Utcanévnapok

Utcanévnapok II Ady Endre utca

Hírkép: Utcanévnapok II Ady Endre utca

Utcanévnapok-sorozatunk mai szereplői az Endrék, hiszen július 17-én őket ünnepeljük: Isten éltesse őket sokáig! Dunaújvárosban az Ady Endre utca is ezt a nevet viseli. Részletes életrajzát alább olvashatják. Utcanévnapok-sorozatunk célja, hogy minél több dunaújvárosi utca névadójának történetét bemutassuk.

2020. július 17.

Utcanévnapok II Berzsenyi Dániel út

Hírkép: Utcanévnapok II Berzsenyi Dániel út

Utcanévnap-sorozatunkban ma a Dánielek szerepelnek, hiszen július 21-én őket ünnepeljük: Isten éltesse a Dánieleket sokáig! Dunaújvárosban a Berzsenyi Dániel utca is ezt a nevet viseli. Részletes életrajzát alább olvashatják. Sorozatunk célja, hogy minél több dunaújvárosi utca névadójának történetét bemutassuk.

 

2020. július 21.

Utcanévnapok II Csabagyöngye utca

Hírkép: Utcanévnapok II Csabagyöngye utca

Július 6-án a Csabákat ünnepeljük: Isten éltesse Őket! Dunaújvárosban a Csabagyöngye utca is ezt a nevet viseli. A Csaba török-magyar eredetű; jelentése: ajándék, más források szerint pásztor vagy kóborló. A XIX. században újították föl, Vörösmarty Mihály és Arany János művei nyomán lett népszerű. Utcanévnapok-sorozatunk célja, hogy minél több dunaújvárosi utca névadójának történetét bemutassuk.

2020. július 6.

Utcanévnapok II Domanovszky Endre tér

Hírkép: Utcanévnapok II Domanovszky Endre tér

Utcanévnapok-sorozatunk mai szereplői az Endrék, hiszen július 17-én őket ünnepeljük: Isten éltesse őket sokáig! Dunaújvárosban a Domanovszky Endre tér is ezt a nevet viseli. Részletes életrajzát alább olvashatják. Utcanévnapok-sorozatunk célja, hogy minél több dunaújvárosi utca névadójának történetét bemutassuk.

2020. július 17.

Utcanévnapok II dr. Molnár László Emlékpark

Hírkép: Utcanévnapok II dr. Molnár László Emlékpark

A már korábban indult Utcanévnapok-sorozatunk, amelynek célja hogy minél több dunaújvárosi utca névadójának történetét bemutassuk, most folytatódik. Június 27-én a Lászlókat ünnepeljük: Isten éltesse Őket! Dunaújvárosban a Dr. Molnár László Emlékpark is ezt a nevet viseli. A részletes életrajzot alább olvashatják.

2020. június 27.

Utcanévnapok II Lánczos Kornél utca

Hírkép: Utcanévnapok II Lánczos Kornél utca

Július 3-án a Kornélokat ünnepeljük: Isten éltesse Őket! Dunaújvárosban a Lánczos Kornél utca is ezt a nevet viseli, részletes életrajzát alább olvashatják. Utcanévnapok-sorozatunk célja, hogy minél több dunaújvárosi utca névadójának történetét bemutassuk.

2020. július 3.

Utcanévnapok II Németh László utca

Hírkép: Utcanévnapok II Németh László utca

A már korábban indult Utcanévnapok-sorozatunk, amelynek célja hogy minél több dunaújvárosi utca névadójának történetét bemutassuk, most folytatódik. Június 27-én a Lászlókat ünnepeljük: Isten éltesse Őket! Dunaújvárosban a Németh László utca is ezt a nevet viseli. A részletes életrajzot alább olvashatják.

2020. június 27.

Utcanévnapok II Vágó Eszter

Hírkép: Utcanévnapok II Vágó Eszter

Ma (május 24-én) az Eszterek ünneplik névnapjukat, Isten éltesse őket! Dunaújvárosban a Vágó Eszter utca viseli ezt a nevet. Vágó Eszter régész, a Sztálinvárosi Múzeum igazgatója volt, részletes életrajza alább olvasható. Utcanévnapok néven induló sorozatunkban szeretnénk bemutatni minél több dunaújvárosi utca névadójának történetét, egyben pótolni néhány apró hiányosságot. Ilyen például, hogy – mint most kiderült – a Vágó Eszter utcából hiányoznak az utcanévtáblák, ezért Orosz Csaba, a körzet képviselője már meg is rendelte ezeket, hamarosan tehát a helyükre kerülhetnek a hiányzó táblák.

2020. május 24.

Utcanévnapok II Verebély László utca

Hírkép: Utcanévnapok II Verebély László utca

A már korábban indult Utcanévnapok-sorozatunk, amelynek célja hogy minél több dunaújvárosi utca névadójának történetét bemutassuk, most folytatódik. Június 27-én a Lászlókat ünnepeljük: Isten éltesse Őket! Dunaújvárosban a Verebély László utca is ezt a nevet viseli. A részletes életrajzot alább olvashatják.

2020. június 27.