Utcanévnapok

Utcanévnapok II Kandó Kálmán tér

Hírkép: Utcanévnapok II Kandó Kálmán tér

Utcanévnap sorozatunk folytatásában október 13-án a Kálmánokat ünnepeljük: Isten éltesse Őket sokáig! Dunaújvárosban a Kandó Kálmán tér is ezt a nevet viseli. A világhírű mérnök, a vasútvillamosítás úttörőjének élettörténetét alább olvashatják. Utcanévnapok-sorozatunk célja, hogy minél több dunaújvárosi utca névadójának történetét bemutassuk. Tartsanak Velünk!

2020. október 12.

Utcanévnapok II Vörösmarty Mihály utca

Hírkép: Utcanévnapok II Vörösmarty Mihály utca

Utcanévnap sorozatunk folytatásában szeptember 29-én a Mihályokat ünnepeljük: Isten éltesse Őket sokáig! Dunaújvárosban a Vörösmarty Mihály utca is ezt a nevet viseli. A magyar irodalom egyik legnagyobb írójának részletes életrajzát alább olvashatják. Utcanévnapok-sorozatunk célja, hogy minél több dunaújvárosi utca névadójának történetét bemutassuk.

2020. szeptember 28.

Utcanévnapok II Váci Mihály utca

Hírkép: Utcanévnapok II Váci Mihály utca

Utcanévnap sorozatunk folytatásában szeptember 29-én a Mihályokat ünnepeljük: Isten éltesse Őket sokáig! Dunaújvárosban a Váci Mihály utca is ezt a nevet viseli. A Kossuth- és kétszeres József Attila-díjas költő életrajzát alább olvashatják. Utcanévnapok-sorozatunk célja, hogy minél több dunaújvárosi utca névadójának történetét bemutassuk.

2020. szeptember 28.

Utcanévnapok II Táncsics Mihály utca

Hírkép: Utcanévnapok II Táncsics Mihály utca

Utcanévnap sorozatunk folytatásában szeptember 29-én a Mihályokat ünnepeljük: Isten éltesse Őket sokáig! Dunaújvárosban a Táncsics Mihály utca is ezt a nevet viseli. A Az 1848-as forradalom ikonikus alakjának részletes életrajzát alább olvashatják. Utcanévnapok-sorozatunk célja, hogy minél több dunaújvárosi utca névadójának történetét bemutassuk.

2020. szeptember 28.

Utcanévnapok II Munkácsy Mihály utca

Hírkép: Utcanévnapok II Munkácsy Mihály utca

Utcanévnap sorozatunk folytatásában szeptember 29-én a Mihályokat ünnepeljük: Isten éltesse Őket sokáig! Dunaújvárosban a Munkácsy Mihály utca is ezt a nevet viseli. Az egyik leghíresebb magyar festőművész részletes életrajzát alább olvashatják. Utcanévnapok-sorozatunk célja, hogy minél több dunaújvárosi utca névadójának történetét bemutassuk.

2020. szeptember 28.

Utcanévnapok II Csokonai Mihály tér

Hírkép: Utcanévnapok II Csokonai Mihály tér

Utcanévnap sorozatunk folytatásában szeptember 29-én a Mihályokat ünnepeljük: Isten éltesse Őket sokáig! Dunaújvárosban a Csokonai Mihály tér is ezt a nevet viseli. A magyar irodalom egyik legjelentősebb költőjének részletes életrajzát alább olvashatják. Utcanévnapok-sorozatunk célja, hogy minél több dunaújvárosi utca névadójának történetét bemutassuk.

2020. szeptember 28.

Utcanévnapok II Babits Mihály utca

Hírkép: Utcanévnapok II Babits Mihály utca

Utcanévnap sorozatunk folytatásában szeptember 29-én a Mihályokat ünnepeljük: Isten éltesse Őket sokáig! Dunaújvárosban a Babits Mihály utca is ezt a nevet viseli. A magyar irodalom egyik legismertebb költőjének részletes életrajzát alább olvashatják. Utcanévnapok-sorozatunk célja, hogy minél több dunaújvárosi utca névadójának történetét bemutassuk.

2020. szeptember 28.

Utcanévnapok II Jókai Mór utca

Hírkép: Utcanévnapok II Jókai Mór utca

Utcanévnap sorozatunk folytatódik: szeptember 22 - én a Móricokat, Mórokat ünnepeljük, Isten éltesse őket sokáig! Dunaújvárosban a Jókai Mór utca is ezt a nevet viseli. A magyar irodalom egyik legismertebb regényírójának részletes életrajzát alább olvashatják. Utcanévnapok-sorozatunk célja, hogy minél több dunaújvárosi utca névadójának történetét bemutassuk.

2020. szeptember 21.

Utcanévnapok II Rózsa utca

Hírkép: Utcanévnapok II Rózsa utca

Újabb dunaújvárosi utca névadóját ünnepeljük: Isten éltesse a Rózsákat, augusztus 30-án róluk emlékezünk meg! Dunaújvárosban a Rózsa utca is ezt a nevet viseli. A magyar Rózsa név a latin Rosa szóból származik. Jelentése maga a rózsa virág. Már az Árpád-korban is használták, jelenleg nagyon ritka név. Rokonnevei: Róza, Rozália, Rozi, Rozina, Rozita, Rozanna. A rózsa, mint a világ egyik legismertebb virága, jelképként is többször megjelenik. Hogy hol és hogyan, azt a kattintás után olvashatják! Utcanévnapok-sorozatunk célja, hogy minél több dunaújvárosi utca névadójának történetét bemutassuk.

2020. augusztus 30.

Oldalak