fő tartalom

Árgyelán Anikó

Árgyelán Anikó 1996. április elsején pályakezdőként állt munkába a Dunaújvárosi Családsegítő Szolgálatnál és azóta is folyamatosan a Szolgálat aktív dolgozója.

Akkor szociálpolitikusként dolgozott nem sokkal később országos szinten az elsők között végezte el a szociális munka szakot.

A szakvizsga letétele után nemcsak az ügyfelek körében, hanem az egész város vonatkozásában kamatoztatta tudását.

Pályázatíró tanfolyam elvégzését követően rögtön több pályázatot nyert a Szolgálat, melyeket meg is valósítottak.

Árgyelán Anikó nagy szerepet játszott abban, hogy Dunaújvárosban a Családsegítés elterjedt, népszerű szolgáltatássá vált.

Anikó az évek során számtalan szociális munkás hallgatót képez tereptanárként, akik közül többen jelenleg is a Szolgálat dolgozói.

Több csoportfoglalkozást is szervezett és bonyolított le, például filmklub csellengő fiataloknak, kreatív gyerekcsoportok ünnepekhez, évszakokhoz igazodva, nyári gyermek napközi tábor.

A helyi cégekkel, vállalkozókkal elindította együttműködő kapcsolatát az intézménynek, melyek révén a Szolgálat különböző támogatásokhoz jut.

A városi szintű „Játékfesztivál” rendezvény 18 éves múltra tekint vissza, melynek 2009 óta Anikó az egyik oszlopos szervezője.

A Szolgálat programjaihoz, a dunaújvárosi iskolákkal együttműködve, önkénteseket toboroz, koordinál.

Évek óta karácsony előtt az Élelmiszerbank által hirdetett gyűjtésre sikeresen pályázik. Ennek köszönhetően a dunaújvárosi ügyfelek ünnepét teszi szebbé a nagy mennyiségű élelmiszer adománnyal.

Személyisége mindig higgadtságot, bölcsességet és empátiát sugároz, munkáját hivatásnak tekinti, mindig megtalálja a családokkal a közös hangot.

Dunaújváros MJV Közgyűlése a példaértékű és kiemelkedő szakmai tevékenységének elismeréseként a „Szociális Munkáért – Dunaújváros” díjat Árgyelán Anikó családsegítő részére adományozta.

  • Frissítve: 2018. november 22.
  • Létrehozva: 2018. november 22.