fő tartalom

Dr. Tirczka Tamás

Dr. Tirczka Tamás 1926-ban született Budapesten, három fiúgyermekes család első gyermekeként. Az orvostudományi egyetemet is Budapesten végezte el. Diplomáját 1952-ben vette át. Dunapentelére 1952 májusában költözött, és a Május 1. utcai kórházban kezdett el dolgozni. 1956 áprilisában Pusztaszabolcsra került, ahol körzeti orvosként dolgozott. 1958-ban belgyógyászatból tett szakvizsgát. 1959-ben került vissza a városba, ahol a kórház belgyógyászati osztályán gyógyította a betegeket.

Az 1965-ös esztendő fordulópont volt Dr Tirczka Tamás életében. Innentől a „fehér SZTK”-ban körzeti orvosként praktizált. Betegei, ismerősei tisztelték emberségéért, lelkiismeretes munkájáért. 1990-ban vonult nyugállományba.

Feleségével – aki szintén az egészségügyben dolgozott, két fiúgyermeket neveltek fel, akik nyolc unokával ajándékozták meg a nagyszülőket. Gyermekeik nem Dunaújvárosban élnek. Az idősebb fiú az Országos Közegészségügyi Intézetben, a fiatalabb pedig a gödöllői egyetemen dolgozik.

Dr. Tirczka Tamást mindig is a becsületesség, a jó szándék, a lelkiismeretesség, a segítőkészség jellemezte. Orvosi praxisa idején hálapénzt soha nem fogadott el. Egyszerű, tisztességes életet élt, ebben a szellemben nevelte gyermekeit, és fordult szeretett unokái felé.

Ezen életpálya alapján a „Dunaújváros Díszpolgára” kitüntető címet adományozta városunk közgyűlése Dr. Tirczka Tamásnak.

  • Frissítve: 2021. augusztus 23.
  • Létrehozva: 2021. augusztus 23.