Hírek

Játszótéri programok

Hírkép: Játszótéri programok

Június 24-én nyárnyitó bulira várják a gyerekeket és családokat, június 27-én pedig Futball Kupát szerveznek a 2014-ben átadott, KDOP-3.1.1. projekt keretében megvalósult Máltai Játszótéren! Részletek a plakátokon!

2018. június 22.

Emlőszűrés – Székesfehérváron, Csókakőn, Sőréden és Ercsiben

Hírkép: Emlőszűrés – Székesfehérváron, Csókakőn, Sőréden és Ercsiben

A székesfehérvári szakrendelésre várják mammográfiai vizsgálatra a Székesfehérváron élő, szűrésre hívott hölgyeket. A mobil szűrőkamionban Csókakőn, Sőréden és Ercsiben várják a szakemberek a meghívóval rendelkezőket. A mammográfiás szűrőállomás a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Radiológiai Szakrendelésén, Székesfehérváron, a Hunyadi utcában működik. Ide várják június 29-ig Székesfehérvárról mammográfiás vizsgálatra azokat a hölgyeket, akik meghívó levelet kaptak most vagy a közelmúltban. Használják ki a szabadságot, és pótolják az elmaradt szűrést!  A rendelési idő: hétfő, péntek 7:30-13:00-ig kedd, szerda és csütörtök: 7:30-17:00-ig. A meghívó levélen szereplő időpont az alábbi telefonszámon módosítható: 06-20/387-7996 A mobil szűrőkamionban június 22-én és 25-én Csókakőn, június 26-án Sőréden, majd június 27-től július 5-ig Ercsiben várják a szakemberek a meghívóval rendelkező hölgyeket.  A rendelési idő: hétfőtől péntekig 9-15.30 között . A mobil emlőszűrő kamion telefonszáma: 06-20/456-4256  Kérjük, éljenek a lehetőséggel! Ne feledjék: az időben felfedezett mellrák gyógyítható!

(Fejér Megyei Kormányhivatal)

2018. június 21.

Véradókampány - Az élet nyáron sem állhat meg! Adj vért!

Hírkép: Véradókampány - Az élet nyáron sem állhat meg! Adj vért!

Az élet nyáron sem állhat meg! Adj vért! elnevezéssel indított nyári véradókampányt a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. A véradókra értékes heti, havi nyeremények várnak és egy fődíjat is kisorsolnak a játékban résztvevő önzetlen segítők között.

2018. június 21.

TÁJÉKOZTATÁS

Hírkép: TÁJÉKOZTATÁS

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése 267/2018. (V.17.) számú határozatában döntött DMJV Önkormányzatának – az óvoda- és iskolatej program szabályozásáról szóló 21/2017. (IV.26.) FM rendelet alapján – az óvodatej programban való részvételéről. A rendelet szerint DMJV Önkormányzata ajánlattételi felhívást tett közzé. Az ajánlattételi felhívásra 1 db ajánlat érkezett.

A pályázatok bontását követően a rangsor az alábbi: 1. Pusztaszabolcsi Agrár Zrt.

2018. június 15.

Tájékoztatás

Hírkép: Tájékoztatás

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonában lévő és kezeléséhez tartozó Kajszi utcát zúzottkő burkolattal újítják fel br. 18.151.983,-Ft összegben. A kivitelező a DVG Zrt. A munkaterület átadás-átvételi eljárást 2018. június 18-án, hétfői napon végzik.

A kivitelezés során előfordulhat, hogy ideiglenesen nem járható végig az utca, mivel csak egy forgalmi sáv van (kiskertes övezet).

A kivitelezés várható időtartama a munkaterület átadás-átvételtől számított maximum 2-3 hét (időjárás függvényében).

2018. június 15.

TÁJÉKOZTATÁS – Időszakos áramszünet

Az E.ON Zrt. folyamatos korszerűsítést hajt végre a hálózatunkon. A tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezeték időszakos feszültségmentesítése. A szükséges munkálatok elvégzésének érdekében 2018. június 21-én, csütörtökön 8 órától várhatóan 16 óráig a Munkácsy Mihály utca 1-5-ig, és a Balogh Ádám utca 16. szám alatt áramszünet lesz.

2018. június 14.

Az idei évben is 50 % kedvezmény minden dunaújvárosi látogatónak a Popstrandon!

Hírkép: Az idei évben is 50 % kedvezmény minden dunaújvárosi látogatónak a Popstrandon!

Cserna Gábor polgármester úr az idei évben is megkötötte az együttműködési megállapodást az Agárdi Popstrand főrendezőjével, Turbók Jánossal. A megállapodás az idei évben is arról szól, hogy a rendezvény ideje alatt - 2018. június 23. és augusztus 18. között - a dunaújvárosi lakcímmel rendelkező polgárok 50%-os kedvezménnyel látogathatják a koncerteket! Az együttműködés részét képezi az is, hogy Dunaújváros MJV Önkormányzata megközelítően fél millió Ft értékben (bruttó: 571.500 Ft) megvásárol 25 db családon belül átruházható állandó belépőt, valamint 9 koncertre 104 db tiszteletjegyet, melyet önkormányzati intézmények, egyesületek, alapítványok részére ajánlanak fel. A jótékonyság jegyében látogathatták díjmentesen az elmúlt években a koncerteket a Jószolgálati Otthon gondozottjai és a Kézilabda Akadémia utánpótlás játékosai, vagy a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség illetve további önkormányzati intézmények munkavállalói. Aki ellátogat a Popstrand idei évi koncertjeire, feltétlenül vigye magával a dunaújvárosi lakcímét igazoló lakcímkártyáját, valamint a személyi igazolványát, melyek együttes felmutatását követően élhet az 50 %-os kedvezménnyel!

2018. június 14.

Épül-szépül Dunaújváros

Hírkép: Épül-szépül Dunaújváros

Elkészült a kivitelező, így a mai napon ünnepélyes keretek között adták át a Vasvári iskola megújult épületét. Az átadási ünnepségen jelen volt többek között dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, dr. Galambos Dénes, Cserna Gábor polgármester, hivatali dolgozók, iskolaigazgatók, tankerületi vezetők. Forrás

2018. június 14.

"Munkahelyet és iparűzési adót teremtenek"

Hírkép: "Munkahelyet és iparűzési adót teremtenek"

Egy újabb Spar bolt nyílt városunkban, ez már a negyedik az áruházlánc dunaújvárosi üzletei közül. Egy kisebb ünnepséget is tartottak a boltban, amelyre ellátogatott Cserna Gábor polgármester is. Mint mondta, azért tartja fontosnak a bolt megnyitását, mert helyi munkaerőt foglalkoztat, munkahelyet és iparűzési adót teremt. Forrás

2018. június 13.

Oldalak