fő tartalom

Dr. Szappanos Mária fogorvos

Dr. Szappanos Mária fogorvosDr. Szappanos Mária 1974-ben végezte el a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Fogorvos-tudományi karát. A dunaújvárosi kórház Rendelőintézetében 1974-ben kezdte meg szakmai munkáját. A szakvizsgához szükséges elméleti és gyakorlati előírások teljesítése után 1976-ban sikeres szakvizsgát tett "Fog és szájbetegségek" ismeretéből. Ezt követően körzeti fogszakorvosként dolgozott a kórházban – egészen 1996 júniusáig; ezt követően vállalkozási formában végezte és végzi mindmáig munkáját. Szakmai munkáját úgy a betegek, mint a munkatársak elismerik és megbecsülik.

A betegekhez való viszonyában meghatározó szerepe van megértő, empátiás bánásmódjának. Munkája során aktív társadalmi munkát vállalt a Magyar Orvosi Kamarában, melynek megalakulása óta tagja. Jelenleg a Fejér megyei szervezet fogorvosi tagozatának tagja.

Hivatásszerűen, példamutatással, lelkiismeretesen végzett munkája elismeréseként Dunaújváros közgyűlése a "Dunaújvárosért Díj"-at adományozza dr. Szappanos Máriának.

  • Frissítve: 2021. augusztus 24.
  • Létrehozva: 2021. augusztus 24.