fő tartalom

Csathóné Zágoni Nóra

Csathóné Zágoni Nóra a Széchenyi István Gimnázium magyar-német-orosz szakos, valamint DÖK-patronáló tanára, aki 1995-től dolgozik a gimnáziumban.

Általános iskolai tanulmányait a helyi Vasvári Pál Általános Iskolában folytatta, majd 1985-ben a Münnich Ferenc Gimnáziumban, a jelenlegi Széchenyi István Gimnáziumban érettségizett. 2002-2007 között a nyelvi munkaközösség vezetője volt, majd 2008-tól az iskola diákönkormányzatának patronáló tanára, több éve folyamatosan osztályfőnök. A dortmundi partneriskolával is ő ápolja a kapcsolatot, csereprogramokat szervez nagy sikerrel.

Nevelésben és oktatásban való elhivatottságát jelzi, hogy folyamatosan képzi magát, részt vesz szakmai jellegű továbbképzéseken, így pl. a Goethe Institut tanfolyamán, vagy az interaktív tábla alkalmazását segítő tanfolyamon, és még sorolhatnánk.

Nóra energiái azonban a szakmai jellegű képzések mellett a diákok nevelésére, szabadidejének helyes eltöltésére irányulnak fokozottan. 2010-’11-es tanévben indult az iskolában a TÁRS program keretein belül az önkéntes diákok szervezése, melynél időt és fáradságot nem kímélve több projekt szervezését is felvállalta. Bevonta a gyermekeket a Jószolgálati Otthon és az Idősek Otthona pályázataiba, irányította és figyelemmel kísérte a budapesti Parafónia zenekarral történő kapcsolattartást, érzékenyítette a programban részt vevő megközelítően 100 diákot, hogy ügyesen, lelkesen és pozitív, örömteli tapasztalatokat gyűjtve végezzék nemes cselekedeteiket. Vallja, hogy: „Másokat megajándékozni akkor a legértékesebb, ha azt halkan és önzetlenül tesszük.”

Csathóné Zágoni Nóra az egyik kezdeményezője és elindítója a „Fogd a kezem” programnak, ahol a művészeti és karitatív tevékenységet fűzik gyönyörű egységbe. A Széchenyi gálák és kultúra napi rendezvények ötletgazdája és lelkes szervezője.

2008-tól a gimnázium DÖK patronáló tanára, sikeresen koordinálja a diákok munkáját, nemcsak iskolán belül pezsdítette fel a diákok életét megtalálva a legalkalmasabb gyerekeket, hanem a városi és országos megmozdulásokon is részt vesznek.

Vidámsága, pozitív hozzáállása a diákok és kollégák szemében is példamutató, feledhetetlen élményekkel gazdagítja sokoldalú tevékenységével az iskola életét.

Az ifjúság nevelésében, fejlesztésében végzett példaértékű tevékenységének elismeréseként, Dunaújváros Közgyűlése az idei évben a Dunaújváros Ifjúságáért díjat Csathóné Zágoni Nóra tanárnő részére adományozta.

  • Frissítve: 2021. augusztus 23.
  • Létrehozva: 2013. május 28.