Távhő információk

Közel 30 korábbi DVCSH-s dolgozónak tartott eligazítást a DVG Zrt. távhő üzletágának műszaki vezetője

Hírkép: Közel 30 korábbi DVCSH-s dolgozónak tartott eligazítást a DVG Zrt. távhő üzletágának műszaki vezetője
Szabó György vezérigazgató ígéretének megfelelően minden olyan munkavállalót átvett a DVG Zrt. a DVCSH Kft.-től, akik a megadott határidőig jelezték erre szándékukat. Több helyről is azt a jelzést kaptuk, hogy a DVCSH Kft. „lelki terrorban” tartja a dolgozóit, ezért a DVG Zrt. mindent megtett annak érdekében, hogy azok a munkavállalók, akik ezt szeretnék, mielőbb elhagyhassák a DVCSH Kft.- t. A DVG Zrt. az Energiahivatal határozatának megfelelően továbbra is biztosítja a távhőszolgáltatást Dunaújvárosban. Ennek megfelelően, szeptember 15-től van lehetősége a fogyasztóknak kérni a távfűtés bekapcsolását. Ha a lakók több, mint fele azt kéri, akkor a közös képviselő köteles bekapcsoltatni a fűtést. A távfűtés bekapcsolását már a DVG Zrt. végzi el. A bejelentési igényeket a tavho.muszaki@dvgzrt.hu oldalon várja a cég.
2021. szeptember 14.

NEM IGAZ, hogy a Fejér Megyei Kormányhivatal megsemmisítette Dunaújváros jegyzőjének birtokvédelmi határozatát

Hírkép: NEM IGAZ, hogy a Fejér Megyei Kormányhivatal megsemmisítette Dunaújváros jegyzőjének birtokvédelmi határozatát

A fogyasztók joggal várnak el pontos tájékoztatást távhő ügyben. Sajnos a Dunaújvárosi Hírlap nem először nem tudja megugrani ezt a szintet. Az alábbi levelet, amelyet Medgyesi Miklós önkormányzati sajtószóvivő küldött a Dunaújvárosi Hírlap főszerkesztőjének, változtatás nélkül közöljük:

 

Tisztelt Főszerkesztő Úr!

A 2021. szeptember 3-án a Dunaújvárosi Hírlapban és annak online felületén Brousil Csaba tollából megjelent cikk címe sajnos súlyosan téves állítást tartalmaz.
https://www.duol.hu/.../a-fejer-megyei-kormanyhivatal.../...
A cikk címe: „A Fejér Megyei Kormányhivatal megsemmisítette Dunaújváros jegyzőjének birtokvédelmi határozatát” sajnos köszönő viszonyban sincs a valósággal.
A Fejér Megyei Kormányhivatal nem semmisítette meg a Jegyző Úr határozatát, már csak azért sem, mert erre a Kormányhivatalnak nincs joga.
A valóságban, ahogyan egyébként a cikkben szereplő idézet is tartalmazza: a birtokvédelmi ügyben hozott határozat végrehajtását elrendelő határozatot semmisítette meg a kormányhivatal.
Laikus szemmel a két dolog azonos lehet, a valóságban azonban közel sem az. Hiszem, hogy ha egy újságíró a témához nyúl, akkor éppen az a dolga, hogy ezt a különbséget elmagyarázza az olvasóinak, nem pedig az, hogy a valósággal ellentétesen összemossa.

Lényeges információ, hogy a végrehajtási határozat alapján (amelyet most megsemmisítettek) nem került sor intézkedésre.
A jegyző határozata ellen közigazgatási úton jogorvoslatnak nincs helye. Az a fél, aki a jegyző birtokvédelmi kérdésében hozott határozatát sérelmesnek tartja, a határozat kézbesítésétől számított tizenöt napon belül a bíróságtól a másik féllel szemben indított perben kérheti a határozat megváltoztatását.
Jegyző Úrnak a tárgyban hozott birtokvédelmi határozata jelenleg is hatályban van.
Nem árt megjegyezni: Jegyző Urat egy korábbi, a DVCSH Kft.-vel kapcsolatos eljárásból már kizárta a Fejér Megyei Kormányhivatal. Azonban éppen néhány hete derült ki, hogy hiába, mert az ügyben kijelölt sárbogárdi jegyző MINDENBEN igazat adott dr. Molnár Attilának.
Tekintettel arra, hogy ez a téma kiemelt jelentőségű kérlek, hogy azonnal tegyetek közzé helyreigazítást, online és a nyomtatott lapban is.
Sajnos a témában, nem ez az első félrevezető írás a Dunaújvárosi Hírlapban. Nem szeretném feltételezni, hogy szándékosság történt. Ezért a hasonló kínos esetek elkerülése érdekében arra kérem a Főszerkesztő Urat, hogy a jövőben hallgasson meg minden érintett felet. Úgy gondolom, hogy ez újságíró-etikai szempontból is kívánatos lenne. Elérhetőségeim ismertek, ahogyan eddig, ezután is állok rendelkezésre.

Maradok tisztelettel:

Medgyesi Miklós

sajtószóvivő

2021. szeptember 9.

A múlt hét végén fórumot tartott a DVG Zrt. vezetése a közös képviselőknek a távhőszolgáltatásról

Hírkép: A múlt hét végén fórumot tartott a DVG Zrt. vezetése a közös képviselőknek a távhőszolgáltatásról
Július 1-től a DVG Zrt. a távhőszolgáltató Dunaújvárosban, ez pedig rengeteg kérdést vetett fel a fogyasztókban. A DVG Zrt. vezetése ezekre adott választ a társasházi közös képviselőknek. A másfél órás fórum konstruktív hangulatban telt, látható volt, hogy a DVCSH Kft. ténykedése miatt erős ellenérzések alakultak ki a céggel szemben. A hozzáállásuk most is ugyan az, saját, korábbi fogyasztóik dolgát nehezítik meg a fenyegető fellépésükkel. A fórum során sikerült minden kérdést tisztázni, így a fogyasztók a DVG Zrt. ügyfélszolgálata mellett a közös képviselőjüktől is kérhetnek tájékoztatást, de az alábbi összefoglaló is segítségükre van: https://dunaujvaros.hu/hir/33470
 
2021. szeptember 8.

Szeptember 15-től lehet igényelni a távfűtést a DVG Zrt.-től!

Hírkép: Szeptember 15-től lehet igényelni a távfűtést a DVG Zrt.-től!

Szeptember 15-től van lehetősége a fogyasztóknak kérni a távfűtés bekapcsolását. Ha a lakók több, mint fele azt kéri, akkor a közös képviselő köteles bekapcsoltatni a fűtést. A távfűtés bekapcsolását már a DVG Zrt. végzi el. A bejelentési igényeket a tavho.muszaki@dvgzrt.hu oldalon várja a cég.

2021. szeptember 8.

A városi hőközpontok augusztusi átvétele után a DVG Zrt. megkezdte a társasházi hőközpontok átvételét is

Hírkép: A városi hőközpontok augusztusi átvétele után a DVG Zrt. megkezdte a társasházi hőközpontok átvételét is
A társasházi hőközpontokból több, mint 700 van városszerte. A DVG Zrt. munkatársai minden hőközpontban leolvassák a melegvíz órák mérőállását, leltárt készítenek a bent lévő eszközökről, majd ezeket az adatokat digitalizálják. Minden hőközpont bejáratát egyedi zárral zárnak le, és elhelyeznek rajta egy tájékoztató telefonszámot, amit hiba esetén kell értesíteni. Az elmúlt időszakban több olyan hívást is kaptak, amelyet csak próbából, kíváncsiságból indítottak a lakók. Ezek a hívások megterhelik a rendszert és elvonják a figyelmet a valóban „éles” hívásoktól, ezért mindenkit arra kérünk, hogy tényleg csak szükség esetén telefonáljon!
2021. szeptember 6.

Mi az a Global Faktor Zrt. ?

Hírkép: Mi az a Global Faktor Zrt. ?

A napokban a DVCSH Kft. több fogyasztója kapott fenyegető levelet a Global Faktor Zrt.-től. Többen azt hitték, hogy ez végrehajtást jelent, hiszen ezzel fenyegetőzött a cég. A fogyasztóknak érdemes tudniuk, hogy a Global Faktor nem más, mint Neszmélyi Lorándnak, a DVCSH ügyvezetőjének érdekeltsége, amiben persze feltűnik a Pomázi család is, hiszen vezető tisztségviselő a Global Faktorban Pomázi Anna is.

 

2021. augusztus 26.

A dunaújvárosi távhőfogyasztók szerződése 2021. július 1-jén megszűnt a DVCSH Kft.-vel

Hírkép: A dunaújvárosi távhőfogyasztók szerződése 2021. július 1-jén megszűnt a DVCSH Kft.-vel
Újabb hivatalos megerősítést kaptak a dunaújvárosi fogyasztók a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól (MEKH). A MEKH megerősítette az DVG Zrt. és az önkormányzat korábbi tájékoztatásait. E szerint a DVG Zrt. Dunaújvárosban a távhőszolgáltatási feladatokat átvette, a fogyasztóknak nincs szükségük új szerződés aláírására a DVG Zrt.-vel (ez más szolgáltatóváltás esetén is bevett gyakorlat). 
 
MEKH is felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy június 30. után a DVCSH Kft. kizárólag a mérőleolvasást követő elszámoló számlát volt jogosult kibocsátani.
 
Minden ettől eltérő tartalmú, június 30-a utáni fogyasztást tartalmazó számla kibocsátására a DVCSH Kft. nem volt jogosult. Ezeket tehát nem kell befizetni, a jogosulatlanul kibocsátott számla után pedig – minden más fenyegetés ellenére – a DVCSH késedelmi kamatot sem szedhet.
2021. augusztus 24.

Oldalak