Távhő információk

Gyakran ismételt kérdések a távhőszolgáltatással kapcsolatban

Hírkép: Gyakran ismételt kérdések a távhőszolgáltatással kapcsolatban

Több kérdés rendszeresen felmerül a távhőszolgáltató-váltással kapcsolatban. A DVG Zrt. ennek érdekében összeállított egy listát ezekről a kérdésekről. A cég hangsúlyozta: a legfontosabb, hogy minden fogyasztó elküldje adatait a DVG részére, az erről szóló adatbekérő linkjét itt találják: https://dvgzrt.hu/adatrogzites/

Az adatbekérőt megtalálják még az alábbi tájékoztatóban.  A kérdések listáját a kattintás után olvashatják.

 

2021. szeptember 30.

Tájékoztatás a Global Faktor Zrt. fenyegető leveleiről

Hírkép: Tájékoztatás a Global Faktor Zrt. fenyegető leveleiről

Néhány hónap hallgatás után a Global Faktor Zrt. ismét fenyegető levelekkel bombázza a dunaújvárosiakat.

Fontos ismét leszögezni: a Global Faktor Zrt. nem végrehajtó cég, Global Faktor nem más, mint Neszmélyi Lorándnak, a DVCSH ügyvezetőjének érdekeltsége.

Éppen ezért mindenkit arra kérünk, hogy semmiképpen ne fizesse be a kiküldött számlákat a nélkül, hogy azt alaposan ellenőrizte volna.

Ha a számla 2021. július 1. utáni távhő-fogyasztást tartalmaz, akkor azzal nem kell foglalkoznia.

Amennyiben viszont 2022. 05.01. előtti víz/csatorna fogyasztásról szóló összeg szerepel rajta, amit Ön még nem fizetett ki és nem is vitatja, akkor azt az összeget meg kell fizetnie.

A DVCSH Kft. az elmúlt időszakban sorra bukta el a vétlen fogyasztók ellen indított pereit a Dunaújvárosi Járásbíróságon, amivel természetesen ezzel ők is tisztában vannak.

Tisztességtelen magatartásuk, hogy a vízszámlákkal együtt jogosulatlan távhőszámlákat küldenek a gyanútlan fogyasztóknak ismét csak azt erősítik meg, hogy ennek a tisztességtelen, a dunaújvárosiak életét évtizedek óta megkeserítő cégcsoportnak ajtót kellett mutatni.

2022. augusztus 15.

Véget ért a távhő szezon

Hatalmas feladatot kapott a DVG Zrt., amikor az Energiahivatal tavaly távhőszolgáltatónak, majd pedig távhőtermelőnek is kijelölte. Sokan gondolták azt, hogy nem lesz fűtés a városban. Ennek ellenére a kiürített erőműveket működőképessé tették, és a távfűtési szezon végéig (május 15-ig) nagyobb fennakadás nélkül biztosították a szolgáltatást.

Most pedig elindult a karbantartás (nem februárban, ahogyan az előző szolgáltatónál), hogy a következő szezonban még jobb minőségű szolgáltatást biztosítsanak a dunaújvárosiaknak.

A részletekről Medgyesi Miklós, az önkormányzat szóvivője és Isztli Tamás, a DVG Zrt. távhőtermelési vezetője számolt be.

2022. május 23.

Működik a Verebély László úti erőmű

Hírkép: Működik a Verebély László úti erőmű

A DVG Zrt. elindította a Verebély László úti távhőtermelő erőművet január 7-én. Mint ismert, a városi cég december 28-án vette át az erőművet, ahol áldatlan állapotokat találtak. A DVG Zrt. facebook oldalán fotókat is közölt az ott lévő szemétről és szabálytalanságokról. A cégnek ezeket 10 nap alatt sikerült annyira felszámolnia, hogy megtörténhetett az erőmű elindítása, a munkát pedig tovább folytatják. 

2022. január 14.

Figyelem! Vízmelegítésről szóló számlát sem szabad fizetni a DVCSH-nak

Hírkép: Figyelem! Vízmelegítésről szóló számlát sem szabad fizetni a DVCSH-nak

Egyértelműen fogalmaz a Székesfehérvári Törvényszék december elején kiadott végzése: "a DVCSH Kft. nem rendelkezik szolgáltatási engedéllyel, tényleges szolgáltatást nem végez, birtokon kívül van." A cégnek július elseje óta nincs engedélye, ahogyan tényleges szolgáltatást sem végzett. Ennek ellenére még a törvényszéki döntés után is kiküldte jogosulatlan számláit a dunaújvárosiaknak. Január elején azonban meglepő számla érkezett. A DVCSH Kft. ismét kiküldött távhőszámlát, azon azonban már csak a vízmelegítés díja szerepel, a távhődíj nem.

2022. január 10.

Tájékoztatás az ügyfélszolgálati irodák nyitvatartásáról

Hírkép: Tájékoztatás az ügyfélszolgálati irodák nyitvatartásáról

A DVG Zrt. tájékoztatja a lakosságot,hogy ügyfélfogadás kizárólag az ügyfélszolgálati irodákban történik, a Kenyérgyári út 1. szám alatt nincs ügyfélfogadás. Az ügyfélszolgálati irodák a következő nyitvatartással várják Önöket:

 

2022. január 3.

Fizetési meghagyás - ellentmondás segédlet

Hírkép: Fizetési meghagyás - ellentmondás segédlet

Az elmúlt napokban a DVCSH Kft. közjegyzői felszólításokkal kezdte el zaklatni a tisztességesen eljáró dunaújvárosiakat. Ahogyan a DVG Zrt. már korábbi tájékoztató levelében leírta: a közjegyző a követelés jogosságát nem vizsgálja, ha a fizetési meghagyás alakilag rendben van, és a kiadás díját a DVCSH Kft. megfizette, akkor azt a közjegyző kiadja. Ahogyan azonban a Székesfehérvári Törvényszék Ítéletében is olvasható: "a DVCSH Kft. nem rendelkezik szolgáltatási engedéllyel, tényleges szolgáltatást nem végez, birtokon kívül van." Így a DVCSH Kft. követelései nem jogosak. A fogyasztóknak ezért ellent kell mondani a közjegyzői felszólításra.

Ehhez a DVG Zrt. minden fogyasztónak segítséget nyújt:

Ha Ön közjegyzői levelet kap, azt mindenképpen vegye át, mert abban fizetési meghagyás lehet, amelynek ellent kell mondania. Egy ilyen ellentmondást természetes személy két tanú által hitelesített
levélben küldhet meg a fizetési meghagyást kiállító közjegyzőnek. Ha erre kerülne sor, akkor a DVG Zrt. ügyfélszolgálati irodájában, vagy a wwww.dvgzrt.hu és www.dunaujvaros.hu weboldalon talál majd minta dokumentumot ehhez az ellentmondáshoz. A dokumentumon színekkel jeleztük, hogy mely adatokat kell átírnia az ellentmondásba. Ha régebbi programot használ, akkor előfordulhat, hogy a színek elcsúsznak, ezért egy fotót is mellékelünk, hogy hogyan kell kinéznie. Jogi személyek elektronikus úton terjeszthetik elő. Fontos, hogy a fizetési meghagyás határideje 15 nap, ez az időpont jogvesztő, ha ezt elmulasztja, akkor a követelés végrehajtható, függetlenül attól, hogy a követelés jogos vagy sem.

2021. december 29.

A Dvg Zrt. átvette a Verebély László úti erőművet

Hírkép: A Dvg Zrt. átvette a Verebély László úti erőművet
Az erőműben október 19-e óta nem folyt termelés, az épületen belüli állapotokat a mellékelt fotók (a kattintás után) jól leírják, bár hintót és félbevágott autót ezúttal nem találtunk csak szemetesnek használt akkumulátort és szétszerelt gépeket. A DVG Zrt. munkatársai azonnal megkezdték az állapotfelmérést és az erőmű rendbetételét, hogy mielőbb be lehessen kapcsolni a városi távhőhálózatba.
 
2021. december 28.

Tájékoztatás ügyfélszolgálati iroda zárva tartásáról

Hírkép: Tájékoztatás ügyfélszolgálati iroda zárva tartásáról

A DVG Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy 2021. december 16.-tól a Béke városrészben, a Szabadság út 30. szám alatt található távhőszolgáltató ügyfélszolgálati iroda az év hátralévő részében zárva tart. A Vasmű út 10/A szám alatti irodában továbbra is várják az ügyfeleket. Megértésüket köszönjük.

 

 

2021. december 15.

Oldalak