Hírek

Pintér Tamás közleménye

Hírkép: Pintér Tamás közleménye

Az elmúlt időszakban több probléma merült fel Dunaújváros jegyzőjének munkájával kapcsolatban. A kialakult helyzet rendezése érdekében megbeszélést folytattam dr. Sürü Renátával, ahol arra a megegyezésre jutottunk, hogy jegyző asszony munkaviszonya Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatánál, 2020. január 15-én megszűnt.

Haladéktalanul megtesszük a szükséges lépéseket, hogy Dunaújvárosnak a legrövidebb idő alatt, valóban hozzáértő és szakmailag alkalmas jegyzője lehessen.

 

Pintér Tamás

polgármester

2020. január 16.

Forgalmi rend változás

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Gábor Áron utcában 2020. január 23-án, csütörtökön folytatódnak az új parkoló közvilágításának kiépítési munkálatai. A kivitelezést végző DVG Zrt. január 23-24-én, azaz csütörtök-pénteken tervezi az új közvilágítási oszlopok felállítását, ezért a Gábor Áron utcában a Bólyai István utcától az Aprók Háza Óvoda főbejáratáig, az út jobb oldalán tilos lesz a várakozás.

A forgalmi rend változás kitáblázását január 22. szerda délután kezdi meg a DVG Zrt.

Az építési munkák előreláthatólag 2020. január 24-én, pénteken fejeződnek be.

2020. január 21.

Tájékoztatás vízszolgáltatás szüneteléséről

A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna-Hőszolgáltató Kft. tájékoztatása szerint munkálatokat végeznek a Béke városrész KAF vízvezetéken, ezért 2020. január 17-én (pénteken) 8:00 és 12:00 között szünetel a vízszolgáltatás.

Az érintett épületek:

 • Hajnal út. 1-2.
 • Tavasz utca. 1-15, 2-24, 26-36.
 • Március 15. tér 7, 8, 9, 10.
 • Körösi Csoma Sándor Általános Iskola

A munkálatok után vízzavarosság előfordulhat.

A társaság a fogyasztók megértését és türelmét kéri!

2020. január 16.

Magyar Kultúra Napja- Dunaújváros

A Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett önkormányzati ünnepségen Magyarország egyik legnépszerűbb vokális együttese, a Szent Efrém Férfikar ad koncertet 2020. január 22-én, szerdán 18 órakor az Evangélikus Templomban.

A Magyar Örökség és Budapest Márka díjas Szent Efrém Férfikar célja és küldetése három pilléren nyugszik: egyrészt a bizánci rítusú keresztény világ vokális örökségének kutatása és bemutatása, másrészt a magyar férfikari hagyomány (Liszt, Bartók, Kodály, Ligeti) ápolása, harmadrészt pedig a vokális kortárszene népszerűsítése.

Visegrádi hangok című műsorukban a cseh, lengyel, magyar és szlovák férfikari irodalom összeállításait hallhatják az érdeklődők.

Az eseményen adják át az idei év Pro Cultura Intercisae Díját.

A belépés ingyenes!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

2020. január 14.

Tájékoztatás közterület elnevezésének tervéről

Hírkép: Tájékoztatás közterület elnevezésének tervéről

Lakossági javaslat érkezett a 2395/1 helyrajzi számú osztatlan közös tulajdont képező közterület elnevezése érdekében. Nevezett magánút a Városréti útról nyílik, kérelmezők a Városréti köz elnevezésre tettek javaslatot.

A Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata által felkért Utcanév Munkacsoport a 2019. decemberi ülésén 5 igen, egyhangú szavazattal támogatta a Városréti köz elnevezést.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a közterületek elnevezéséről, a házszámozásról és Dunaújváros egyes városrészeinek elnevezéséről szóló önkormányzati rendelete értelmében az érintett lakosság számára biztosítani kell a munkacsoport javaslat-tervezetének véleményezését. Ennek érdekében a munkacsoport legalább 15 napon keresztül Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata hivatalos weboldalán közérdekű hirdetményként egy alkalommal közzé teszi javaslatait.

Kérjük, javaslataikat, véleményeiket 2020. január 30-ig Bokor Zsuzsanna kulturális ügyintéző részére küldjék el az alábbi e-mail címre: bokor@pmh.dunanet.hu, vagy postai úton az alábbi címre: 2400 Dunaújváros, Városháza tér 1. Polgármesteri Hivatal Humán Szolgáltatási Osztály.

2020. január 7.

Tájékoztatás közterület elnevezésének tervéről

Hírkép: Tájékoztatás közterület elnevezésének tervéről

Lakossági javaslat érkezett a 0100/2 helyrajzi számú önkormányzati tulajdonú közterület elnevezése érdekében. A közterület régi, de nem hivatalos elnevezése Újmajori dűlő.

A Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata által felkért Utcanév Munkacsoport a 2019. decemberi ülésén 5 igen, egyhangú szavazattal támogatta az Újmajori dűlő elnevezést.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a közterületek elnevezéséről, a házszámozásról és Dunaújváros egyes városrészeinek elnevezéséről szóló önkormányzati rendelete értelmében az érintett lakosság számára biztosítani kell a munkacsoport javaslat-tervezetének véleményezését. Ennek érdekében a munkacsoport legalább 15 napon keresztül Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata hivatalos weboldalán közérdekű hirdetményként egy alkalommal közzé teszi javaslatait.

Kérjük, javaslataikat, véleményeiket 2020. január 30-ig Bokor Zsuzsanna kulturális ügyintéző részére küldjék el az alábbi e-mail címre: bokor@pmh.dunanet.hu, vagy postai úton az alábbi címre: 2400 Dunaújváros, Városháza tér 1. Polgármesteri Hivatal.

2020. január 7.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság Tájékoztatása- 2020. január

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság feladata a diszkriminációval okozott jogsértések kivizsgálása és megszüntetése.
Keresse fel Dr. Kócza Júlia egyenlőbánásmód referens ügyfélfogadását: 06-30-9004624, fejer@egyenlobanasmod.hu Székesfehérvári Regionális Álláskeresők Egyesülete
8000 Székesfehérvár, Tolnai u. 10. (tel: +36 20/562-9619) (bejárat a Sziget utcai iskolaudvar felől)
2020.január 8.11:00–15:00
 
Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház
8000 Székesfehérvár, Rákóczi út 25.
(tel: +36 30/380-7943)
2020.január 15.11:00-15:00
 
Bicskei Járási Hivatal
Bicske, Szent István u. 7-11.
2020. január 13. 11:00–15:00
 
 
2020. január 7.

Újabb félrevezető írás jelent meg Dunaújvárosról

Hírkép: Újabb félrevezető írás jelent meg Dunaújvárosról

Több pontatlanságot is tartalmaz a Magyar Nemzet hétfőn, Dunaújvárosról megjelent cikke. A cáfolatokat alább közöljük:

 1. Nem igaz, hogy idén semmilyen támogatást nem kapnak az arra jogosult nyugdíjasok. A karácsonyi pénzt – várhatóan emelt összegben – ki fogja fizetni az Önkormányzat. Míg a fideszes vezetés idejében tízmilliós összeg ment felesleges adminisztrációs költségekre, addig a mostani városvezetés az embereknek adja a pénzt.
 2. Nem igaz, hogy 2 milliárd forint megtakarítása lett volna a városnak az átvételkor. Az említett összeg nem megtakarítás, hanem a működési kiadásokra fordítható összeg. Nagyságrendjét jól mutatja, hogy a 2019-es költségvetés-tervezet kiadási oldalának ez a 2 milliárd forint, alig 5 százalékát fedezi.
 3. A nyugdíjas támogatás plafonja nem 119.500 hanem 199.500 forint.
 4. Nem a köztisztviselők kaptak cafetéria-emelést, hanem a közalkalmazottak, így például az óvónők, védőnők, akik 36 ezer forinttal kapnak többet évente.
 5. A polgármester és az alpolgármesterek, pontosan ugyanannyit keresnek, mint az előző vezetés. Rajtuk kívül egyetlen egy képviselő fizetése sem éri el a 700 ezer forintot. Egy képviselő kap bruttó 448,800 forintot, a többiek 299,200 forint díjazásban részesülnek.
 6. Nem igaz, hogy az önkormányzat honlapján lévő SZMSZ ne tartalmazná a kabinetvezetői tisztséget. Ilyen tisztség a korábbi vezetés alatt is volt.
 7. Nem igaz, hogy az önkormányzat honlapján lévő SZMSZ ne tartalmazná a sajtószóvivői tisztséget. Ilyen tisztség a korábbi vezetés alatt is volt.
 8. Nem igaz, hogy 1,5 milliárdos hitelt kért volna a mostani városvezetés. Ezt a hitelt éppen a fideszes vezetők kérték, de a saját kormányuk nem adta ezt meg nekik. Ennek ellenére kampányberuházásaikra előre elköltötték ezt az 1500 millió forintot.
 9. A fideszes városvezetés által igényelt hitelből a Fidesz-kormány végül 778 millió forint felvételét engedélyezte (szemben a cikk szerinti 700 millióval).
 10. Nem igaz, hogy a Dunaferr támogatta a Jobbik kampányát.
2020. január 6.

Tájékoztató a vasmű úti fákról

A szakemberek folytatják a vasmű úti fák eltávolítását. Közben folyik az egyeztetés, hogy melyik legyen az a két fa, amelyiket a városlakók elé terjeszthetünk szavazásra. Természetesen figyelembe kell venni, hogy bírják a vasmű úti speciális környezetet, e mellett azonban a kertészetekkel is fel kellett vennünk a kapcsolatot, hogy ezekből tavaszra tudnak-e 61 darab, megfelelően előnevelt példányt biztosítani. A mostani vágás után, januárban eltávolítják a gyökereket is, majd pedig - amennyire lehetséges - talajcserét végeznek a szakemberek. Ezeket a munkákat nehezíti a fák alatt húzódó számtalan közművezeték. 

Nyitott önkormányzat vagyunk, ezért miután a platánok vizsgálatát végző cégtől megérkezett a részletes vizsgálati anyag, ezt most nyilvánossá tesszük. Ebben minden egyes fának a mérési értékei megtalálhatók. A jelentésből pedig kiolvasható: „A fasor fáinak jelentős részének a gyökérzete olyan állapotban található, mely alapján a napokkal korábban történt fakiborulás bármikor megismétlődhet. Az érintett fák aránya miatt célszerű a teljes fasor cseréjében gondolkodni.”.

A felelős városvezetésként szakszerű vizsgálatot készíttettünk, majd ez alapján hoztuk meg a szomorú döntést.

2019. december 20.

Oldalak