fő tartalom

Déri János Médiacentrum

Hírkép: Déri János Médiacentrum

A legjobbak akarunk lenni a kommunikációs képzésben – ezért nem is lehet véletlen, hogy névadónknak Déri Jánost választottuk – ezek Bognár László főigazgató szavai voltak a csütörtöki névadó ünnepségen.

A Dunaújvárosi Főiskola a Kommunikációs Intézetet és a Médiacentrumot az egykori neves újságíróról, Déri Jánosról nevezték el. A névadó ünnepséget csütörtökön délelőtt rendezték. Bognár László főigazgató köszöntő szavaival röviden bemutatta az oktatási intézményt. Elmondása szerint a dunaújvárosi példa egy sikertörténet. Ma 37 szakon oktatnak, de mégis a legnépszerűbb a kommunikációs oktatás. Tavaly például 8-10-szeres volt a túljelentkezés. Külön köszönet illette Déri János családját, akik hozzájárultak ahhoz, hogy az egykori neves újságíróról nevezhessék el az intézményeket. A főigazgató szerint ezt csak egyféleképpen tudják meghálálni, ha jó szakembereket képeznek majd Dunaújvárosban.
Az ünnepség keretében került sor Fridrich Ferenc szobrászművész Déri János térplasztikájának leleplezésére is. A neves újságíró életéről, szellemiségéről szóló film vetítését követően sajtótájékoztató zárta az ünnepi ceremóniát.

  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2005. január 13.