Utcanévnapok

Utcanévnapok II Deák Ferenc utca

Hírkép: Utcanévnapok II Deák Ferenc utca

Utcanévnapok sorozatunkban május 11-én a Ferenceket ünnepeljük, Isten éltesse Őket sokáig! Dunaújvárosban a Deák Ferenc utca is ezt a nevet viseli. „haza bölcsének”, a 19. századi magyar történelem egyik legnagyobb formátumú politikusának életútját az alábbi összeállításban olvashatják, amelyből egyebek mellett azt is megtudhatják, hogy korábban kinek a nevét viselte a Deák Ferenc utca. Utcanévnapok sorozatunk célja, hogy minél több dunaújvárosi utca névadójának történetét bemutassuk.

2021. május 11.

Utcanévnapok II Liszt Ferenc kert

Hírkép: Utcanévnapok II Liszt Ferenc kert

Utcanévnapok sorozatunkban május 11-én a Ferenceket ünnepeljük, Isten éltesse Őket sokáig! Dunaújvárosban a Liszt Ferenc kert is ezt a nevet viseli. A magyar zeneszerző életútját az alábbi összeállításban olvashatják,a melyből egyebek mellett azt is megtudhatják, hogy városunkban a Liszt Ferenc kert építése idején az L/2 nevet viselte, és az Erkel kerttel együtt sokan hivatalos elnevezésük után is hosszú ideig csak L-épületeknek nevezték ezt az épületegyüttest. Utcanévnapok sorozatunk célja, hogy minél több dunaújvárosi utca névadójának történetét bemutassuk.

2021. május 11.

Utcanévnapok II Móra Ferenc utca

Hírkép: Utcanévnapok II Móra Ferenc utca

Utcanévnapok sorozatunkban május 11-én a Ferenceket ünnepeljük, Isten éltesse Őket sokáig! Dunaújvárosban a Móra Ferenc utca is ezt a nevet viseli. Az író életútját az alábbi összeállításban olvashatják. Utcanévnapok sorozatunk célja, hogy minél több dunaújvárosi utca névadójának történetét bemutassuk. 

 

2021. május 11.

Utcanévnapok II Földes Ferenc liget

Hírkép: Utcanévnapok II Földes Ferenc liget

Utcanévnapok sorozatunkban május 11-én a Ferenceket ünnepeljük, Isten éltesse Őket sokáig! Dunaújvárosban a Földes Ferenc liget is ezt a nevet viseli. A híres filozófus életútját az alábbi összeállításban olvashatják. Utcanévnapok sorozatunk célja, hogy minél több dunaújvárosi utca névadójának történetét bemutassuk. 

2021. május 11.

Utcanévnapok II Rákóczi Ferenc utca II Rákóczi Ferenc tér

Hírkép: Utcanévnapok II Rákóczi Ferenc utca  II Rákóczi Ferenc tér

Utcanévnapok sorozatunkban május 11-én a Ferenceket ünnepeljük, Isten éltesse Őket sokáig! Dunaújvárosban a Rákóczi Ferenc utca és tér is ezt a nevet viseli. Az erdélyi fejedelem élettörténetét az alábbi összeállításban olvashatják, amelyből egyebek mellett azt is megtudhatjuk, hogy mikor költözött Dunaújvárosba, és hogyan teltek az itt töltött évei. Utcanévnapok sorozatunk célja, hogy minél több dunaújvárosi utca névadójának történetét bemutassuk.

2021. május 11.

Utcanévnap II Móricz Zsigmond utca

Hírkép: Utcanévnap II Móricz Zsigmond utca

Utcanévnapok sorozatunkban május 2-án a Zsigmondokat ünnepeljük, Isten éltesse Őket sokáig! Dunaújvárosban a Móricz Zsigmond utca is ezt a nevet viseli. A híres író életútját az alábbi összeállításban olvashatják. Utcanévnapok sorozatunk célja, hogy minél több dunaújvárosi utca névadójának történetét bemutassuk. 

2021. május 2.

Utcanévnapok II Szent György út

Hírkép: Utcanévnapok II Szent György út

Utcanévnapok sorozatunkban április 24-én a Györgyöket ünnepeljük, Isten éltesse Őket sokáig! Dunaújvárosban a Szent György út is ezt a nevet viseli. A katonák, rendőrök védőszentjének történetétaz alábbi összeállításban olvashatják, amelyből egyebek mellett azt is megtudhatják, hogy ez a tavasz első napja. Utcanévnapok sorozatunk célja, hogy minél több dunaújvárosi utca névadójának történetét bemutassuk.

2021. április 24.

Utcanévnapok II Dózsa György út

Hírkép: Utcanévnapok II Dózsa György út

Utcanévnapok sorozatunkban április 24-én a Györgyöket ünnepeljük, Isten éltesse Őket sokáig! Dunaújvárosban a Dózsa György út és a Dózsa György tér is ezt a nevet viseli. A székely köznemes élettörténetét az alábbi összeállításban olvashatják, amelyből egyebek mellett azt is megtudhatják, hogy városunkban mióta viseli utca Dózsa György nevét. Utcanévnapok sorozatunk célja, hogy minél több dunaújvárosi utca névadójának történetét bemutassuk.

2021. április 24.

Utcanévnapok II Bartók Béla út

Hírkép: Utcanévnapok II Bartók Béla út

Utcanévnapok sorozatunkban április 23-án a Bélákat ünnepeljük, Isten éltesse Őket sokáig! Dunaújvárosban a Bartók Béla út és a Bartók Béla tér is ezt a nevet viseli. A zeneszerző élettörténetét az alábbi összeállításban olvashatják. Utcanévnapok sorozatunk célja, hogy minél több dunaújvárosi utca névadójának történetét bemutassuk.

2021. április 23.

Oldalak