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézmény vezetőjének ünnepi beszédével és koszorúzással folytatódik a megemlékezés, melyet a Szózat közös eléneklése zár.

Szeretettel várjuk az emlékezőket a temetői kopjafához!

2018. október 16.

Felhívás - PRO CULTURA INTERCISAE DÍJ ADOMÁNYOZÁSÁRÓL

Hírkép: Felhívás - PRO CULTURA INTERCISAE DÍJ ADOMÁNYOZÁSÁRÓL

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése önkormányzati rendeletével döntött a  PRO CULTURA INTERCISAE díj megalapításáról. A díj adományozható a kimagasló teljesítményt nyújtó alkotó- és előadóművészeknek, alkotó- és előadó-művészeti közösségeknek, és mindazon személyeknek és közösségeknek, akik vagy amelyek a város kultúrájáért, hazai, illetve nemzetközi elismertségéért maradandót alkottak, illetve tettek. A díj elhunyt személynek posztumusz díjként is adományozható. A díjat egy személy vagy közösség csak egyszer kaphatja meg. A díj adományozására javaslatot tehet bármely személy, illetve közösség. A javaslatnak tartalmaznia kell a díjra méltónak tartott személy, illetve közösség nevét, címét, a tevékenységének általános ismertetését, továbbá az elismerni kívánt tevékenység méltatását, továbbá a egyén esetében a díj kifizetéshez szükséges adatokat (születési hely és időpont, anyja neve, TAJ szám, adóazonosító). A javaslatot 2018. november 15-éig írásban kell eljuttatni Cserna Gábor polgármester úrhoz (2400 Dunaújváros, Városháza tér 1. Polgármesteri Hivatal)

A borítékra kérjük ráírni: PRO CULTURA INTERCISAE DÍJ.

A díjat 2019. január 22-én, a Magyar Kultúra Napján a polgármester úr adja át, ünnepélyes keretek között.

2018. október 15.

Pályaépítési munkák

A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2018. október 18-tól 2018. december 08-ig Kelenföld –Érd felső állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest – Székesfehérvár és a Budapest – Pusztaszabolcs vasútvonalon a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A kizárásra kerülő Kelenföld-Érd felső szakaszon fekvő megállóhelyek a módosuló 700-as jelzésű VOLÁNBUSZ járattal közelíthetők meg. A 700-as vonalcsoport menetrendje kibővül, egyes járatok útvonala ideiglenesen Budafokig meghosszabbításra kerül. A járatok összeköttetést teremtenek Érd alsó, Érd felső, Érdliget és Budatétény vasútállomások között. Az óránként közlekedő pusztaszabolcsi vonatokra Érd felsőn biztosítanak csatlakozást. A módosított menetrendet a csatolt hirdetmény tartalmazza.

2018. október 15.

A Klímabarát Települések Szövetségének kérdőíve - Tájékoztatás

Az  áradások hátrányos hatásai világszerte drámaian megnőttek.  A heves esőzés okozta áradások halálos áldozatokat követeltek, és hatalmas gazdasági károkat is okoztak, például 2017 májusában Budapesten is. Az ezekből az eseményekből leszűrt tapasztalatok segítenek a folyamatok okait megérteni, és csökkenteni a jövőbeni veszteségeket. Az EU H2020 Insurance (Biztosítás) projekt https://h2020insurance.oasishub.co a heves esőzés okozta áradások következményeinek megértését kívánja javítani. Ennek érdekében célunk az érintett lakosság ismereteinek és tapasztalatainak megismerése egy rövid online kérdőív segítségével. Válaszával Ön segíti az árvíz által okozott károk okainak megértését, a jövőbeni árvíz-okozta veszteségek előrejelzését, valamint kézzelfogható bizonyítékokkal alátámasztható döntések meghozatalát. Amennyiben a heves csapadék vagy áradás miatt anyagi károkat szenvedett az elmúlt 2 éven belül, kérjük, töltse ki a kérdőívet. Amennyiben részt vesz a felmérésben, úgy segíti a helyi közösségét abban, hogy a jövőbeni katasztrófákhoz alkalmazkodjon és mérsékelje azok következményeit.

A kérdőív kitöltésének szakmai támogatója a projekt magyarországi partnere, a Klímabarát Települések Szövetsége.

A kérdőív az alábbi linkre kattintva érhető el: https://floodloss-monitor.limequery.org/512174?lang=hu

Az online felület és adatgyűjtés előre láthatólag 2018. novemberig lesz elérhető, az adatokat folyamatosan elemezzük. Szíves közreműködését előre is köszönöm a Szövetség nevében! Az eredményekről a Klímabarát Települések Szövetségének honlapján és soron következő Hírlevelében számolunk be.

2018. október 15.

Oldalak