fő tartalom

Távhő információk

A távhő elszámolásról feltett gyakori kérdésekre a DVG Zrt. válaszol

Hírkép: A távhő elszámolásról feltett gyakori kérdésekre a DVG Zrt. válaszol

Július 1-jén volt egy éve, hogy a DVG Zrt. átvette a távhőszolgáltatást Dunaújvárosban. Ennek megfelelően a fogyasztók megkapták az éves elszámolásokat. Van, akinek rá kell fizetnie, van aki visszakap, az elszámolás viszont légteres. Annak ellenére is, hogy a társasházak tízmilliókat fizetnek ki a DVCSH Kft.-nek a költségosztás pontos elvégzéséért. Erről azonban a Pomázi cég vagy használhatatlan adatot küld vagy pedig egyszerűen nem ad át semmit.

A DVG Zrt. foglalta össze az ügyben felmerülő gyakran ismételt kérdéseket.

 

2022. augusztus 19.

Gyakran ismételt kérdések a távhőszolgáltatással kapcsolatban

Hírkép: Gyakran ismételt kérdések a távhőszolgáltatással kapcsolatban

Több kérdés rendszeresen felmerül a távhőszolgáltató-váltással kapcsolatban. A DVG Zrt. ennek érdekében összeállított egy listát ezekről a kérdésekről. A cég hangsúlyozta: a legfontosabb, hogy minden fogyasztó elküldje adatait a DVG részére, az erről szóló adatbekérő linkjét itt találják: https://dvgzrt.hu/adatrogzites/

Az adatbekérőt megtalálják még az alábbi tájékoztatóban.  A kérdések listáját a kattintás után olvashatják.

 

2021. szeptember 30.

DVCSH Kft. – Global Faktor Zrt. – Global Mediátor Kft.

Hírkép: DVCSH Kft. – Global Faktor Zrt. – Global Mediátor Kft.
A napokban a DVCSH Kft. több volt fogyasztója kapott fenyegető levelet a Global Mediator Zrt.-től.
 
A levélben a cég elmaradt távhő illetve víz és csatorna számlák befizetését követeli, perrel, végrehajtással fenyegetőzik. A legtöbb fogyasztóban két kérdés merül fel, ezekre adunk most választ:
 
2023. február 1.

Felszámolás alatt a DVCSH Kft. – Február 21-ig lehet bejelenteni a hitelezői igényeket, vagyis jelezni a felszámoló felé, ha valakinek tartozik a cég

Hírkép: Felszámolás alatt a DVCSH Kft. – Február 21-ig lehet bejelenteni a hitelezői igényeket, vagyis jelezni a felszámoló felé, ha valakinek tartozik a cég

A Székesfehérvári Törvényszék 2023.01.12-én közzétette a Cégközlönyben a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (DVCSH Kft.) felszámolásának elrendelését.

A végzés alapján a hitelezői igényeket a közzétételtől számított 40 napon belül, azaz 2023.02.21-ig kell bejelenteni a felszámolónak.

2023. február 1.

Végleg lezárul(t) egy korszak

Hírkép: Végleg lezárul(t) egy korszak

A DVCSH Kft. neve több okból is hírhedté vált városunkban az elmúlt negyed században, egy korszak azonban most lezárul ugyanis 2023. január 12-én a Székesfehérvári Törvényszék végzésében elrendelte a Dunaújvárosi Víz-, és Csatorna- Hőszolgáltató Kft. felszámolását.

2023. január 26.

Hatalmas könnyebbség mintegy 600 helyi vállalkozásnak

Hírkép: Hatalmas könnyebbség mintegy 600 helyi vállalkozásnak

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése 2022. novemberi rendes ülésén módosította a távhőrendeletet.

Ennek köszönhetően azok az üzletek, amik lakóházakban, vagy lakóházak aljában működnek lehetőséget kaptak, hogy a jövőben lakossági árú távhőt fizessenek.

2023. január 23.

Tájékoztató a lakossági árú távhő igénybevételéről

Hírkép: Tájékoztató a lakossági árú távhő igénybevételéről

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése 2022. novemberi rendes ülésén módosította a távhőrendeletet. Ennek köszönhetően azok az üzletek, amik lakóházakban, vagy lakóházak aljában működnek lehetőséget kaptak, hogy a jövőben lakossági árú távhőt fizessenek.

A DVG Zrt. már korábban elkezdte ezeknek a vállalkozóknak a tájékoztatását, a közgyűlés döntése után pedig az utolsó akadály is elhárult az elől, hogy ezeknek a vállalkozásoknak ne kelljen a tizenkétszeresére növekedett távhőárat fizetniük.

A szabályozás értelmében a lakossági díjszabásra az a vállalkozó, cég, egyesület vagy közület jogosult, aki:

  • saját tulajdonú, lakóépületben lévő ingatlan székhellyel végez vállalkozó tevékenységet
  • bérli a lakóépületben lévő ingatlant, de a számla a tulajdonos nevére szól, nem a vállalkozóéra

Az igényléshez szükséges teendők a melléklet nyilatkozatban találhatók. A beérkezett nyilatkozatok feldolgozása után a DVG Zrt. a már korábban kiállított számlákat javítja és a lakossági díjszabás alapján új számlát állít ki.

Az igényeket

  • postai úton a 2401 Dunaújváros, Pf.:136-os címen,
  • e-mailben a tavho.szamlazas@dvgzrt.hu címen,
  • vagy személyesen a 2400 Dunaújváros, Vasmű út 10/A alatt található ügyfélszolgálati irodánkban fogadjuk.

 

2022. december 6.

Október 15-én indul a távfűtési szezon – a távhő termelő és szolgáltató is a DVG Zrt.

Hírkép: Október 15-én indul a távfűtési szezon – a távhő termelő és szolgáltató is a DVG Zrt.

Egy fűtési szezonon már túl van a DVG Zrt. Kalandos volt az indulás, hiszen a Pomázi-cégcsoport által működésképtelenné tett erőműveket újra üzembe kellett helyezni, amit rekordgyorsasággal végzett el a DVG Zrt. A szakemberek az első év során számos tapasztalatot szereztek, amivel tovább tudják javítani a szolgáltatás színvonalát.

A nyáron egyebek mellett komoly karbantartási munkálatokat végeztek, hogy a távhő termelése és szolgáltatása még jobb minőségben biztosított legyen a dunaújvárosiaknak.  

2022. október 14.

Tévhitek sora tisztázódik a távhőszolgáltatás körül

Hírkép: Tévhitek sora tisztázódik a távhőszolgáltatás körül

Az elmúlt időszakban rengeteg fals információ látott napvilágot a távhőszolgáltatást illetően, amelyből az egyik, ha nem a legfontosabb a legutóbbi rendes közgyűlésen tisztázódott, ugyanis a dunaújvárosi Fidesz is elismerte: Dunaújvárosban a DVG Zrt. a távhőszolgáltató és az érintett lakosoknak a DVG felé kell fizetniük.

2022. szeptember 22.

Oldalak