fő tartalom

Hatalmas könnyebbség mintegy 600 helyi vállalkozásnak

Hírkép: Hatalmas könnyebbség mintegy 600 helyi vállalkozásnak

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése 2022. novemberi rendes ülésén módosította a távhőrendeletet.

Ennek köszönhetően azok az üzletek, amik lakóházakban, vagy lakóházak aljában működnek lehetőséget kaptak, hogy a jövőben lakossági árú távhőt fizessenek.

A DVG Zrt. már korábban elkezdte ezeknek a vállalkozóknak a tájékoztatását, a közgyűlés döntése után pedig az utolsó akadály is elhárult az elől, hogy ezeknek a vállalkozásoknak ne kelljen a tizenkétszeresére növekedett távhőárat fizetniük. A döntésről és főleg annak jelentőségéről Pintér Tamás polgármester azt mondta:

– Azt gondolom, hogy a számok beszédesek tudnak lenni: 582 közületi fogyasztó, 1196 fogyasztási helyén tértek át a lakossági tarifára, további 25 fogyasztó esetében pedig folyamatban van az ügyintézés. Nekik már biztosan nem kell a korábbi ár többszörösét fizetniük a távhőért.

Ez a lépés 582 fogyasztónak, a többemeletes társasházak földszintjén üzemelő boltok, üzletek működtetőinek, tulajdonosainak, bérlőinek rendkívül kedvező volt, a legtöbb esetben életmentő, amivel a csődöt kerülték el, hiszen ellenkező esetben több, mint tízszeres (!) árat kellett volna fizetniük.

Nagyon köszönöm a DVG Zrt. munkatársainak, hogy ismét egy több százas nagyságrendű adathalmazt fel tudtak dolgozni, ilyen rövid idő alatt. Természetesen vannak anomáliák, ez elkerülhetetlen egy 22 ezer fogyasztóval rendelkező cég esetében, de azt gondolom, hogy ma már vitathatatlan: a DVG Zrt. szakszerűen, segítő szándékkal áll a fogyasztókhoz és nap, mint nap azon dolgozik, hogy a város lakosai végre jó minőségű szolgáltatást kapjanak.

A kedvezmény nem automatikus, azt az érintetteknek igényelniük kell, erről DVG Zrt. honlapján tudnak tájékozódni: https://bit.ly/3CFrzIg

  • Létrehozva: 2023. január 23.