fő tartalom

Így levelezik Pomázi Csaba, Ausztriából

Hírkép: Így levelezik Pomázi Csaba, Ausztriából

Ezúttal az Energott AG nevében írt levelet a nemrég még előzetes letartóztatásban lévő oligarcha, amiben azt próbálja megmagyarázni, hogy miért tették használhatatlanná a dunaújvárosi távhőtermelő erőművet. A fenyegető, kioktató levelében azonban éppen a DVCSH Kft. korábbi állításait cáfolta meg. Pomázi Csaba szerint az erőmű szeptember 15-én még átépítés alatt volt, ezért nem volt működőképes, a munkákat pedig szeptember 30-áig fejezték volna be. Ez azonban két problémát is felvet:

  •  A távfűtési időszak a 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendeletben foglaltak szerint szeptember 15.-én indul. Ekkora tehát az erőműveknek már készen kellett volna állniuk a szezonra. (A DVCSH Kft. is karbantartása hivatkozva zárta el februárban a fűtést, érthetetlen, hogy a Pomázi-csoportnak miért nem sikerül a karbantartási munkákat nyáron elvégeznie).
  • A DVCSH Kft. már szeptember 28-án arra szólította fel a DVG Zrt.-t, hogy órákon belül gond lehet a fűtéssel, ha a DVG Zrt. nem indítja el az átvett erőműveket. Csakhogy éppen Pomázi Csaba írta meg, hogy ők szeptember 30-áig terveztek végezni a karbantartással. Vagyis saját maguk ismerték el, hogy egész Dunaújváros távhőellátását veszélyeztették a rosszul megválasztott karbantartással.

Pomázi Csaba azt persze nem írja le, hogy hogyan lehet, hogy a háromból miért éppen azt a két erőművet kellett karbantartani, amit a DVG Zrt.-nek át kellett adni, de több, mint gyanús, hogy miért kellett egyszerre javítani az összes ott lévő kazánt és gázmotort. Gyanús egybeesés, hogy a több tízmilliós eszközöket éppen abban az erőműben akarták karbantartani, amelyik a Pomázi-csoport kezelésében maradt.
 

A folytatást ismerjük: a rendőrség ezeket az eszközöket lefoglalta és visszaadta a DVG Zrt.-nek, kollégáink pedig október elsejére működőképessé tették az Építők úti erőművet.

Az pedig, hogy egy osztrák cégnek mi köze van a dunaújvárosi távhőrendszerhez már egy másik, bár nem kevésbé szomorú történet.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának vezetése arra szerződött, hogy ettől a poliptól, ami a városi távhőszolgáltatást körbefonta az elmúlt évtizedekben megszabadítsa a dunaújvárosiakat. Ez a munka nem könnyű, hiszen ahogy láttuk az ellenfél nem válogat az eszközökben. Bár ez a néhány hónapos átmeneti állapot zavarosnak tűnhet, ez a munka hosszú távú sikert hoz majd. Egy olyan időszakot, amikor nem Bad Kleinkirchheim-ben bejegyzett korábban rabosított oligarchák döntenek a dunaújvárosi távhőszolgáltatásról, hanem egy 100 százalékos önkormányzati tulajdonú cég.

Jelen pillanatban – Dunaújváros történetében először – egy 100 százalékban önkormányzati tulajdonban lévő cég végzi a távhőtermelést és a távhőszolgáltatást is. Köszönjük a lakosság türelmét és támogatását ebben a munkában.

  • Létrehozva: 2021. október 5.