fő tartalom

Csepelyi Anna

Csepelyi Anna 1996. júliusa óta dolgozik a Jószolgálatin Otthon Közalapítvány ellátásaiban. Kezdetben szociális munkásként, majd a támogató szolgálat vezetőjeként, 2010. óta a Bercsényi úti intézmény vezetőjeként dolgozik. A szociális munkás diploma mellé elvégezte a szociális menedzser képzést is. Munkájában a segítő szándék az elsődleges, határozottan és következetesen irányítja a bentlakásos intézmény mindennapi munkáját. Kollégái bármikor számíthatnak rá, precizitása, empatikus készsége, segítőkészsége példaként szolgál mindenki számára.

Feladatai elvégzésében mindig a pontosság és a megbízhatóság jellemzi. Kiemelt hangsúlyt fektet értékeink megőrzésében. Magas szintű szakmai elvárással rendelkezik nemcsak kollégái, de önmaga iránt is.

A vezető asszony néhány kollégájának gondolatai:

Csepelyi Anna 22 éve a kolléganőm. Szeretem a lendületét, fáradhatatlan optimizmusát, a fantasztikus problémamegoldását és találékonyságát. Szeretem a kitartását, a hitét, az önzetlenségét. Szeretem, hogy bármikor bármiben számíthatunk rá. Weöres Sándor szavai jutnak róla eszembe: „Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkodni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél”.

Anna nem főnök. Ő vezető, csapattag, kolléga. Ő nem irányít, hanem irányt mutat, és segít elindulni, ha mégsem tudunk egyedül elindulni, és végig is kísér, ha szükségünk van egy támogató kézre. A legnagyobb gyengesége ugyanakkor a legnagyobb erőssége is: az óriási szíve, ami nyitva van, mindig és mindenki felé. Bármikor képes adni, egy igaz szóval, egy öleléssel, egy szeretetteljes mosollyal, és ott van, ahol szükség van rá, bátran harcol a házért és értünk, erején felül és emberi határokon túl. Megtanít jól tenni, szeretve szolgálni, adni és kapni, és bízni abban, hogy a holnap mindig kicsit könnyebb lesz.

Az értékeink védését tartom a legfőbb erényének. Ragaszkodik, hogy az eddigi jó hagyományainkat tovább vigyük, határozottan kiáll az ellátottak védelméért. A mindent együtt-velük elv híve. 23 éve dolgozunk együtt, mindent tudunk a másik munkájáról, sokszor egyeztetni sem szükséges, ugyanaz a megoldás jut az eszünkbe. A legfontosabb szempont mindig az ellátott érdeke. Bármikor számíthatok rá a munkában és a magánéletben egyaránt.

A kimagasló színvonalon, és lelkiismeretesen végzett szakmai tevékenységének elismeréseként, Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a Szociális Munkáért Dunaújváros Díjat 2019-ben, Csepelyi Annának adományozza.

  • Frissítve: 2020. január 10.
  • Létrehozva: 2020. január 10.