fő tartalom

Sajtóközlemény - DUNAÚJVÁROSI ÓVODA ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSE - TOP-6.5.1-15-DU1-2016-00004

Hírkép: Sajtóközlemény - DUNAÚJVÁROSI ÓVODA ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSE - TOP-6.5.1-15-DU1-2016-00004

Dunaújvárosi óvoda épületenergetikai fejlesztésére kerül sor a TOP-6.5.1-15-du1-2016-00004 azonosítószámú projekt keretein belül.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból megvalósuló két óvodát érintő energetikai korszerűsítésre 154 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert el Dunaújváros.

A projekt közvetlen célja Dunaújváros lakossága számára a gyermekjóléti alapellátásokhoz (óvoda) való hozzáférés javítása, a város két tagóvoda épületének korszerűsítése által. A fejlesztéssel lehetőség nyílik a mozgást és szellemi fejlődést elősegítő nevelésre, a mai kor elvárásainak megfelelő környezetben.

A projektben a Napsugár Tagóvoda esetében kicserélésre kerül valamennyi homlokzati ablak, a könnyűszerkezetes függönyfalak elbontásra kerülnek, a téglaszerkezetű parapet falak a mai kor elvárásainak megfelelő hőszigetelést kapnak, a déli oldalon homlokzati kvarc vakolattal. Az épület lapos teteje a meglévő vízszigetelésre fektetett kőzetgyapot hőszigetelést kap; a jobb nyári hőszigetelés miatt kéthéjú tető került tervezésre. Megtörténik a homlokzat szigetelése, valamint a fűtési rendszer rekonstrukciója is.

Az Aprók Háza Tagóvoda esetében a két épületrész kétszintes nyaktaggal kerül összekötésre. A pinceszinten lévő ablakokat műanyag szerkezetűekre és a további szinteken lévő egyesített szárnyú ablakokat cserélik. A külső fedett teraszok nyílászárók beépítésével zárhatóvá válnak. A meglévő szekunder oldali fűtési rendszer teljes egészében megújul. Ezen tagóvoda esetében is megtörténik a homlokzat és a tetőszerkezet szigetelése is.

A projektben vállalt indikátor: a 3-6 éves gyermekek elhelyezését biztosító férőhelyek száma: 221 fő.

Jelen projekttel párhuzamosan a tagóvodák egyéb, nem energetikai felújítására is sor kerül, melyre fedezetet másik projektből biztosít az Önkormányzat.

Dunaújvárosban működő Óvoda két tagintézménye az Aprók Háza Tagóvoda (Technikum városrészben) és a Napsugár Tagóvoda (Béke városrészben) épületének korszerűsítésével cél a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása, a családok segítése, különösen a hátrányos helyzetű térségekben lévő gyermekek minél korábbi életkorban történő megsegítése ezáltal lehetővé és könnyebbé téve a szülők, elsősorban az édesanyák foglalkoztatását. A fejlesztéssel lehetőség nyílik egy modern alapokon nyugvó mozgást és szellemi fejlődést elősegítő nevelésre.

A „Dunaújvárosi Óvoda épületenergetikai fejlesztése” elnevezésű, TOP-6.5.1-15-DU1-2016-00004 azonosítószámú projekt 2017.01.16 - 2018.01.15. között, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

További információ:
Vasmű u. 41. Irodaház Kft.
e-mail cím:ugyfelszolgalat@v41.hu

Csatolmány
Sajtóközlemény
  • Létrehozva: 2017. június 13.