fő tartalom

Dr. Kókány Ágnes

Dr. Kókány Ágnes 1974-ben végzett a Pécsi Orvostudományi Egyetemen és kapta meg orvosi diplomáját. Városunkban immár 38 éve dolgozik, 1975 februárjában érkezett a dunaújvárosi Kórház- Rendelőintézet Gyermekosztályára. A szakvizsgára szorgalmasan, nagy ambícióval készült. Az előírt tanfolyamok, gyakorlatok teljesítését követően 1979-ben tett szakvizsgát csecsemő- és gyermekgyógyászatból. Szakmai tudását, elhivatottságát az alapellátásban kamatoztatta, mivel a szakvizsgát követően körzeti gyermekorvosi munkakörre váltott.

Szakmai munkája mellett az alapellátásban aktív tevékenységet végzett, így 1989-ben „Kiváló Munkáért” kitüntetésben részesült.

Az orvos-beteg kapcsolatban olyan együttérző, megnyugtató magatartást tanúsít, ami segíti a „kisbetegek” vizsgálatát, gyógyulását. Az aggódó hozzátartozók a doktornő jelenlétében megnyugszanak, mivel látják, hogy gyermekük biztos kezekben van. A szülőket türelmesen meghallgatja. A gyermek állapotáról a tájékoztatást a laikus számára is érthetően, nyugodtan végzi.   

A beteg gyermekek gyógyulásának minden fázisát követi, még adott esetben a kórházban is.

Megbecsülését mi sem bizonyítja jobban annál, hogy a már felnőtt, valaha volt „kisbetegek” a szülővé válást követően gyermeküket is Kókány doktornő körzetébe viszik, ahol megnyugtató környezetben a gyógyulást biztosítottnak látják.

A kimagasló színvonalon nagy hozzáértéssel és odaadással végzett szakmai tevékenységének elismeréseként Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a Dunaújváros Egészségügyéért díjat dr. Kókány Ágnes gyermekorvos részére adományozta.

  • Frissítve: 2013. december 19.
  • Létrehozva: 2013. december 19.