fő tartalom

Dr. Dlustus Péter szájsebész

Dr. Dlustus Péter szájsebészDr. Dlustus Péter 1967-től, azaz negyvenhárom éve dolgozik a dunaújvárosi kórházban. Fog- és szájbetegségekből 1969-ben, szájsebészetből 1986-ban tett szakvizsgát.  1991-től 1998-ig a szájsebészeti munkaköre mellett a Szent Pantaleon Kórház orvos-igazgatójaként dolgozott. Kinevezését követően 1995-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetem egészségügyi menedzseri oklevelet, majd 1996-ban az ELTE szervezésében jogi szakokleveles orvosi végzettséget szerzett.

A rendszerváltozás időszaka nem várt nehézségekkel járt az egészségügyben. A teljesítmény-finanszírozási rendszer bevezetése és a struktúra átalakítás új feltételeket diktált, és dr. Dlustus Péter vezetői munkájának is köszönhető, hogy a dunaújvárosi kórház átvészelte ezt a szokatlanul nehéz időszakot. Orvos-igazgatói munkássága során Dunaújváros egészségügyének fejlesztéséhez, az intézmény működésének korszerű átalakításához nagymértékben hozzájárult. Dlustus főorvos kiváló szakmai tekintélye alapján közel tizenegy éve megbízást kapott a megyei tisztifőorvostól a fog- és szájbetegségek megyei szakfelügyelő főorvosi feladatok ellátására, a tisztet azóta is betölti. Munkájára a rendkívüli körültekintés, az alaposság, a magas szintű hozzáértés, a nagyfokú munkabírás jellemző. Tudományos tevékenysége során számos hazai és külföldi kongresszuson vett részt, tartott előadást. Betegei szeretik, ragaszkodnak hozzá, kollégái tisztelik, sokat tanulhatnak tőle.

A Szent Pantaleon Kórház érdekében kifejtett vezetői tevékenysége, a város lakosságának szolgálatában végzett 41 éves magas szintű szakmai munkája, valamint az intézményhez való hűsége alapján érdemesült a "Dunaújvárosért Díj" elismerésre.

  • Frissítve: 2021. augusztus 24.
  • Létrehozva: 2021. augusztus 24.