fő tartalom

XII. Carissa kupa - Jótékony siker!

Háromnapos sporthétvégére készültek labdarúgók, sportszeretők, szimpatizánsok 2014. harmadik hétvégéjén Dunaújvárosban. A Carissa Kupa országos hírű és rendkívül népszerű kispályás labdarúgó torna mára már az ország minden szegletéből vonzza a jobbnál jobb csapatokat.

Szerencsére nem csak a jelentkezők száma, de a színvonal is – akár a részt vevő csapatok mutatott játékát, akár a rendezést vesszük górcső alá – évről évre emelkedik. A remek hangulatú és immár 12. alkalommal megrendezésre kerülő sportesemény felé nagyon sokan fordultak, annak a jótékony kezdeményezésnek a kapcsán is, melyet a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) Társadalmi Felelősség Bizottsága indított el, és a szervezők példásan vegyítettek a sporttal, a labdarúgással. A jótékony akcióval a rendezők szándéka az volt, hogy a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház számára nagyon fontos gyógyászati berendezés megvásárlásához (egy Computer Tomográf (CT) beszerzéséhez) futballal, remek mérkőzésekkel támogatókat szerezzenek, adományokat gyűjtsenek.

Örömmel jelenthetjük, hogy amíg a csapatok a Dunaújváros Sportcsarnok parkettjén vívták a hangulatos, férfias keménységtől sem mentes küzdelmeiket, addig a pénz is gyűlt, így a torna végén az ünnepélyes eredményhirdetés keretében 1 millió (!) forintot nyújtottak át a szervezők, Dr. Mészáros Lajos főigazgató úrnak. Természetesen mindenkit köszönet illet, aki kivette a részét ebből az akcióból, akár egy tombolaszelvény megvásárlásával, akár pénzadománnyal, vagy éppen említhetnénk a csapatokat is, hiszen az általuk befizetett nevezési díj 10 %-a is a jótékony alapba került. Miközben hallgattuk a polgármester úr, majd a főigazgató úr köszönő szavait, pontosan tudtuk, hogy ismét sikerült megmutatnunk a sport és az összefogás erejét.

A XII. Carissa Kupán eddig soha nem látott népes mezőny sorakozott fel a startvonalnál. Számszerűleg 32 csapat adta le időben a nevezését, azonban akkora volt az érdeklődés, hogy akár dupla létszámmal is el lehetett volna indítani a versengést. Elképzelhető tehát, hogy a szervezőkre jövőre még nagyobb feladatok várnak.
A torna pénteki és szombati csoportmérkőzései megtizedelték a mezőnyt – így vasárnapra már csak a 16 legjobb csapat, valamint a vigaszág (a csoport harmadikoknak indított Duna VIV kupa) 8 alakulata maradt versenyben. A kiírás szerinti egyenes kieséses szakasz, óriási izgalmakat, végletekig kiélezett csatákat, sok esetben csak büntetőkkel eldöntött továbbjutásokat hozott. Délutánra vitán felül a legmarkánsabb négy csapat maradt. Név szerint a címvédő Döcös, a hétszeres kupagyőztes Karmacsi Autó „B" gárdája, az eddig egy Carissa Kupa győzelmet felmutatni tudó Csövesek, valamint az országosan is elismert Miller Pub - Viktor Security. A tömött lelátók előtt zajló elődöntők után aztán kialakult a bronz és az arany mérkőzések párosítása. Eszerint a harmadik helyért a székesfehérvári Döcös, valamint a Tatabányáról érkező Miller Pub, a végső diadalért pedig a helyi kedvencek: a Csövesek és a Karmacsi Autó csapatai szállhattak harcba. A mindent eldöntő találkozók előtt – hogy legyen egy kis szusszanásnyi idő – gálamérkőzéseket illesztettek a programba a szervezők. Kijelenthető, hogy jó ötletnek bizonyult mindkét találkozó, hiszen a bronzcsata előtti 9 éves labdarúgó palánták (Holler UFC U9 – DPASE U9) mérkőzése nemcsak a szülők szívét dobogtatta meg, hanem mindannyian néhány pillanatra időutazókká váltunk és felfedezni véltük az apróságok között a jövő Messijét és Ronaldóját.

[Carissa Kupa gálamérkőzés 2014] A döntő előtti gálamérkőzés pedig azért marad felejthetetlen, mert egyrészt ízelítőt kaptunk a Dunakeszi Kinizsi FC és a dunaújvárosi DF GREEN PET FC csapatainak köszönhetően a mai modern, 4+1 játékossal játszott futsalból, másrészt mindkét gárda jelesre vizsgázott sportszerűségből is, hiszen a Dunakeszi 50.000, a DF GREEN PET, pedig 100.000 forinttal járult hozzá a kórháznak gyűjtött adományalaphoz, amit a közönség (csakúgy mint a két csapat játékát) vastapssal jutalmazott.
A programnak üde színfoltja volt a gálamérkőzések mellett a No Control Dance Group fellépése is. A remek táncosok megmutatták, hogy miképp fokozható még tovább a hangulat.
A bronzmérkőzés két olyan csapat küzdelmét hozta, akik komoly célokkal jöttek Dunaújvárosba. A Miller Pub nem titkoltan győzni szeretett volna a tavalyi bronzérem után. Ugyan a végső sikerre nem maradt esély, azonban a harmadik hely ismét elérhető közelségbe került. A címvédő DÖCÖS alakulata, pedig nyilván rendkívül csalódott volt, ugyanis a csapatvezető, Bobory Balázs által emlegetett és nagyon áhított címvédés immár nem jöhetett össze. Végül a bronzérem a Miller Pub-os fiúk nyakába került, akik egy remek találattal legyőzték az elkeseredett fehérvári labdarúgókat.

A várva várt döntő a legszigorúbb ítészek, labdarúgó-kritikusok igényét is kielégítette. A Karmacsi Autó „B" csapata (az „A" jelű alakulatot éppen a Döcös gárdája búcsúztatta) és a Csövesek legjobbjai felvonultatták a kispályás labdarúgás csínját-bínját. Volt itt minden: szép gólok, a végjátékban lehozott kapus, kapufa, és nem utolsó sorban parádés FOCI. Aztán, hogy a végén a jobbik győzött-e, azt mindenki, aki látta eldönthette a saját szája íze szerint. Ami tény: a XII. Carissa Kupa győztese, a Csövesek csapata lett, mivel a döntőben 3:1 – arányban legyőzte a Karmacsi Autó gárdáját.
A történeti hűség kedvéért: a vigaszágat a kecskeméti Páldeák Kft. csapata nyerte meg.
A díjátadó ceremónia a tombolahúzással, a város vezetőivel, Dr. Dorkota Lajos úrral, valamint a támogatók képviselőivel, ahogy szokták mondani már csak hab volt a tortán.
Mit mondhatnánk zárszóként? Talán azt, amit a legendás vízilabda kapitány egykoron: 

„A teljesítőképességünk határa sokkal messzebb van annál, mint amit gondolunk magunkról." 

(Dr. Kemény Dénes – szövetségi kapitányként háromszoros Olimpiai Bajnok vízilabda edző)

XII. CARISSA KUPA "A MENNYEI KAPU" DUNAÚJVÁROS, 2014. JANUÁR 17. - 19.
VÉGEREDMÉNY
1. HELYEZETT CSÖVESEK
2. HELYEZETT KARMACSI AUTÓ B 
3. HELYEZETT MILLER PUB 
KÜLÖN DÍJAZOTTAK
A TORNA JÁTÉKOSA FEKETE RÓBERT (KARMACSI AUTÓ B)
A TORNA KAPUSA HEGEDÜS FERENC (KARMACSI AUTÓ B)
A TORNA GÓLKIRÁLYA KÖVESDI MILÁN 5 GÓL (CSÖVESEK)
A DÖNTŐ JÁTÉKOSA CZÁR TIBOR (CSÖVESEK)

XII. CARISSA KUPA  - DUNA VIV KUPA DUNAÚJVÁROS, 2014. JANUÁR 17. - 19.
VÉGEREDMÉNY
1. HELYEZETT PÁLDEÁK KFT.
2. HELYEZETT TARJÁN SPORT 
3. HELYEZETT MIRAGE 
KÜLÖN DÍJ
A DÖNTŐ JÁTÉKOSA VERSEGI DÁNIEL (PÁLDEÁK KFT.)

Fotó: Dunaújváros Közéleti Hetilap

Forrás: DLSZ

DUNAÚJVÁROSI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG
Petrás Gábor Főtitkár
+ 36 70 616 59 41
dmjv.dlsz@gmail.com
www.dlsz.hu

  • Létrehozva: 2014. január 23.