Dr. Kéthelyi Ágnes

Dr. Kéthelyi Ágnes fogszakorvos gyermekként, az 1950-es években érkezett Dunaújvárosba, mikor szülei Pécsről a városba költöztek. Általános és középiskolai tanulmányait követően 1972-ben szerzett fogorvosi diplomát a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. 1974-ben a „fog- és szájbetegségek” témakörben szakvizsgát tett. Diplomája megszerzésétől folyamatosan dolgozik Dunaújvárosban, kezdetben mint a kórház alkalmazottja körzeti fogorvosi státuszban, a későbbiek során pedig egyéni vállalkozóként az önkormányzati alapellátási feladatokat szerződés alapján végzi.

1996-tól a fog- és szájbetegségek szakfelügyelő fogorvosa.

Óvodáinkban, általános- és középiskoláinkban rendszeresen ellenőrizte a gyermekek fogászati állapotát, segítette őket az egészséges felnőtté válásban.

Nyitott, kedves személyisége, szakmai tudása miatt a betegek nemcsak a városban, de a városkörnyékről is bizalommal fordultak hozzá. Szakmai tudása, emberi hozzáállása példaértékű.

A hivatásában kifejtett tevékenységéért 1986-ban „Kiváló Munkáért” kitüntetést, a közösségben végzett munkájáért 2009-ben „Dunaújvárosért Díjat” kapott.

Dr. Kéthelyi Ágnes Gizella fogszakorvos 2018. évben úgy döntött, hogy több mint 40 év szolgálat után befejezi az alapellátásban végzett tevékenységét városunkban.

Azonban, mint a hivatását és a betegeit tisztelő szakember a stafétát egy fiatal szakember kezébe adta át, akit már az egyetemi tanulmányai idején elkezdett felkészíteni a gyógyítás munkájára.

A kimagasló színvonalon, több mint 40 éven át kifejtett példaértékű szakmai tevékenységének elismeréseként Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a Dunaújváros Egészségügyéért díjat Dr. Kéthelyi Ágnes fogszakorvos részére adományozta.

  • Frissítve: 2018. december 13.