Hírek

Május 10-e a Mentők Napja

Hírkép: Május 10-e a Mentők Napja

Május 10-e a Mentőszolgálat születésnapja. Ezen a napon a magyarországi szervezett életmentés 134. és az Országos Mentőszolgálat fennállásának 73. évfordulóját ünnepeljük. Ez  alkalomból a dunaújvárosi mentőállomásra látogatott Kálló Gergely országgyűlési képviselő, aki egyebek mellett kávéval, müzlivel, pogácsával, csokival és üdítővel lepte meg a mentősöket. Mint mondta: tisztelettel és köszönettel tartozunk a mentősök embert próbáló, áldozatos munkájáért, hiszen nélkülük elképzelhetetlen lenne a hatékony életvédelem, és a működő egészségügy.

2021. május 10.

Május 22-ig ismét lehet avart és kerti hulladékot égetni

Hírkép: Május 22-ig ismét lehet avart és kerti hulladékot égetni

A jelenlegi önkormányzati rendelet értelmében a családi házas övezetekben engedélyezett az avar és kerti hulladék égetése. Égetni azonban elsősorban a száraz, előzetesen szikkasztott kerti hulladékot lehet a füstképződés csökkentése érdekében – olvasható a rendeletben, amely szerint  az eltüzelés csak folyamatosan, kis adagokban lehetséges egészen 2021. május 22-ig - munkaszüneti napok kivételével - minden héten hétfőn, szerdán és pénteken 9 és 17 óra között, szélcsendes időben.

2021. május 10.

A város vezetői köszöntötték a női vízilabda csapatot

Hírkép: A város vezetői köszöntötték a női vízilabda csapatot

A Városházán köszöntötte a bajnokságban és az Euroligában is ezüstérmes DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapatát Pintér Tamás polgármester, Barta Endre és Mezei Zsolt alpolgármesterek, valamint Motyovszki Mátyás, az Ifjúsági, Sport- és Turisztikai Bizottság elnöke. A város vezetői virággal, kisebb ajándékokkal lepték meg a játékosokat.

2021. május 9.

Ünnepi köszöntő a Nemzetközi Vöröskereszt napja alkalmából

Hírkép: Ünnepi köszöntő a Nemzetközi Vöröskereszt napja alkalmából

Május 8-a a Nemzetközi Vöröskereszt Napja. Annak emlékére tartjuk, hogy 1828. május 8-án született Henri Dunant, a Nemzetközi Vöröskereszt megalapítója. A világnap alkalmából Barta Endre alpolgármester mondott köszönetet a szervezet dunaújvárosi munkatársainak. Mint azt az alpolgármester elmondta: az idén 140 éves Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Szervezetének köszönhetően a városban és a térségben is folyamatosak a véradások, valamint hatalmas szerepet vállalnak az elsősegély oktatásban is. Több helyi szervezettel közös munkájuknak hála tartja az újraélesztés Guinness-rekordját szeretett városunk. Az emberekért és az egészségvédelemért végzett munkájukért pedig hálával tartozunk. 

2021. május 8.

Egy projekt lehetőségeket kínál a megváltozott munkaképességű emberek számára

Hírkép: Egy projekt lehetőségeket kínál a megváltozott munkaképességű emberek számára

A Nemzeti Szociálpolitikai Intézet (NSZI) "Megváltozott munkaképességű emberek támogatása" címmel megvalósított projektjének legfőbb célja, a munkavégzésben korlátozott személyek elhelyezkedésének és tartós munkavállalásának elősegítése. Ennek érdekében az NSZI munkatársai személyre szabottan segítik ügyfeleiket, úgy, mint például az önéletrajzírásban és az állásinterjúra való felkészülésben, vagy a betanulásban és a munkahelyi beilleszkedésben - olvasható a projekt tájékoztatójában. További részleteket a mellékelt tájékoztatóban olvashatnak.

2021. május 7.

Május 15-től életbe lép a finomhangolt menetrend

Hírkép: Május 15-től életbe lép a finomhangolt menetrend

A lehető legtöbb lakossági igényt figyelembe véve elkészült a március 1-jén bevezetett autóbusz menetrend finomhangolása. A módosításoknak köszönhetően:

  •   javul a Papírgyári út közlekedése műszakváltáskor,
  •   javul a Szórád Márton út és Óváros összeköttetése,
  •   sűrűbb közlekedés lesz a Szalki-szigetre.

A részletekről itt tájékozódhatnak: https://bit.ly/3vIWRYI

 

2021. május 6.

Rekord az első lomtalanításon

Hírkép: Rekord az első lomtalanításon
A munka ünnepén is munkálkodtak a Rajta Újváros! Egyesület és a Városvédők Újtelepért Egyesület tagjai. Május 1-jén kezdődött ugyanis az idei lomtalanítás a Római városrészben, ahol a nap végére elképesztő, rekord mennyiségű lom gyűlt össze: 592 köbméter, 39 tonna! Az akciósorozat május 15-én (szombaton) folytatódik, a Béke II. városrészben több helyszínen - Szabadság úti nagy parkoló, Tavasz utcai nagy parkoló, Szabadság úti szelektív, Március 15. tér 7-10. - lesznek kihelyezve gyűjtőkonténerek.
 
2021. május 3.

DVCSH: véget ért egy mérgező kapcsolat

Rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be Pintér Tamás polgármester csütörtök délután, hogy a városvezetés felmondja a DVCSH-val kötött szolgáltatási szerződést. A polgármester a döntésről kikérte a képviselő-testület véleményét, a "Rajta, Újváros!" Egyesület képviselői pedig egyhangúlag támogatták a döntést.

2021. május 3.

Tájékoztatás ügyfélfogadásról

Hírkép: Tájékoztatás ügyfélfogadásról

A Polgármesteri Hivatalban legközelebb május 5-én (szerdán), május 12-én (szerdán) és május 19-én (szerdán) lesz ügyfélfogadás 8-12 óra és 13-16 óra között, valamennyi ügytípusban. Az ügyfélfogadás helyszíne: a Városháza bejárata előtti terület, illetve a Díszterem. Szociális támogatási ügyekben az ügyfélfogadás helyszíne a Polgármesteri Hivatal "B" épületszárnya.

 

Az anyakönyvi ügyekkel kapcsolatos ügyfélfogadás az Anyakönyvi Hivatal hivatalos helyiségeiben történik a Közigazgatási Osztály vezetője által meghatározott ügytípusokban az alábbi időpontokban:

május 5-én (szerdán) 8-12 és 13-16 óra között,
május 7-én (pénteken) 8-12 óra között

május 10-én (hétfőn) 8-12 és 13-16 óra között,
május 12-én (szerdán) 8-12 és 13-16 óra között,
május 14-én (pénteken) 8-12 óra között

május 17-én (hétfőn) 8-12 óra és 13-16 óra között
május 19-én (szerdán) 8-12 és 13-16 óra között,
május 21-én (pénteken) 8-12 között.

Az ügyfélfogadás során az általános egészségügyi óvintézkedések betartása kötelező! Kérjük, hogy aki teheti, az a hivatal előtt, a szabad levegőn várakozzon!

2021. május 3.

Oldalak