fő tartalom

Brodmannné Csiky Edit

Brodmannné Csiky Edit 33 évet töltött eddig az óvónői pályán Dunaújvárosban.

1999-ben végzett óvodapedagógusként a Kőrös Főiskola Brunszvik Teréz Óvóképző Intézetében, majd 2012-ben gyógytestnevelés tanítására felkészített pedagógusként abszolvált a Nyugat-Magyarországi Egyetemen. 2019-ben elvégezte a Budapesti Műszaki - és Gazdaságtudományi Egyetemen a közoktatás vezetői képzést és átvette az Aprók Háza Tagóvoda vezetését.

A hosszú évek során szerzett tapasztalati, nevelési elvei kezdetektől nagy hatást gyakoroltak a nevelőközösség légkörére, nevelőmunkájára. A gyermekek nevelésében, fejlesztésében kiemelkedő eredményeket ért el. Hatalmas szeretettel, mosollyal és lendülettel nevelte, tanította őket. Elkötelezett volt az óvoda, az óvodai nevelés, a gyermeknevelés iránt, rendkívüli hivatástudat jellemezte.

Pozitív kisugárzása, jó kedve mindenkire hatással volt, vidámságot vitt a mindennapokba.

Kiemelt figyelmet fordított arra, hogy mind a gyermekek, mind a pedagógusok élményként éljék meg minden napokat.

A szülőkkel is nagyon jó kapcsolatot ápolt mindig. Bíztak benne, szerették és bátran adták át neki gyermekeiket. Pályájának utolsó éveiben különleges bánásmódot igénylő gyermekekkel foglalkozott.

Az ő nevéhez is fűződik, hogy az Aprók Háza tagóvodában beindult az állatasszisztált terápia, amely a gyermekek harmonikus fejlődéséhez nagymértékben hozzájárult.

Neszvecskó Zorica, jelenlegi helyettese úgy fogalmazott:

–  A mellette töltött évek alatt rengeteget tanultam tőle, igazi példaképpé vált számomra. Nagyon jó problémamegoldó- és konfliktuskezelő képessége nem csak az én számomra, hanem minden dolgozó számára követendő példa volt. Megtanulhattam tőle, hogy milyen igazán erősnek és bátornak lenni, hogy nincs az az élethelyzet, ami megtörné. Ha pedig mégis, akkor hogy kell úgy, „emelt fejjel” tovább menni, hogy a külvilág semmit ne érzékeljen belőle.

Segített magabiztosabbá válni, mindig megerősített abban, hogy meg tudom csinálni. Nagyszerű vezetőn kívül, remek kolleganő, kiváló tanító, igazi barát és lelkitárs, valamint sokszor Édesanyám helyett Édesanyám volt az együtt töltött évek alatt. Nagyon hálás vagyok érte, hogy pályakezdőként hozzá kerültem, hogy ő volt a mentorom és mindazért, amit tanulhattam Tőle. Mindent, amit most képviselek, ő adott át nekem.

Több évtizedes kiemelkedő és példaértékű pedagógiai tevékenységének elismeréseként Dunaújváros MJV Közgyűlése a Pedagógus Életpályáért Emlékérmet Brodmanné Csiky Edit részére adományozza.

  • Frissítve: 2023. október 3.
  • Létrehozva: 2023. október 3.