Távhő információk

Gyakran ismételt kérdések a távhőszolgáltatással kapcsolatban

Hírkép: Gyakran ismételt kérdések a távhőszolgáltatással kapcsolatban

Több kérdés rendszeresen felmerül a távhőszolgáltató-váltással kapcsolatban. A DVG Zrt. ennek érdekében összeállított egy listát ezekről a kérdésekről. A cég hangsúlyozta: a legfontosabb, hogy minden fogyasztó elküldje adatait a DVG részére, az erről szóló adatbekérő linkjét itt találják: https://dvgzrt.hu/adatrogzites/

Az adatbekérőt megtalálják még az alábbi tájékoztatóban.  A kérdések listáját a kattintás után olvashatják.

 

2021. szeptember 30.

Működik a Verebély László úti erőmű

Hírkép: Működik a Verebély László úti erőmű

A DVG Zrt. elindította a Verebély László úti távhőtermelő erőművet január 7-én. Mint ismert, a városi cég december 28-án vette át az erőművet, ahol áldatlan állapotokat találtak. A DVG Zrt. facebook oldalán fotókat is közölt az ott lévő szemétről és szabálytalanságokról. A cégnek ezeket 10 nap alatt sikerült annyira felszámolnia, hogy megtörténhetett az erőmű elindítása, a munkát pedig tovább folytatják. 

2022. január 14.

Figyelem! Vízmelegítésről szóló számlát sem szabad fizetni a DVCSH-nak

Hírkép: Figyelem! Vízmelegítésről szóló számlát sem szabad fizetni a DVCSH-nak

Egyértelműen fogalmaz a Székesfehérvári Törvényszék december elején kiadott végzése: "a DVCSH Kft. nem rendelkezik szolgáltatási engedéllyel, tényleges szolgáltatást nem végez, birtokon kívül van." A cégnek július elseje óta nincs engedélye, ahogyan tényleges szolgáltatást sem végzett. Ennek ellenére még a törvényszéki döntés után is kiküldte jogosulatlan számláit a dunaújvárosiaknak. Január elején azonban meglepő számla érkezett. A DVCSH Kft. ismét kiküldött távhőszámlát, azon azonban már csak a vízmelegítés díja szerepel, a távhődíj nem.

2022. január 10.

Tájékoztatás az ügyfélszolgálati irodák nyitvatartásáról

Hírkép: Tájékoztatás az ügyfélszolgálati irodák nyitvatartásáról

A DVG Zrt. tájékoztatja a lakosságot,hogy ügyfélfogadás kizárólag az ügyfélszolgálati irodákban történik, a Kenyérgyári út 1. szám alatt nincs ügyfélfogadás. Az ügyfélszolgálati irodák a következő nyitvatartással várják Önöket:

 

2022. január 3.

Fizetési meghagyás - ellentmondás segédlet

Hírkép: Fizetési meghagyás - ellentmondás segédlet

Az elmúlt napokban a DVCSH Kft. közjegyzői felszólításokkal kezdte el zaklatni a tisztességesen eljáró dunaújvárosiakat. Ahogyan a DVG Zrt. már korábbi tájékoztató levelében leírta: a közjegyző a követelés jogosságát nem vizsgálja, ha a fizetési meghagyás alakilag rendben van, és a kiadás díját a DVCSH Kft. megfizette, akkor azt a közjegyző kiadja. Ahogyan azonban a Székesfehérvári Törvényszék Ítéletében is olvasható: "a DVCSH Kft. nem rendelkezik szolgáltatási engedéllyel, tényleges szolgáltatást nem végez, birtokon kívül van." Így a DVCSH Kft. követelései nem jogosak. A fogyasztóknak ezért ellent kell mondani a közjegyzői felszólításra.

Ehhez a DVG Zrt. minden fogyasztónak segítséget nyújt:

Ha Ön közjegyzői levelet kap, azt mindenképpen vegye át, mert abban fizetési meghagyás lehet, amelynek ellent kell mondania. Egy ilyen ellentmondást természetes személy két tanú által hitelesített
levélben küldhet meg a fizetési meghagyást kiállító közjegyzőnek. Ha erre kerülne sor, akkor a DVG Zrt. ügyfélszolgálati irodájában, vagy a wwww.dvgzrt.hu és www.dunaujvaros.hu weboldalon talál majd minta dokumentumot ehhez az ellentmondáshoz. A dokumentumon színekkel jeleztük, hogy mely adatokat kell átírnia az ellentmondásba. Ha régebbi programot használ, akkor előfordulhat, hogy a színek elcsúsznak, ezért egy fotót is mellékelünk, hogy hogyan kell kinéznie. Jogi személyek elektronikus úton terjeszthetik elő. Fontos, hogy a fizetési meghagyás határideje 15 nap, ez az időpont jogvesztő, ha ezt elmulasztja, akkor a követelés végrehajtható, függetlenül attól, hogy a követelés jogos vagy sem.

2021. december 29.

A Dvg Zrt. átvette a Verebély László úti erőművet

Hírkép: A Dvg Zrt. átvette a Verebély László úti erőművet
Az erőműben október 19-e óta nem folyt termelés, az épületen belüli állapotokat a mellékelt fotók (a kattintás után) jól leírják, bár hintót és félbevágott autót ezúttal nem találtunk csak szemetesnek használt akkumulátort és szétszerelt gépeket. A DVG Zrt. munkatársai azonnal megkezdték az állapotfelmérést és az erőmű rendbetételét, hogy mielőbb be lehessen kapcsolni a városi távhőhálózatba.
 
2021. december 28.

Tájékoztatás ügyfélszolgálati iroda zárva tartásáról

Hírkép: Tájékoztatás ügyfélszolgálati iroda zárva tartásáról

A DVG Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy 2021. december 16.-tól a Béke városrészben, a Szabadság út 30. szám alatt található távhőszolgáltató ügyfélszolgálati iroda az év hátralévő részében zárva tart. A Vasmű út 10/A szám alatti irodában továbbra is várják az ügyfeleket. Megértésüket köszönjük.

 

 

2021. december 15.

Székesfehérvári Törvényszék: a DVCSH Kft. nem rendelkezik szolgáltatási engedéllyel, tényleges szolgáltatást nem végez, birtokon kívül van

Hírkép: Székesfehérvári Törvényszék: a DVCSH Kft. nem rendelkezik szolgáltatási engedéllyel, tényleges szolgáltatást nem végez, birtokon kívül van

A Győri Ítélőtábla jogerős döntése után a DVCSH Kft. ismét bíróságon próbálta kimondatni az igazát, de ezúttal is vesztettek, a Székesfehérvári Törvényszék kimondta: "a DVCSH Kft. nem rendelkezik szolgáltatási engedéllyel, tényleges szolgáltatást nem végez, birtokon kívül van."

Ezt már korábban a Győri Ítélőtábla is kimondta, ennek ellenére a DVCSH Kft. továbbra is küldi a csekkjeit és fenyegető leveleit a lakosságnak, holott ők maguk is elismerték már hónapokkal ezelőtt, hogy egyetlen erőműből sem jutnak távhőhöz, azokat ugyanis a DVG Zrt. üzemelteti. 

A DVCSH Kft. ezután egy állítólagos NAV vizsgálatról hazudta azt, hogy jogosan számláz, erről azonban semmilyen hivatalos papírt nem tud bemutatni. Ezzel szemben a DVG Zrt. továbbra is minden dokumentumot közzétesz, így továbbra is bárki számára olvasható az Energiahivatal DVG Zrt. részére kiadott engedélye és a bíróságok döntései. 

Csak bízni tudunk abban, hogy a DVCSH Kft. végre felhagy jogsértő magatartásával és visszaadja azt a pénzt a dunaújvárosi embereknek, amit jogszerűtlenül szedett be tőlük. 

A távfűtési rendszer működéséről további részletek itt találhatók: https://dunaujvaros.hu/hir/33768

2021. december 8.

Érvénytelenek a Global Faktor számlái - nem szabad fizetni

Hírkép: Érvénytelenek a Global Faktor számlái - nem szabad fizetni

A Global Faktor Zrt. már ügyvéddel íratja alá felszólító számláit, ezzel nyomást helyezve a jogban járatlan fogyasztókra. Ez a fenyegetőzés elfogadhatatlan. Az ügyvédi aláírásnak semmilyen plusz következménye nincs, a számlák és a követelések ettől függetlenül érvénytelenek. Ahogyan azt korábban is elmondtuk: se a DVCSH Kft.-nek, se a hozzájuk tartozó egyéb cégeknek NINCS jogosultsága távhőszámlát kibocsátani, így az ahhoz kapcsolódó fizetési felszólítást is jogtalanul küldi ki. Ha ellent kíván mondani a DVCSH Kft. által kiküldött fenyegetésnek és jogtalan számlájának, akkor azt az alábbi nyomtatvány kitöltésével tudja megtenni.   

Természetesen hazugság a DVCSH legutóbbi közleménye is, amiben azt állítják, hogy a DVG Zrt. elismeri, hogy a DVCSH Kft. jogosan számlázott. Ezzel szemben a tény az, hogy a DVG Zrt. továbbra is a hatósági és bírósági döntések alapján jár el, amelyek kimondták, hogy a DVCSH Kft. 2021. június 30-a után már csak elszámolószámla kibocsátására jogosult. A dunaújvárosi fogyasztók továbbra is arra várnak, hogy ezt a DVCSH végre megtegye, számolja el a fogyasztóknak a túlfizetéseiket, mert az nekik jár.
 
2021. november 22.

Oldalak