fő tartalom

Dominek Zoltánné

Dominek Zoltánné a Petőfi Sándor Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagintézményének földrajz-testnevelés szakos tanára, 1974-ben érettségizett a miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium orosz nyelvi tagozatán. Ezután egy évig óvodában dolgozott. 1980-ban elvégezte a Testnevelési Főiskolát, ahol Középfokú Sportszervező és Vezetői oklevelet szerzett.

1985-ben végzett az egri Ho Si Minh Tanárképző Főiskola földrajz-testnevelés szakán. 1994-ben a szekszárdi Illyés Gyula Pedagógiai Főiskolán újabb diplomát szerzett, gyógytestnevelő szakon. 2004-től 2008-ig a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi karára járt, ahol egyetemi végzettséget szerzett romológus szakon. Bölcsész romológus lett és azzal párhuzamosan a tanár szakból is oklevelet szerzett. 1985. óta minden évben részt vett a Testnevelési Egyetem Nemzetközi Testnevelő Tanárok nyári továbbképzésén.

Tehetséges diákjait rendszeresen készítette fel városi és megyei versenyekre, ahol sikeresen szerepeltek. Több mint 10 éve szervezi a városi illetve a tankerületi földrajz versenyt a Föld napján. Bekapcsolódott és több évig aktív tagja volt a NAP, azaz a Nemzetközi Atlétika Programnak. Ebben a tanévben két tanítványa is bejutott egy természettudományi vetélkedő megyei döntőjébe. Lelkiismeretes munkájának köszönhetően a gyerekek szeretik a mozgást, a sportot, s ez az életformájukká is vált. A pályafutása során több fiatal kollégát is mentorált.

 

Dunaújváros MJV Közgyűlése a kimagasló színvonalon és hivatástudattal végzett tevékenységének elismeréseként a Dunaújváros Oktatásügyéért Díjat Dominek Zoltánné pedagógus részére adományozta.

 

  • Frissítve: 2015. június 15.
  • Létrehozva: 2015. június 15.