fő tartalom

Aszalayné Sivák Olga

Aszalayné Sivák Olga a Dunaújvárosi Arany János Általános iskola tanítónője 1980-ban nyert felvételt a Kaposvári Tanítóképző Főiskolára, a tanítói diploma mellett pedig a népművelői diplomát is megszerezte.

A tanulás mellett 1981-től lelkesen kezdte pályáját a mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskolában. 1983-tól a Dunaújvárosi Arany János Általános Iskola (akkor Kőrösi Csoma Sándor Általános iskola) pedagógusa lett.

Folyamatosan képezte magát, hogy az újabbnál újabb tanítási módszerekkel még színesebbé, élvezetesebbé tegye a gyermekek mindennapjait. Fontosnak tartotta a szakmai fejlődést, így belekóstolt az alternatív pedagógiába is, legyen szó a Waldorf- módszerről, a dislexia- prevencióról, a szövegértő olvasás fejlesztéséről, vagy épp számítástechnikai tanfolyamról.

Kollégáival szemben mindig segítőkész, önzetlen, mindent megtesz értük, ami tőle telik. Bizalommal fordulnak hozzá, tudják, hogy számíthatnak rá. Közel 20 éven keresztül részt vett az Iskolaszék, a Közalkalmazotti Tanács és az Intézményi Tanács munkájában. Számos funkciója révén mindig is aktív tagja volt a tantestületnek. Sok-sok éven keresztül táboroztatott a nyári szünetekben.

Munkájában mindig tudatos, következetes. Legfőbb célja a gyermekek nevelésén túl, hogy a tanítványainak olyan tudást nyújtson, amivel megállják a helyüket a későbbi tanulmányaik során.

Dunaújváros MJV Közgyűlése a példaértékű és elhivatott, több évtizedes pedagógusi tevékenysége elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjat Aszalayné Sivák Olga tanítónő részére adományozta.

  • Frissítve: 2018. június 12.
  • Létrehozva: 2018. június 12.