fő tartalom

Fontos kérdésekben döntött a közgyűlés

Hírkép: Fontos kérdésekben döntött a közgyűlés

Több rendeletmódosítás, támogatási kérelem, illetve beszámoló elfogadása is a képviselők elé került az áprilisi közgyűlésen. Így például a szociális szakosított önkormányzati intézmények fejlesztésére, felújítására kiírt pályázatra. Az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthona a Barátság úti épületében belső karbantartó, állagmegóvó munkálatokra, illetve egy mobil, hordozható nővérhívó rendszert építene ki 1,6 millió forint támogatásból. Nyertes pályázat esetén az összeg felét az állam, a másik felét az önkormányzat biztosítaná. http://dunaujvaros.com/hirek/201504/fontos_kerdesekben_dontott_a_kozgyules

Miniszteri keretre tudna pályázni a Sándor Frigyes Zeneiskola névadója bronz mellszobrának elkészítésére. A közgyűlés támogatta a pályázaton való indulást, szükség esetén két millió forint önrészt biztosítanak hozzá.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Dunaújvárosi Tankerületének vezetője arra kérte az önkormányzatot, hogy véleményezze a Szilágyi iskola vezetésére beérkezett pályázatokat. A képviselők Farkas Márta kinevezését támogatják. A közgyűlésen Cserna Gábor polgármester elmondta, szerdán Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter Moravecz Attilát, a zeneiskola igazgatóját nevezte ki a Dunaújvárosi Tankerület vezetőjének.

A Dunaújvárosi Fogorvosok Egyesülete már tavaly is támogatási kérelemmel fordult az önkormányzathoz. A fogorvosok szerint az Országos Egészségpénztár finanszírozása nem nyújt elég támogatást a körzetek működtetésére. Akkor a közgyűlés meg is szavazta a praxisok havi támogatását. Erre az évre is igényeltek kiegészítő támogatást, így havonta 80 ezer forinttal támogatja a város a hét nyugdíjas korú és négy aktív korú fogorvos praxisát, ahogy az előző évben is.

A közgyűlés elfogadta a járdaépítési program második ütemét, amelyre 100 millió forint összeget különítettek el. A Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. megküldte a város részére a tavalyi évre vonatkozó beszámolóját. A buszközlekedést ellátó társaság 11 millió forintos veszteségének kiegyenlítését kérte a közszolgáltatási szerződés alapján a képviselőktől, akik támogatták is a kérvényüket.

A Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetség TAO támogatására kíván pályázni sportfejlesztési programjának megvalósításához. Az egyesület 2011 óta a Vasvári iskola tornatermében tartotta az edzéseket utánpótlás korú játékosainak. Aztán a parketta állapota már nem volt alkalmas hozzá, így 2013 szeptemberétől a Széchenyi gimnáziumban edzettek. A pályázati támogatásból szeretnék felújítani a Vasvári iskola tornatermének parkettáját, felbontanák a régi padlózatot, és új, PVC sportpadlót építenének ki. Ennek költsége 5,7 millió forint. Az összeg 70 százalékát, 4 millió forintot a TAO pályázat fedezné, a 30 százalék önerőhöz pedig az önkormányzat segítségét kérték. A közgyűlés vissza nem térítendő támogatásként biztosítja az 1,7 millió forintot nekik.

Ellenzéki felvetésre Cserna Gábor polgármester elmondta, tavaly februárban egy dél-európai és egy távol-keleti cég jelentkezett a városnál, hogy beruházást tervez. Utóbbi öt magyar település adottságait vizsgálta meg, majd kiválasztott kettőt, köztük Dunaújvárost. Még nem érkezett válasz, hogy a két település közül hova telepítene beruházást a cég. Amennyiben üzleti titkot nem sértő szakaszba lép az ügy, úgy tájékoztatót ígért a polgármester. Arról is beszélt, két vevő jelentkezett a dunaújvárosi Triumph gyár megvásárlására.

http://dunaujvaros.com/hirek/201504/fontos_kerdesekben_dontott_a_kozgyules

  • Létrehozva: 2015. április 23.