Hírek

KÖZLEMÉNY

Hírkép: KÖZLEMÉNY

Arról, hogy Dunaújvárosban ki a távhőszolgáltató kizárólag a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) dönthet. A MEKH a DVCSH működési engedélyét július 1-től visszavonta és a következőkről tájékoztatott:

 

 

„A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna-, Hőszolgáltató Kft. (DVCSH) honlapján félreérthetően tájékoztatja volt ügyfeleit arról, hogy a fogyasztóknak a 2021. július havi számlát is a cég számára kell befizetniük. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) felhívja a felhasználók figyelmét, hogy a DVCSH a június 30. utáni időszakra vonatkozóan nem jogosult távhőszolgáltatásról számlát kibocsátani. A távhőszolgáltatási tevékenység átadása keretében a DVCSH-nak augusztus 1-jéig egy elszámoló számlát kell küldenie volt ügyfeleinek, de abban csak a június 30-ig terjedő időszakra eső hőfelhasználást számlázhatja ki. A MEKH felhívja a felhasználók figyelmét arra, hogy alaposan ellenőrizzék a DVCSH-tól kapott elszámoló számlákat, és csak akkor fizessék be azokat, ha az elszámolt időszak június 30-ával zárul. A június 30. utáni szolgáltatás díját a felhasználók már az új, kijelölt szolgáltatótól kapott számlára teljesíthetik.”

Székesfehérvári Törvényszék ideiglenes intézkedése – amely szerint a DVCSH távhőszolgáltatási-üzemeltetési szerződésének mégis érvényben kell maradnia mindaddig, amíg a felek közti per jogerősen le nem zárul – egy polgári per része, ez a DVCSH és a MEKH jogvitáját nem befolyásolja.

A DVCSH gyakori közleményeit, amelyekben a Pomázi-cégcsoport többek között olyanokat ír, hogy a Magyar Állam által irányított MEKH (amelynek előző elnöke dr. Dorkota Lajos volt) „asszisztál Pintér Tamás polgármester politikai törekvéseihez” a szórakoztató humor részének tekintjük. A DVCSH-nak az elmúlt évek során kellett volna aggódnia a szolgáltatás színvonala és biztonsága miatt, minden dunaújvárosi jól emlékszik rá, hogy milyen minőségű szolgáltatást nyújtottak, például az idei február első hétvégéjén a téli hidegben. Azt gondoljuk: a távfűtéssel politizálni nem lehet és nem szabad. A dunaújvárosi otthonok melege nem lehet vita tárgya, az csupán szakmai felkészültség kérdése, amiből a DVCSH elégtelenre vizsgázott, és most magyarázza a bizonyítványát.

Dunaújváros MJV Önkormányzata továbbra is sajnálja a MEKH azon döntését, amely szerint nem a DVG Zrt.-t, bízta meg a távhőszolgáltatással. Ennek következtében a fogyasztók ellátása és tájékoztatása a MEKH és az új szolgáltató, az MVM OTSZ feladata. Mindenkit arra kérünk, hogy ezeket a tájékoztatásokat kísérjék figyelemmel. 

2021. július 9.

Tájékoztató lakossági fórumról

Hírkép: Tájékoztató lakossági fórumról

Dunaújváros főépítésze 2021. augusztus 3-án 14 órakor a Városháza „C” szárnyának nagytermében lakossági fórumot tart, az új integrált településfejlesztési stratégia (ITS) készítéséről, és ha emiatt szükséges, a meglévő településfejlesztési koncepció módosításáról. A hatályos ITS megtekinthető a https://dunaujvaros.hu/koncepciok oldalon vagy ügyfélfogadási időben a Polgármesteri Hivatal Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztályán (I.emelet). A véleményeket, észrevételeket 2021. július 23. és 2021. augusztus 15. között írásban is el lehet juttatni a foep@dunaujvaros.hu e-mail címre vagy a már említett Főépítészeti Osztály címére.

2021. július 23.

Az elveszett milliárdok nyomában

Hírkép: Az elveszett milliárdok nyomában

A kormány 2100 millió forintot szánt az önkormányzatoknak a gazdaság újraindítására. Ebből 100 millió forint jut Dunaújvárosnak orvosi rendelők felújítására (52 millió) és víztermelő kutakra (48 millió), utóbbi a Modern Városok Program egyik eleme, és tulajdonképpen forrásának kiegészítése. Hogy a még 2016-ban a miniszterelnök által tett 31 milliárd forintos ígéretcunamiból mik valósultak meg, és hogyan áll a nagy MVP – projekt, sajtótájékoztatón számolt be Szabó Zsolt alpolgármester.

2021. július 23.

Július 30-ig nyolc kategóriában lehet nevezni a „Virágos Dunaújvárosért” versenyre

Hírkép: Július 30-ig nyolc kategóriában lehet nevezni a „Virágos Dunaújvárosért” versenyre

A tavalyi évben 21. alkalommal hirdették meg a „Virágos Dunaújvárosért” versenyt, amely évről évre egyre népszerűbb. A Polgármesteri Hivatal Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztálya által kiírt versenyre akkor hét kategóriában 71 városlakó nevezett 82 pályázattal. A megmérettetés célja minden évben kettős: a lakosság szemlélet formálása és a város szépítése.

2021. július 22.

Közeleg a Parázs - Varázs, már van lehetőség asztalfoglalásra

Hírkép: Közeleg a Parázs - Varázs, már van lehetőség asztalfoglalásra
Kevesebb, mint egy hónap múlva megkezdődik az idei nyár egyik legjobban várt hosszú hétvégéje Dunaújvárosban. Augusztus 19-én a Bartók Ligetben Miskolczi Miklós várostörténeti kötetének átadójával indul a programsorozat, majd ezt követi augusztus 20-án az idén új helyszínen - a Szalki-szigeten - szervezett Parázs-Varázs városi piknik, 21-én pedig ismét a rockzené lesz a főszerep, ugyanis Közép-Európa legnagyobb rockzenei flashmobján vehetnek részt az érdeklődők. A Parázs-Varázs részletes programja és az asztalfoglalás itt érhető el: https://bit.ly/3iEj6Kk
 
2021. július 22.

A legutóbbi volt a nyári szünet előtti utolsó közgyűlés

Hírkép: A legutóbbi volt a nyári szünet előtti utolsó közgyűlés

A nyári szünet előtti utolsó nyílt ülés helyszíne volt a Városháza közgyűlési terme csütörtökön – az eredetileg tervezett 29 tételes napirend bővült, hiszen két témát (a térfigyelő kamerákkal és egy területhasznosítással kapcsolatos pontot) levettek a napirendről, de négy újabb, sürgősséggel tárgyalandó téma került a képviselők elé.

 

2021. július 21.

Kutatóközpont és konferenciaterem létesült az Innoparkban

Hírkép: Kutatóközpont és konferenciaterem létesült az Innoparkban

Több hónapos előkészületek után érett meg az idő a Pécsi Tudományegyetem és az Innopark Nonprofit Kft. közötti együttműködési szerződés aláírására az egyetem telephelyeként működő kutatóközpont létesítéséről, emellett az alkalomra időzítve felavatták az Innopark újonnan kialakított konferencia részlegét is. Az első felvonás az említett kontraktus ünnepélyes aláírása volt – a szerződést prof. dr. Szécsi Gábor, a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar dékánja, valamint dr. Huszti Zsolt, az Innopark Nkft. ügyvezető igazgatója látta el kézjegyével. Az Innopark hetedik szintjén átadott konferenciaközpont – és a kapcsolódó létesítmények – szalagját Pintér Tamás polgármester vágta át az ünnepségen.

2021. július 20.

Növényvédelmi permetezés lesz a napokban

Hírkép: Növényvédelmi permetezés lesz a napokban

Dunaújvárosban a köztéri fasorokon július 20-tól 25-ig növényvédelmi munkákat végeznek a szakemberek. A permetezés a levélaknázók és levélfoltosság, a csipkés poloska és gnomóniás betegségek, valamint a levéltetű ellen védik a fákat.

2021. július 19.

Hat alkalmon túl vagyunk - ősszel folytatódik a lomtalanítás

Hírkép: Hat alkalmon túl vagyunk - ősszel folytatódik a lomtalanítás

Félúton jár az idei új rendszerű lomtalanítás. Csak ebben a félévben összesen annyi lom gyűlt össze, mint tavaly egy teljes év alatt. A városlakók eddig hat alkalommal szabadulhattak meg a már megunt, feleslegessé vált tárgyaiktól, illetve az otthonaikban található elektronikai hulladéktól. A számok magukért beszélnek, mint azt Mezei Zsolt alpolgármester elmondta, míg tavaly egész évben 2960 köbméter (164 tonna) lom gyűlt össze, addig az idei hat alkalommal 2928 tonnányi felesleges tárgytól szabadultak meg a városlakók.

 

2021. július 19.

Oldalak