fő tartalom

A negyedik távhőszezon Pomázi Csaba nélkül

Hírkép: A negyedik távhőszezon Pomázi Csaba nélkül

A negyedik távhőszezon indul Dunaújvárosban úgy, hogy a DVG Zrt. a távhőszolgáltató, egyben a negyedik szezon Pomázi Csaba nélkül. Mint minden évben, úgy most is jelentős beruházások történtek a távhővezetékeken is és az erőművekben is. A szezonkezdésről Pintér Tamás polgármester tartott sajtótájékoztatót a Verebély úti erőműben.

Október 15-e, a hivatalos távfűtési szezon kezdete. Az elmúlt évek során a szolgáltató DVG Zrt. folyamatos felújításokat végzett a rendszeren annak érdekében, hogy a távhőszolgáltatás zavartalan legyen Dunaújvárosban.

Zavartalanul működik a távhőszolgáltatás

A dunaújvárosi fűtési rendszer önmagában sem egyszerű, hiszen 50-60 kilométer hosszú vezetékrendszer kígyózik a föld alatt, ráadásul ez is olyan koros már, hogy egyre több probléma adódhat az elöregedett csövekkel, de az erőművek és a hőközpontok felújítása is jelentős feladatot jelent a távhőszolgáltató számára. Egy biztos, október 15-ével elindult a fűtési szezon, erről tartott sajtótájékoztatót Pintér Tamás:

– A negyedik távhőszezont kezdtük el úgy Dunaújvárosban, hogy a DVG Zrt. a hivatalos távhőszolgáltató. Vagyis ez a negyedik szezon, amit Pomázi Csaba nélkül indítottunk el. Az elmúlt években megtapasztalhatták a városlakók, hogy minden különösebb fennforgás és fennakadás nélkül működött – az egyébként évtizedeken keresztül problémás - dunaújvárosi távhőszolgáltatás. Az elmúlt négy év során próbáltuk behozni azt a lemaradást, amit Pomázi Csabának köszönhet a város. A  hosszú éveken keresztül elmaradt felújításokat a DVG szakemberei erejükön felül teljesítve végzik el.

Folyamatos a rendszerfelújítás

Az elmúlt évek tapasztalata, hogy fennakadás és hiba nélkül működik a távhőszolgáltatás. Van meleg vizünk, és a korábbi számlázási és elszámolási problémák is megoldódtak. Ehhez persze minden területen sokat kellett dolgozni, ahogyan Pintér Tamás szerint a műszaki oldalon továbbra is erre van szükség. Talán a legnagyobb lemaradás a Béke városrészben volt, ahol folyamatban van a hőközponti szabályozók beépítése, ami egy olyan fontos lépés lesz, amivel a fűtés elindítása és leállítása távolról is vezérelhető lesz. A város polgármestere beszélt két nagyobb szakaszcseréről is a Nagy Imre utcában és a Duna soron. Illetve arról is, hogy a felújításokból az erőművek sem maradtak ki: a Verebély úton vízlágyítót cseréltek, javították a kazán hátfalát, illetve megoldottak több, fontos műszaki problémát.

– Bízom benne, hogy ez a szezon is jelentős hibák nélkül zajlik majd. Kérem, ha bárki problémát észlel, akkor jelezze azt a DVG Zrt. elérhetőségein. A szakemberek mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy továbbra is minőségi, normális távhőszolgáltatást kapjanak a dunaújvárosi fogyasztók, hiszen ezért vettük át a rendszert 2021-ben.

 

  • Frissítve: 2024. október 17.
  • Létrehozva: 2024. október 15.