fő tartalom

Téli felkészülést és gyakorlatot tartott a megyei védelmi bizottság

A Fejér Megyei Védelmi Bizottság, az operatív munkaszervezete és a helyi védelmi bizottságok bevonásával, a téli, rendkívüli időjárási helyzetek kezelésére felkészülést és megyei törzsvezetési gyakorlatot tartott.

A résztvevőket dr. Petrin László, a megyei kormányhivatal főigazgatója köszöntötte, aki kiemelte a felkészítések és gyakorlatok jelentőségét a rendkívüli helyzetek kezelésében. A felkészítésen a téli feladatokban leginkább érintett szervezetek – a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér Megyei Igazgatósága, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, a megyei védelmi bizottság titkársága – illetékes szakemberei adtak tájékoztatást a saját szervezetük felkészülésének helyzetéről.

Ezt követően, előre kidolgozott meteorológiai eseménysor alapján törzsvezetési gyakorlaton gyakorolták a megyei és helyi szintű döntés-előkészítést a törzsekben. A gyakorlat során törekedtek a valóságot megközelítő helyzetek során végrehajtandó feladatok gyakorlására. A gyakorlatot Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, a védelmi bizottság katasztrófavédelmi elnökhelyettese értékelte. Elmondta: a november 25-ei gyakorlat elérte célját, a résztvevő szakemberek megfelelő szakmaisággal és kellő alapossággal hajtották végre feladatukat.

A gyakorlaton tapasztaltak alapján elmondható, hogy a védelmi igazgatás területi és helyi szintjén felkészültek a téli rendkívüli időjárási helyzetek kezelésére.

(Fejér Megyei Védelmi Bizottság)

  • Létrehozva: 2014. november 27.