fő tartalom

Bába Mihály

1955. június 30-án született Dunaújvárosban. 1970-ben kezdett dolgozni a Dunai Vasműben, mellette pedig a Dunaújvárosi Kohász SE birkózó szakosztályának volt a sportolója. Pályafutása alatt kimagasló eredményeket ért el, úgy mint a junior magyar bajnoki bronzérem és a felnőtt magyar bajnoki bronzérem.

Az aktív sportolást követően – a Dunai Vasműben töltött munka mellett – masszőri pályafutását 1973-tól 1983-ig a Dunaújvárosi Építők labdarúgó csapatánál folytatta. Ezt követően 1984-től visszatért szeretett egyesületéhez, a Dunaújvárosi Kohászhoz.

Bába Mihály 1985-től masszőre az NB I-es női kézilabda csapatnak, ahol még ma is lelkiismeretesen tevékenykedik. Részese lehetett a női kézilabda csapat összes kiemelkedő eredményének: ötszörös magyar bajnoki cím, ötszörös Magyar Kupa győztes és még több dobogós helyezés.

Az elmúlt időszakban hosszabb-rövidebb ideig különböző dunaferres szakosztályoknál (úgy mint férfi kézilabda, jégkorong, vagy éppen labdarúgás) tevékenykedett masszőrként.

2005-től 2009-ig a magyar nemzeti női kézilabda válogatottnál folytatott masszőri munkát, ahol az Európa bajnoki bronzérem és világbajnoki bronzérem megszerzésének részese lehetett.

Mindig büszke volt arra, hogy ezeken a világversenyeken Dunaújvárost képviselhette. Mindig is kitartott szeretett egyesülete mellett, és a feltörekvő Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia sportegyesület támogatásán fáradozik.

Több évtizedes kiemelkedő sporttevékenysége elismeréseként Dunaújváros Közgyűlése a Dunaújváros Sportjáért Díjat Bába Mihály részére adományozta.

  • Frissítve: 2014. február 21.
  • Létrehozva: 2014. február 21.