Hírek

Így alakul a forgalom a Sugárúti Fesztivál ideje alatt

Hírkép: Így alakul a forgalom a Sugárúti Fesztivál ideje alatt

Július első hétvégéjén lesz a Sugárúti Fesztivál, amely megeleveníti Dunaújváros és a Vasmű út elfeledett arcát: minden érdeklődőt különböző kulturális programok, előadások, vetítések, gyerekjátékok, kiállítások, koncertek és izgalmas események várnak 2022. július 2-án (szombaton) 10 órától.

Fontos! A fesztivál idejére, reggel nyolctól éjfélig

  • lezárják a Vasmű útnak a Kohász utca – Kossuth Lajos utca közötti szakaszát
  • A Május 1. utcát, a Babits Mihály utcát, a József Attila utcát és az Ady Endre utcát a Bartók Béla utca felől lehet majd elérni. A Béke Étterem körüli egyirányúsítás irányát megcserélik
  • A Babits Mihály utcát gépkocsival elérni a Bartók Béla utca - Május 1. utca - József Attila utca - Rakodó út - Babits Mihály utca útvonalon lehet majd elérni
  • A József Attila utcát a Rakodó út - Ady Endre út - Május 1. utca útvonalon lehet majd elhagyni
  • A rendezvény teljes ideje alatt a Vasmű út lezárt részén parkolási tilalom lesz.

Kérik az autósokat, hogy gépjárműveiket már a lezárás kezdetére vigyék el a területről.

Az Ady Endre utcai buszmegállók a mellékelt térképen található ábra szerint lesznek áthelyezve, a buszok menetrendjét a fesztivál nem érinti.
 

2022. június 28.

Július 1-jén zárva tart a Polgármesteri Hivatal

Hírkép: Július 1-jén zárva tart a Polgármesteri Hivatal

A Köztisztviselők napja Dunaújvárosban munkaszüneti nap – ennek értelmében 2022. július 1-jén (pénteken), a Köztisztviselők napján a Polgármesteri Hivatal zárva tart.

A következő ügyfélfogadási nap, július 4-én, hétfőn lesz.

2022. június 27.

Gyere, és vegyél részt az arborétum megújításában!

Hírkép: Gyere, és vegyél részt az arborétum megújításában!

A Baracsi úti arborétum a 10. alkalommal elindított Kösz, Hankook! jótékonysági program 2 millió forinttal támogatta a Baracsi úti Arborétum felújítási munkálatait. A munkálatokban minden segítő kézre szükség van, így várjuk a lelkes önkénteseket az arborétumban július 2-án délelőtt 11 órától. 

A résztvevőknek a Hankook ajándékkal kedveskedik, és fontos, hogy az önkéntes középiskolás diákok számára a kötelező 50 órás közösségi szolgálatba is beleszámít az arborétumban végzett munka!

Gyere, és jelentkezz önkéntesnek az alábbi elérhetőségeken:

Vercz Vivien kommunikációs asszisztens (Hankook Tire) – 06 70/798-5057

Orosz Csaba képviselő (Dunaújváros Önkormányzata) – 06 20/262-4168

A program nyitott, mindenkit szeretettel várunk – gyere el, segítsd a közösségedet, és érzed jól magad!

2022. június 24.

Sugárúti Fesztivál – Csatangoljuk be együtt a Vasmű utat!

Hírkép: Sugárúti Fesztivál – Csatangoljuk be együtt a Vasmű utat!

Egykor a Vasmű úton összpontosult Dunaújváros esszenciája; az elegáns hangulatú, színes kirakatokkal csalogató sugárút a társasági élet különleges, meghatározó helyszíne volt, amely hétvégi délutánokon benépesült szépen felöltözött dunaújvárosi családokkal. Július első hétvégéjén ezt a hangulatot idézi meg a Sugárúti Fesztivál.

2022. június 24.

Közeleg a népszámlálás, számlálóbiztosok jelentkezését várja az önkormányzat

Hírkép: Közeleg a népszámlálás, számlálóbiztosok jelentkezését várja az önkormányzat

Idén már 16. alkalommal lesz népszámlálás hazánkban, amelynek lebonyolításához számlálóbiztosok jelentkezését várja az önkormányzat, akik aztán a 2022. október 1. és 2022. november 28. közötti időszakban felkeresik azokat a háztartásokat, amelyek nem élnek a népszámlálási kérdőív online kitöltésének lehetőségével. Jelentkezni a  Polgármesteri Hivatal portáján (Városház tér 1.) elérhető jelentkezési lap kitöltésével lehet 2022. augusztus 12. -ig.

2022. június 22.

Mintegy 50 új parkolóhelyet adtak át a volt Adu iskola mögötti területen

Hírkép: Mintegy 50 új parkolóhelyet adtak át a volt Adu iskola mögötti területen
Mintegy 50 darab új parkolóhelyet adott át Pintér Tamás polgármester, Novák Istvánné Katicával és Barta Endre képviselővel a volt ADU iskola mögötti területen hétfőn. Ez a terület korábban használaton kívül volt és elég elhanyagolt képet mutatott, így adta magát a dolog, hogy hasznosítani kellene.
 
2022. június 21.

Bejárás és tervtár nyeregben, két keréken

Hírkép: Bejárás és tervtár nyeregben, két keréken

Sokakban élhet még a Bringatúra szép emléke – és jó hírekkel jövünk azoknak, akik előnyben részesítik a kerékpáros közlekedést a városban. Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester kétkerekűs bejárást tartott szerdán – és tapasztalatai megosztása mellett egy fejlesztési koncepció részleteivel is szolgált.

2022. június 21.

Családi nap helyszíne lesz az Új Vasmű úti terület

Hírkép: Családi nap helyszíne lesz az Új Vasmű úti terület
Egy fergeteges családi napra várják az érdeklődőket a Resti Bisztró és az önkormányzat közösen június 18-án (szombaton) 10 órától az Új Vasmű úti területre. A változatos zenei programok mellett ugrálóvárral, állatsimogatóval, színpadi produkciókkal és a Resti Bisztró finomságokkal várják a kilátogatókat. További részletek a mellékelt plakáton.
 
 
2022. június 16.

Csütörtök este szúnyoggyérítés lesz városunkban

Hírkép: Csütörtök este szúnyoggyérítés lesz városunkban

2022. június 16-án (csütörtökön) este a napnyugta előtt egy órával földi szúnyoggyérítés lesz a város lakott területein. Rossz idő esetén a pótnapok június 17-én és június 18-án lesznek, ugyanebben az időben. A szúnyogok ellen bevetett irtószer kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes.

2022. június 15.

Oldalak