fő tartalom

Dr. Jobbágy Lajos

Dr. Jobbágy Lajos1958. augusztus 13-án született Budapesten. "Dr. Jobbágy Lajos a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen 1982. szeptemberében vette át általános orvosi diplomáját "summa cum laude" minősítéssel.

Orvosi tevékenységét a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban kezdte, illetve azóta is folyamatosan az Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztályon dolgozik. Szakmai tudásának és tekintélyének elismeréseként 1991-ben adjunktusi, 1997-től másodfőorvosi beosztásban dolgozott. Szakmai felettesei elméleti és gyakorlati ismereteit kimagaslóan jónak tartották, szakmai érdeklődése és látóköre mindig is széles spektrumon mozgott. Jelentős érdemeket szerzett a kórház kardiológiai ellátásának megszervezésében. Munkájának elismeréseként sikeres pályázattal, a 2000-es évben kinevezést kapott az osztály vezetésére.

A Szent Pantaleon Kórházban és szakterületén belül országosan is elismert szakember. Rendszeresen, és folyamatosan képzi magát, a munkatársakkal jó szakmai és munkatársi kapcsolatot alakított ki. Angol nyelvtudása segítségével követi a nemzetközi szakirodalmat, tudását pedig továbbadja munkatársainak.

Tudományos publikációs aktivitása kiemelkedő. A szakmai kongresszusok, konferenciák rendszeres- valamint 1995 óta elismert előadója-többek között- a SOTE, illetve SZOTE által szervezett posztgraduális orvosképzéseknek. Több országos és intézményi társaság, bizottság tagja, így például 1998-tól a kórház Tudományos Bizottságának, jelenleg elnöki feladatokat lát el. Munkája során az vezérli, hogy a tudomány fejlődését megismerjék az intézmény dolgozói, és a lehetőségek kiaknázásával, a betegellátás során azt hasznosíthassák.

A betegek gyógyításáért végzett magas színvonalú munkájának, példaértékű szakmai és emberi magatartásának, a Dunaújvárosban hosszú évek óta végzett sikeres munkájának elismeréseként, Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése, az idei évben, a "Dunaújváros Díszpolgára" kitüntető címet, dr. Jobbágy Lajos osztályvezető főorvos úr részére adományozza."

  • Frissítve: 2021. augusztus 23.
  • Létrehozva: 2021. augusztus 23.