fő tartalom

Dr. Dlustus Péter

Dr. Dlustus Péter 1967-től, azaz közel 50 éve dolgozik a dunaújvárosi kórházban. Fog- és szájbetegségekből 1969-ben, szájsebészetből 1986-ban tett szakvizsgát.  1991-től 1998-ig a szájsebészeti munkaköre mellett a Szent Pantaleon Kórház orvos-igazgatójaként dolgozott. Kinevezését követően 1995-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetem egészségügyi menedzseri oklevelet, majd 1996-ban az ELTE szervezésében jogi szakokleveles orvosi végzettséget szerzett. 1990-től 1994-ig önkormányzati képviselőként részt vett a városi közgyűlés munkájában.

A rendszerváltozás időszaka nem várt nehézségekkel járt az egészségügyben. A teljesítmény-finanszírozási rendszer bevezetése és a struktúra átalakítás új feltételeket diktált, és dr. Dlustus Péter vezetői munkájának is köszönhető, hogy a dunaújvárosi kórház átvészelte ezt a szokatlanul nehéz időszakot. Orvos-igazgatói munkássága során Dunaújváros egészségügyének fejlesztéséhez, az intézmény működésének korszerű átalakításához nagymértékben hozzájárult.

2004-ben Szent Pantaleon emlékéremben részesült, 2010-ben pedig Dunaújvárosért Díjjal tüntette ki Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése.

Munkájára a rendkívüli körültekintés, az alaposság, a magas szintű hozzáértés, a nagyfokú munkabírás jellemző. Tudományos tevékenysége során számos hazai és külföldi kongresszuson vett részt, tartott előadást. Betegei szeretik, ragaszkodnak hozzá, kollégái tisztelik, sokat tanulhatnak tőle.

A Szent Pantaleon Kórház érdekében kifejtett vezetői tevékenysége, valamint Dunaújváros lakosságának szolgálatában végzett közel 50 éves magas szintű lelkiismeretes szakmai munkája elismeréseként Dunaújváros MJV Közgyűlése a Dunaújváros Díszpolgára kitüntető címet Dr. Dlustus Péter főorvos úr részére adományozta.

 

  • Frissítve: 2021. augusztus 23.
  • Létrehozva: 2016. május 6.