Hírek

FELHÍVÁS - „Dunaújváros Egészségügyéért” díj

Hírkép: FELHÍVÁS - „Dunaújváros Egészségügyéért” díj

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a 14/2018. (VI. 22.) önkormányzati rendeletével „Dunaújváros Egészségügyéért” díjat alapított, melyet adományozhat Dunaújváros egészségügyi intézményeiben dolgozó orvosnak, közép- és felsőfokú egészségügyi képesítéssel rendelkező dolgozónak, magángyakorlat keretében egészségügyi feladatokat ellátó orvosnak vagy az egészségügyben dolgozó kollektívának, vagy posztumusz díjként elhunyt személynek, az elhunyt személy halálát követő egy éven belül. A díj adományozására írásbeli javaslatot tehet bármely személy vagy közösség. A kezdeményezésnek tartalmaznia kell a díjra méltónak tartott személy vagy közösség nevét, elérhetőségét, tevékenységének általános ismertetését és az elismerni kívánt tevékenység méltatását (lehetőség szerint egy oldal terjedelemben), a felterjesztő nevét, aláírását és elérhetőségét. A kezdeményezést 2018. szeptember 30. napjáig írásban kell eljuttatni Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteréhez (2400 Dunaújváros, Városháza tér 1.). A díj odaítéléséről a közgyűlés dönt. Kérjük, javaslataikat a megadott határidőig írásban szíveskedjenek megtenni.

2018. augusztus 16.

FELHÍVÁS - „Szociális Munkáért – Dunaújváros” díj

Hírkép: FELHÍVÁS - „Szociális Munkáért – Dunaújváros” díj

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a 14/2018. (VI. 22.) önkormányzati rendeletével „Szociális Munkáért – Dunaújváros” díjat alapított, melyet azon személynek adományozhat, aki Dunaújvárosban a szociális munka területén kiemelkedő tevékenységet fejtett ki a lakosság szolgálatában, a közéleti munkában. A díj elhunyt személynek posztumusz elismerésként is adományozható az elhunyt személy halálát követő egy éven belül. A díj adományozására írásbeli javaslatot tehet bármely személy, vagy közösség. A kezdeményezésnek tartalmaznia kell a díjra méltónak tartott személy nevét, elérhetőségét, tevékenységének általános ismertetését és az elismerni kívánt tevékenység méltatását (lehetőség szerint egy oldal terjedelemben), a felterjesztő nevét, aláírását és elérhetőségét. A kezdeményezést 2018. szeptember 20. napjáig írásban kell eljuttatni Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteréhez (2400 Dunaújváros, Városháza tér 1.).  A díj odaítéléséről a közgyűlés dönt. Kérjük, javaslataikat a megadott határidőig írásban szíveskedjenek megtenni.

2018. augusztus 16.

TÁJÉKOZTATÁS – Időszakos áramszünet - E.ON

Szolgáltatásaink kiváló minősége és a biztonságos ellátás érdekében folyamatos korszerűsítést hajtunk végre hálózatunkon. A tervszerű fejlesztések elvégzéséhez elengedhetetlen a szolgáltatás időszakos szüneteltetése. Ezért a településükön áramszünet várható a következő időszakban:

Dunaújváros

Utca Terület Hrsz. Házszám -tól Házszám -ig
Dátum Időpont(tól) Időpont(ig) Megjegyzés
Tóth Árpád utca Páratlan házszám   1/A 31
2018-08-22 08:00 11:00  
Jókai Mór utca Páratlan házszám   35 75
2018-08-22 08:00 11:00  
Venyimi út Páratlan házszám   17 19
2018-08-22 08:00 11:00  
Jókai Mór utca Páros házszám   40 78
2018-08-22 08:00 11:00  
Tóth Árpád utca Páros házszám   2/A 32
2018-08-22 08:00 11:00  
Rákóczi Ferenc utca Páros házszám   44  
2018-08-22 08:00 11:00  
Köszönjük megértésüket!
Üdvözlettel:
E.ON Ügyfélszolgálat
2018. augusztus 15.

Emlőszűrés: Székesfehérváron és a szűrőkamionban

Hírkép: Emlőszűrés: Székesfehérváron és a szűrőkamionban

A székesfehérvári szakrendelésre várják mammográfiai vizsgálatra a Lepsényben élő, szűrésre hívott hölgyeket. A mobil szűrőkamionban Dunaújvárosban várják a szakemberek a meghívóval rendelkezőket. A mammográfiás szűrőállomás a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Radiológiai Szakrendelésén, Székesfehérváron, a Hunyadi utcában működik. Ide várják augusztus 15-24. között Lepsényből azokat a hölgyeket mammográfiás vizsgálatra, akik meghívó levelet kaptak most vagy a közelmúltban. A rendelési idő: hétfő, péntek 7:30-13:00-ig kedd, szerda és csütörtök: 7:30-17:00-ig. A meghívó levélen szereplő időpont az alábbi telefonszámon módosítható: 06-20/387-7996

A mobil szűrőkamionban, augusztus 24-ig Dunaújvárosban várják a szakemberek a meghívóval rendelkező hölgyeket.

A rendelési idő: hétfőtől péntekig 9-15.30 között . A mobil emlőszűrő kamion telefonszáma: 06-20/456-4256

Kérjük, éljenek a lehetőséggel! Ne feledjék: az időben felfedezett mellrák gyógyítható!

Fejér Megyei Kormányhivatal

2018. augusztus 15.

Tájékoztató - Vegyünk együtt részt az augusztus 20-i körmeneten!

Hírkép: Tájékoztató - Vegyünk együtt részt az augusztus 20-i körmeneten!

Dr. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek felkérésére a Mária út és a Mária Rádió gyalogos és autóbuszos zarándoklatok szervezését kezdeményezi a Szent Jobb körmenetre.

Kérünk minden közösséget, hogy minél nagyobb számban érkezzenek 2018. augusztus 20-án 13.30-ig a Mária Rádió szerkesztőségéhez (1133 Budapest Gogol utca 28.), ahonnan Székely János megyéspüspök vezetésével gyalogosan, zarándokolva érkezünk a bazilikához 15 órára.

Kérjük, hogy részvételi szándékukat jelezzék a "Regisztrációra" kattintva az űrlap kitöltésével. Forrás

2018. augusztus 13.

Augusztális 2018.

Hírkép: Augusztális 2018.

Közeleg államalapító Szent István ünnepe, melynek kapcsán szeretettel invitálnak a szervezők minden kedves érdeklődőt a városi Augusztális programjaira! Az idei évben elmarad a már megszokott Fúvósok és Mazsorettek Találkozója, mert több résztvevőnek akadályba ütközött a városi szereplés (így csak kevés fellépő lett volna a programban), azonban a jövő évben ismét, megújult formában, még több résztvevővel városunkban köszönthetjük majd őket! További részleteket a plakáton olvashatnak!

2018. augusztus 13.

I. Szent István Kupa

Hírkép: I. Szent István Kupa

Közeleg államalapító Szent István ünnepe, melynek kapcsán szeretettel invitálnak a szervezők minden kedves érdeklődőt a városi Augusztálisra, többek között az I. Szent István Kupa színes programjaira! Részletek a plakáton!

2018. augusztus 13.

II. fokú hőségriasztás - Tájékoztatás

Hírkép: II. fokú hőségriasztás - Tájékoztatás

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Dr. Kovács Attila országos tisztiorvosi feladatok ellátására jogosult főosztályvezető úr az ország egész területére vonatkozóan 2018. augusztus 08-án 00:00 órától 2018. augusztus 10-én 24:00 óráig II. fokú hőségriasztást rendelt el. Dunaújváros MJV Önkormányzata, a riasztásra való tekintettel, megteszi, illetve meghosszabbítja a szükséges intézkedéseket. A polgármesteri hivatal valamennyi mosdóját az ügyfelek rendelkezésére bocsájtjuk, ahol műanyag poharakat helyezünk el, hogy a folyadék utánpótlás lehetősége is biztosított legyen. A hőségriadó ideje alatt a Polgármesteri Hivatal „A” épületében, a földszinti díszteremben folyamatosan működtetjük a légkondicionálót, ezért ezt a hűvös tárgyalót valamennyi látogató - akár azok, akik az ügyintézés miatt érkeznek a hivatalba, akár a közelben sétálók – rövid felfrissülés céljából igénybe vehetik. A II. fokú hőségriasztásra tekintettel továbbra is locsoló autó hűsíti a város útjait, tereit.

2018. augusztus 8.

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ - Népegészségügyi felmérés – táplálkozási és tápláltsági állapot vizsgálat 2018

A kormány az elmúlt években több egészséges táplálkozást ösztönző intézkedést hozott. Ilyen volt a népegészségügyi, vagy közismert nevén chipsadó bevezetése, a közétkeztetést megújító rendelet vagy az iskolabüfék termékkínálatának szabályozása. Ahhoz, hogy valós képet kapjunk és tudjuk, hogy a különféle kormányzati intézkedések milyen hatással vannak a lakosság egészségi állapotára, rendszeres vizsgálatokra van szükség. Ezért az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet-az EFOP 1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 számú, „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” című projekt keretében-lakossági felmérést szervez a 18 éven felüliek körében.
A felmérés kérdezői és a dietetikus szakemberek országszerte ezernél több felnőttet az otthonában keresnek fel, és
kérdezik meg táplálkozási szokásaikról, életmódjáról. A felmérés eredményei alapján az egészségügy többet tud tenni azért, hogy Magyarországon egyre többen éljenek egészségesen. A felmérés elővizsgálata Budapesten 2018. augusztus 24. és 26.között zajlik, a fővizsgálatra 2018. szeptember 1. és december 15.között kerül sor országszerte 149 településen.
A felmérésbe bekerült felnőtt lakosok részére előzetesen felkérő levelet küldenek, melyben
tájékoztatják őket a felmérés céljáról, s felkérik őket az abban történő részvételre. A kérdezőbiztosok
és ezt követően a dietetikus szakemberek személyesen, az otthonukban keresik fel azokat, akik kaptak
felkérő levelet a kutatásban történő részvételre.
Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet biztosítja, hogy a kérdésekre adott válaszok alapján senki nem lesz beazonosítható, minden információt titkosan, a hatályos jogszabályoknak megfelelően kezelnek. A kutatás eredményeinek publikációja 2019 tavaszától várható.
További részleteket a csatolt tájékoztatóban olvashatnak.
2018. augusztus 8.

Oldalak