fő tartalom

Bíróné Karacs Ágnes

A Dózsa György Általános Iskola tanítója, igazgatóhelyettese.

1974-ben kezdte meg pedagógusi munkáját Budapesten hetes gyermekotthonban nevelőként. A többműszakos munka mellett iratkozott be a Budapesti Tanárképző Főiskolára, ahol 1979-ben szerzett tanító-könyvtáros szakos diplomát.

1983 óta dolgozik Dunaújvárosban. Munkáját a Dózsa György Általános Iskolában kezdte, később az Aranyvölgyi Általános Iskolában tanított.

Munkáját példamutatóan végzi. Kezdeményezője volt a városban az Értékközvetítő és Képességfejlesztő Program bevezetésének. A szakszerű irányítás érdekében több éves tanfolyamot végzett szakmai kompetenciájának megalapozása érdekében. Az általa tanított gyermekek mind a városi, mind az országos versenyeken kiemelkedően szerepelnek.

1991-ben munkaközösség-vezetővé választották, 1994-től az Aranyvölgyi iskola igazgatóhelyettese volt, majd 1996-ban tért vissza a Dózsa György Általános Iskolába. 2001. óta az iskolavezetés tagja, töretlen hittel és kitartással vezeti az alsó tagozatos nevelők munkáját. A pedagógusok példaként tekintenek rá, a tiszteletet és elismerést nem kivívnia kellett, emberi tulajdonságai, magas szakmai elhivatottsága, a munkába vetett hite, mind-mind eredményezik a munkatársak főhajtását előtte.

Dunaújváros Közgyűlése a pedagógus pályán töltött 38 év alatt végzett példaértékű és kimagasló szakmai színvonalú munkájának elismeréseként, a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díját Bíróné Karacs Ágnes pedagógus részére adományozta.

  • Frissítve: 2012. június 15.
  • Létrehozva: 2012. június 15.