fő tartalom

Hírek

Fantasztikus hangulat a Parázs-Varázson

Hírkép: Fantasztikus hangulat a Parázs-Varázson

Illatorgia és ízélmények özöne, remek csapatok és tömeges jelenlét: ezrek szórakoztak felhőtlenül és énekelték teli torokból a Reptér című örökzöldet (kétszer is!) a Parázs-Varázs grillpartin szombaton. Csúcsrajáratás máris itt!

Az események a Duna Dog center kutyuskás kalandtúrájával már délelőtt megkezdődtek, de igazán kora délutántól pörögtek föl – biturbó üzemmódban – az események a Szalki-szigeten. Remek buli kerekedett, lássuk a részleteket!

2023. június 5.

Két városépítő szépkorút köszöntött az önkormányzat a napokban

Hírkép: Két városépítő szépkorút köszöntött az önkormányzat a napokban

Folytatódott a szépkorúak köszöntése városunkban: a napokban Kuti Józsefné és Végh János egyaránt 90. születésnapját ünnepelte. A városépítő szépkorúakhoz Barta Endre alpolgármester, valamint Szántó Péter, Motyovszki Mátyás és Dr. Székely Károly önkormányzati képviselők látogattak el.

2023. június 5.

Várják a gyerekeket június 26-tól a nyári napközis táborba

Hírkép: Várják a gyerekeket június 26-tól a nyári napközis táborba

Talán a legideálisabb helyszínen várja majd a dunaújvárosi gyerekeket a június 26-án kezdődő nyári napközis tábor. Hat héten keresztül az élményfürdő kínál változatos szabadidős programokat a kisiskolások számára. Mostantól lehet jelentkezni!

2023. június 2.

Újra csobbanhatunk Dunaújvárosban

Hírkép: Újra csobbanhatunk Dunaújvárosban

A forró nyarak legkedveltebb helyei a strandok, idén sem kell átlépni a városhatárt, ha csobbanni vágyunk, június közepétől várja a látogatókat az Élményfürdő és a Szabadstrand.

A tavalyi energiaár-robbanás következtében számtalan intézmény és létesítmény került bajba, nem voltak kivételek a sportlétesítmények, uszodák, fürdők sem. A legtöbb fenntartó úgy döntött, hogy határozatlan ideig bezár, mivel nem tudta fizetni a megemelkedett rezsiköltségeket. Nyíregyházán, Kiskunfélegyházán, Szerencsen például nem is nyitnak ki a fürdők, máshol pedig tavasz végére, nyár elejére tolták el az újranyitást.

2023. június 1.

Itt az újabb nagy durranás: Parázs-Varázs a Szalki-szigeten

Hírkép: Itt az újabb nagy durranás: Parázs-Varázs a Szalki-szigeten

Még ki se keveredtünk a Sugárúti Fesztivál élményzónájából, nyakunkon a következő komoly közösségi kihívás: a város gigantikus grillpartiját a Szalki-szigeten rendezik szombaton. Lássuk máris a június 3-án, szombaton esedékes Parázs-Varázs városi piknik és grillparti tételes kínálatát.

2023. június 1.

Aki teheti, ne autóval érkezzen a Parázs-Varázsra!

Hírkép: Aki teheti, ne autóval érkezzen a Parázs-Varázsra!

Aki teheti ne autóval érkezzen a szombati Parázs Varázsra

A Béke tér és a sziget között 30 percenként autóbusz közlekedik majd 13 óra és 19 óra között. 20 órától 23 óráig pedig több autóbusz folyamatosan szállítja el az utasokat a koncertek végéhez igazodva.

A Bird Magyarország közösségi rollermegosztó standjánál ingyenes utazásra jogosító ajándék kuponokat kapnak azok, akik közösségi rollerrel érkeznek vagy távoznak (a készlet erejéig!).

A Sárga Taxi és a Főtaxi Dunaújváros is jelentős kedvezményekkel készül a rendezvényre. A külső parkolónál taxidrosztrot hozunk létre.

A tavalyi évben elkészült a szigetre vezető járda és kerékpárút is, így ezt is ki lehet majd használni!

 

2023. június 1.

A közösség diadala a 2. Sugárúti Fesztiválon

Hírkép: A közösség diadala a 2. Sugárúti Fesztiválon

A frázis legszorosabb értelmében kirobbanó élményt adott a résztvevőknek a Vasmű úton rendezett múlt szombati kavalkád. Programdömping, élményözön, de még könnyeztető emlékek is. Lássuk.

2023. május 31.

Ülésezett az Utcanév Munkacsoport

Hírkép: Ülésezett az Utcanév Munkacsoport

Még mielőtt bárki a homlokára csapna, hogy: Istenem! Ilyen is van? Igen, van, sőt, önkormányzatunk külön rendelete szabályozza a közterületek elnevezését és a házszám megállapítás szabályait. 

2023. május 31.

Végigvonult a fáklya fénye, elköszöntek a végzős hallgatók

Hírkép: Végigvonult a fáklya fénye, elköszöntek a végzős hallgatók

A Szalamander mindig egy látványos és kicsit megható esemény a városban. Ennek keretében az egyetem végzős hallgatói, a selmeci diákhagyományokat őrizve, fáklyás felvonulással, ünnepélyesen is elbúcsúznak az Alma Matertől és városunktól.

2023. május 31.

Oldalak