fő tartalom

Hírek

Tájékoztató a téli igazgatási szünetről

Hírkép: Tájékoztató a téli igazgatási szünetről

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése úgy határoz, hogy Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 2023. évi munkarendjében 2023. december 27. napjától 2024. január 1. napjáig 3 munkanap igazgatási szünetet rendel el. Az igazgatási szünet időtartama alatt a polgármesteri hivatal ügyfélfogadást nem tart.

 

2023. szeptember 28.

Jövőre visszatér a Rockmaraton és nagyobb lesz, mint valaha

Hírkép: Jövőre visszatér a Rockmaraton és nagyobb lesz, mint valaha

Hétfőn délelőtt Budapesten jelentette be hivatalosan Pintér Tamás polgármester, hogy a Rockmaraton és a Barba Negra szervezésében jövő nyáron visszatér a legnagyobb hazai rockfesztivál Dunaújvárosba. Azt ígérik, hogy a harmincadik jubileumi rendezvény minden eddiginél színvonalasabb és nagyobb lesz.

 

2023. december 1.

Németh Józsefné Erzsi néni a családja körében ünnepelte a kerek születésnapot

Hírkép: Németh Józsefné Erzsi néni a családja körében ünnepelte a kerek születésnapot

Folytatódott a szépkorúak köszöntése városunkban. Németh Józsefné Erzsi néni  a 90. születésnapját ünnepelte, ez alkalomból Barta Endre alpolgármester látogatta meg otthonában.

Németh Józsefné Erzsi néni  1933-ban született Szalkszentmártonban, gyermekkorát is itt töltötte, majd 1958-ban férjével együtt városunkba költözött. Három gyermeket neveltek fel szeretetben, boldogságban.

2023. november 30.

Már biztos: nincs felmentés, nem lesz külső medence felújítás

Hírkép: Már biztos: nincs felmentés, nem lesz külső medence felújítás

Rendkívüli közgyűlést hívott össze szerda délelőttre Pintér Tamás polgármester. A rendkívüli ülés összehívására a Modern Városok Program, egyes pályázatok lezárása, továbbá egyéb határidős döntések meghozatala miatt volt szükség.

2023. november 30.

Jövőre is remek programokat ígér a város

Hírkép: Jövőre is remek programokat ígér a város

2024-ben sem maradunk nagy önkormányzati rendezvények nélkül. Pintér Tamás polgármester sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy mikor és milyen rendezvények lesznek Dunaújvárosban. Úgy tűnik jövőre is fő szabály lesz: ami sikeres, azon ne változtass!

2023. november 29.

Közlemény a a választókerületi beosztás módosításáról

Hírkép: Közlemény a a választókerületi beosztás módosításáról

A helyi választási irodák vezetőinek a választási eljárásról szóló törvényben foglaltak szerint 2023. november 30-ig kell elvégezniük a települési egyéni választókerületi beosztás felülvizsgálatát és szükség esetén módosítását. 

Az egyes választókerületek határait a törvény szerint az adott település jegyzője állapítja meg, aki egyben a Helyi Választási Iroda (HVI) vezetője is.

A törvény szerint a választókerületek kialakításánál úgy kell eljárni, hogy a választókerületek választópolgárainak létszáma közel azonos legyen, és az adott település egyéni választókerületi létszám átlagától az eltérés mértéke az egyes választókerületekben ne haladja meg a 15 százalékot.

2023. november 28.

Újabb kikapcsolódási lehetőség fiataloknak és idősebbeknek egyaránt

Hírkép: Újabb kikapcsolódási lehetőség fiataloknak és idősebbeknek egyaránt

Az Országos Bringapark Program keretein belül, összesen 44 millió forintból, 21 millió forint támogatással készült el és adták át hivatalosan is múlt hét végén a dunaújvárosi pumpapályát.

2023. november 28.

Dunaújváros nyugdíjasai idén is számíthatnak az önkormányzat év végi segítségére

Hírkép: Dunaújváros nyugdíjasai idén is számíthatnak az önkormányzat év végi segítségére

Dunaújváros Önkormányzata karácsony ünnepe alkalmából idén is egyösszegű támogatást nyújt a város nyugdíjasainak – jelentette be Pintér Tamás polgármester. Az 5 vagy 8 ezer forintos összeget a Posta 2023. november 27-én, hétfőn kezdi el kézbesíteni annak a mintegy 9 ezer érintett dunaújvárosi időskorúnak, akiknek nyugdíja nem haladja meg a 256.500 forintot.

2023. november 27.

Oldalak