fő tartalom

Mericz Krisztina Zsuzsanna

Mericz Krisztina Zsuzsanna 1975-ben szerzett tanítói diplomát a Bajai Tanítóképző Főiskolán. Az elmúlt 40 év alatt összesen három iskolában dolgozott, 20 évet a Dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskolában, 6 évet a Barátság Általános Iskolában és 14 éve dolgozik a Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskolában.

Minden közösségnek, így a Móricznak is meghatározó tagja lett. Hatalmas szakmai tudással, kifogyhatatlan tudásvággyal éli a tanítók mindennapi életét.

Számtalan kisgyermeket tanított az írás és a matematika tudományára. Megszerette a természetet, megismertette velük az állatok és növények világát. Tanóráin nemcsak a kötelezően előírt feladatokat végzik el, hanem megismerkednek hazánk értékeivel, történelmi múltunkkal, kultúránkkal.

A gyermekek nevelésében, fejlesztésében kiemelkedő eredményei vannak. Munkáját a rendszeresség, pontosság és precizitás jellemzi. Munkabírása és temperamentuma példa az egész tantestület számára. Nemcsak a gyermekekkel, hanem a szülőkkel is közvetlen a kapcsolata. Osztályait minden évben elviszi erdei iskolába. Hiszi és vallja, hogy igazi közösséget, maradandó emlékeket, igazi emberi mély kapcsolatot ilyenkor lehet kialakítani. Rendkívül sikeres pedagógus, a nevelőtestület értékes tagja.

 

Dunaújváros MJV Közgyűlése a kimagasló szakmai színvonalon végzett tevékenysége, példaértékű hivatástudata elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjat Mericz Krisztina Zsuzsanna tanítónő részére adományozta.

  • Frissítve: 2021. augusztus 24.
  • Létrehozva: 2015. június 15.