fő tartalom

„ Duna-part ” ifjúsági rajzpályázat

A Dunaújvárosi Közbiztonsági Rendezvények programjainak sorában a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság és a Vízirendészeti Rendőrkapitányság Dunaújvárosi őrse valamint Dunaújváros MJV Önkormányzata rajzpályázatot hirdet Dunaújváros és környéke általános- és középiskolásai részére „ Duna-part ” címmel.

Pályázni lehet: A4 méretű, bármilyen technikával készített képzőművészeti alkotással.
A rajz témái lehetnek :
- a Duna
- vízi sportok
- horgászat, halászat
- a vízpart környéke, tisztaságának megóvása
- vízi élővilág, az élővilág védelme
- az ember és a víz kapcsolata
- ez emberek és a vízi rendőrök kapcsolata

A pályaművet A4 méretű borítékba helyezve, az Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodába (IITI- Dunaújváros, Október 23. Tér 8. Fsz.) kell beküldeni. A borítékra rá kell írni: „ Duna-part „ rajzpályázat. A nagy borítékba egy kisebb zárt borítékban a pályázó adatait kell megadni (név, iskola, osztály, lakhely, kor, telefonos elérhetőség). A kis borítékra egy jelszót kell felírni, mely jelszót a pályamű hátára is fel kell jegyezni. Így tudjuk az értékelésnél a pártatlanság elvét érvényesíteni.

A pályázat beérkezési határideje : 2008. április 01.

A pályázat általános iskolások és középiskolások között külön kerül elbírálásra.

Mindkét korosztályban az első három helyezett értékes díjakat kap.

Ünnepélyes eredményhirdetés 2008. április 12-én 14.00 órakor a Dunaújvárosi Kikötő-öbölben (az ugyanekkor ott megrendezésre kerülő országos horgászverseny eredményhir-detéséhez kapcsolódóan ).

A pályaművek zsűrizésében részt vesznek : a Rendőrség és Önkormányzat képviselői, valamint szakemberek (rajztanárok is).

„Tudnék írni millió betűt … szeretném átadni amit láttam, tapasztaltam, és főleg a fiamnak, lányomnak elmondani, hogy az Isten nem a monitort és a winchestert teremtette előbb, hanem a földet. Amire vigyázni kell, óvni, megismerni. Nem a csengőhangot gyűjteni a mobilon, hanem megkülönböztetni a nádirigó és a kékvércse hangját. Tudni, hogy legjobb január végén vágni a nádat.. és hogy a kékvércse nem rak fészket, hanem a varjú elhagyott költőhelyén rak tojást. És hogy a kölyök varjú - a csipasz - állítólag kitűnő eledel. Meg hogy a Hortobágyon bárhol megállsz, minimum 9 gémeskutat tudsz megszámolni a láthatáron… Miért gyűjtjük szelektíven a hulladékot. Miért dobjuk vissza a 40 centis, de gyönyörű nyurgapontyot a vízbe.
Szóval nevelje mindenki a természet szeretetére a gyermekét.
Vigye horgászni, természetbe járni. Tapasztalják meg azt, hogy mi a természet törvénye: erős-gyenge, uralkodó-áldozat, ragadozó-préda,
Lehetne erről rengeteget írni. Csak a foganatot teremtsük meg a gyerekben, nyúzni fog érte, hogy : ’” menjünk és mesélj, és pecázzunk, és nézzük, és mi ez, miért és hogyan ” .
- egy tapasztalt hortobágyi rendőr-horgász írta le e szavakat -

  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2008. március 19.