fő tartalom

Csepecz Ferenc

Csepecz Ferenc a korábbi Sztálinvárosi Vasas labdarúgója, a Dunaújvárosi Kohász Labdarúgó Öregfiúk Egyesület egyik alapító tagja.  

Dunaújváros sportjával még 1959-ben ismerkedett meg, mint labdarúgó az akkori Sztálinvárosi Vasasban, az NB II osztályban. Hét edző bizalmából, 1959-1970. közötti időszakban, 205 alkalommal játszott bajnoki mérkőzésen, több gólt is szerzett. Az élvonalban utoljára 1970 tavaszán szerepelt, fedezet poszton a Csepel elleni hazai találkozón. A mérkőzések osztályzatai alapján 1968-ban, az NB I-ben az „Év legjobb balhátvédje” lett.

A dunaújvárosi csapatnak több éven át csapatkapitánya volt. A klubhűsége példamutató. Az aktív játékát egy sérülés szakította félbe, de a labdarúgástól nem szakadt el. A szakosztály vezetőségi, majd elnökségi tagja lett 1970-1986. között. Feladatai mellett az utánpótlás nevelésben tevékenykedett 1970-1972. közötti időszakban. Mint a Rosti Pál Fotóklub tagja, fotóin is tovább népszerűsítette a sportot.

A Dunaújvárosi Kohász Labdarúgó Öregfiúk Egyesület egyik alapító tagja (1991.), valamint 8 éven át annak elnöke és edzője volt. Törekedett arra, hogy a Dunaújvárosi Kohászból „kiöregedett” labdarúgók heti két alkalommal folytathassák ezt a sportágat.

Az „öregfiúkban” többek között együtt játszott Mihály József, Nagy Ervin, Móri Imre, Tallósi Dezső, Földes Ferenc, Gróf András volt NB I-es játékosokkal.

A játékán mindig meglátszott a nyerni akarás, melyet továbbadott más generációknak is. Mérkőzésekre lelkiismeretesen készült. Az öregfiúk csapata irányítása alatt több külföldi meghívásnak is eleget tett. Kiépítette a kapcsolatot a Bátaszéki-, Siófoki-, Sióagárdi Öregfiúk csapatával is, melyet folyamatosan ápol.

A mai napig együtt szurkol csapataink sikeréért. Jelenleg részt vesz a közös labdarúgó tornákon, mint szakmai irányító. Hétvégeken a reggelt az uszodában tölti, a vasárnapi fejelő edzések irányításával.

Dunaújváros sportjának fejlődéséért tett érdemei, példaértékű sporttevékenységének elismeréseként Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a Dunaújváros Sportjáért Díjat Csepecz Ferenc részére adományozta.

  • Frissítve: 2015. február 19.
  • Létrehozva: 2015. február 19.