Hírek

Lassabban terjed az influenza

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint 2018. február 12. és 18. között (2018. 07. hetében) a megyében 5147 fő, az előző hetinél 10,6%-kal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A 100 ezer lakosra vonatkoztatott megyei megbetegedési arány 1236,6%ooo volt.

2018. február 21.

Közművelődési Pályázati Felhívás 2018.

Hírkép: Közművelődési Pályázati Felhívás 2018.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármestere pályázatot ír ki 2018. évi kulturális célú, vissza nem térítendő támogatás elnyerésére. Pályázni lehet: Hagyományteremtő- és őrző városi rendezvények szervezésére, közművelődési tevékenységek fejlesztésére, művészi tevékenységre, valamint kiadványok megjelentetésére. Dunaújvárosi lakóhelyű szerzők saját műveik, illetve róluk szóló kiadvány támogatásáért folyamodhatnak, saját erő feltüntetése előnyt jelenthet. Művészeti-irodalmi kiadványok esetében kérjük, hogy csatoljanak a műről szakvéleményt is! Pályázaton részt vehetnek: dunaújvárosi székhelyű kulturális és oktatási intézmények, kulturális alaptevékenységű civil szervezetek, közalapítványok, gazdasági társaságok és dunaújvárosi lakóhellyel rendelkező magánszemélyek is. Egy pályázó legfeljebb 3 témában nyújthat be kérelmet. Aki az elmúlt 2 év valamelyikében önkormányzati költségvetésből kapott támogatással nem számolt el, kizárja magát a pályázatból. A pályázat elbírálását követően egyedi kérelmek alapján céltámogatásra csak korlátozott mértékben lesz lehetőség! A részletes pályázati kiírást az alábbi aloldalon találhatják: https://dunaujvaros.hu/aktualis_palyazatok

2018. február 21.

Közlemény

A népszavazás kezdeményezéséről, az európai polgári kezdeményezésről, valamint a népszavazási eljárásról szóló 2013. évi CCXXXVIII. törvény 37. §-ában foglalt kötelezettségnek eleget téve Dunaújváros Megyei Jogú Város Helyi Választási Irodája a következőket hozza nyilvánosságra.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Helyi Választási lrodájához helyi népszavazás kezdeményezésére irányuló, helyi népszavazásra javasolt kérdést tartalmazó aláírásgyűjtő ív mintapéldánya került
benyújtásra.

A benyújtott kérdés: ''Egyetért-e ön azzal, hogy Dunaújváros közvilágítása megfeleljen az MSZ EN 13201 szabványnak?"
A benyújtás időpontja: 2018. február 19.
A szervező neve: Kaszó Róbert.

2018. február 20.

Csütörtöktől a Velencei-tó mellől várják a szűrésre érkezőket

A mammográfiás szűrőállomás a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Radiológiai szakrendelésén a Hunyadi utcában működik. Ide várják 2018. február 21-ig Székesfehérvárról, majd február 22-től március végéig Gárdony, Agárd, Dinnyésről várjuk azokat a hölgyeket mammográfiás vizsgálatra, akik meghívó levelet kaptak. A rendelési idő: hétfő, péntek 7:30-13:00-ig kedd, szerda és csütörtök: 7:30-17:00-ig. A meghívólevélen szereplő időpont az alábbi telefonszámon módosítható: 06-20/387-7996 Ne feledjék: az időben felfedezett mellrák gyógyítható!

2018. február 20.

Vágányzár a 40a. sz. vasútvonalon - Tájékoztatás

Február végétől újabb ütemmel folytatódik a Budapest-Érd-Pusztaszabolcs-Pécs vasútvonal felújítása, melynek keretében várhatóan 13 hónapon át nem fognak vonatok közlekedni Kelenföld és Érd felső között. Ez rendkívül jelentős változást okoz több csatlakozó vasútvonal menetrendjében is. A MÁV-START Zrt. elkészítette a részletes tájékoztatóját a vágányzár első fázisáról, mely február 26-tól június 15-ig, a nyári menetrendig érvényes.

2018. február 19.

Jelnyelvi tanfolyamok

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) Magyar jelnyelv A1 szinten A1/1 és A1/2 tanfolyamokat indít Székesfehérváron. Tervezett kezdési időpontok: 2018. március 20. és 2018. február 26. Helyszín: SINOSZ Fejér Megyei Szervezete, 8000 Székesfehérvár, Marosi Arnold u. 1. I. emelet. Minimum 8 fő szükséges egy-egy tanfolyam indításához. További információ az alábbi linken található: http://jelnyelv.hu/indulo-jelnyelvi-kepzesek/szekesfehervar/

2018. február 19.

Tehetségkutató Rockfesztivál

A "Helyiérték" Gondolkodók és Alkotók Regionális Egyesülete 21. alkalommal szervezi meg az Öröm a Zene – Légrádi Antal Tehetségkutató Rockfesztivált 2018. március 17-én, Balatonbogláron. A rendezvényre amatőr zenekarok és előadók jelentkezését várják a szervezők. A jelentkezés feltételei és a részletes program az alábbi linken található: http://helyiertek.hu/index.php/legradi-antal-tehetsegkutato Fejér Megyei Civil Információs Centrum

2018. február 19.

Dunaújváros Ifjúságáért díj - Várják a felterjesztéseket!

Hírkép: Dunaújváros Ifjúságáért díj - Várják a felterjesztéseket!

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése egy korábbi rendeletével "Dunaújváros Ifjúságáért" díjat alapított. A díj azon személyeknek vagy közösségeknek adományozható, akik Dunaújvárosban az ifjúsági korosztály nevelésében, az ifjúságvédelemben, vagy a fiatalok számára nyújtott szolgáltatások szervezésében kiváló munkát végeztek. A rendelet értelmében a díjat egy évben legfeljebb 2 személynek, illetve közösségnek lehet odaítélni. A díj elhunyt személynek posztumusz díjként is adományozható. A felterjesztéseket Cserna Gábornak, Dunaújváros MJV Polgármesterének kell benyújtani 2018. március 20-ig. A javaslatnak tartalmaznia kell a díjra méltónak tartott személy, vagy közösség nevét, a kifizetéshez szükséges adatait (születési hely és időpont, anyja neve, TAJ szám, adóazonosító), valamint az elismerni kívánt tevékenység részletes ismertetését. Egy személy vagy közösség a díjat csak egyszer kaphatja meg. .A korábban díjazott személyek névsora a város honlapján megtalálható. Kérjük, hogy javaslatát a polgármesterhez nyújtsa be, és a borítékon tüntesse fel, hogy „Dunaújváros Ifjúságáért Díj”!

2018. február 14.

Új épületbe költözik a Bicskei Járási Hivatal

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy a Fejér Megyei Kormányhivatal Bicskei Járási Hivatal szervezeti egységei a Bicske, Szent István út 7-11. szám alatti, új épületbe költöznek.

2018. február 14.

Oldalak