fő tartalom

„Dunaújvárosi óvoda felújítása”

Projekt adatok:

Projekt címe: Dunaújvárosi Óvoda felújítása
Projekt azonosító száma:
TOP-6.2.1.-15-DU1-2016-00002
Kedvezményezett neve: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata
Konzorciumi partnerek: Vasmű u. 41. Irodaház Kft.

Projekt tartalmának rövid bemutatása:
A projekt közvetlen célja Dunaújváros lakossága számára a gyermekjóléti alapellátásokhoz (óvoda) való hozzáférés javítása, a város két tagóvoda épületének korszerűsítése által. A fejlesztéssel lehetőség nyílik a mozgást és szellemi fejlődést elősegítő nevelésre, a mai kor elvárásainak megfelelő környezetben.

Sor kerül az óvodák épületének homlokzati felújítására, a tetőszerkezet teljes rekonstrukciójára, az épület nyílászáróinak cseréjére, a padlóburkolatok, és a gépészeti rendszerek korszerűsítésére, valamint az akadálymentesítés kialakítására is.  A támogatás lehetőséget teremt továbbá az óvodák eszközparkjának felújítására. A 3-6 éves gyermekek elhelyezését biztosító felélesztésével férőhelyek száma: 221 fő.

Dunaújvárosban működő Óvoda két tagintézménye az Aprók Háza Tagóvoda (Technikum városrészben) és a Napsugár Tagóvoda (Béke városrészben) épületének korszerűsítésével cél a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása, a családok segítése, különösen a hátrányos helyzetű térségekben lévő gyermekek minél korábbi életkorban történő megsegítése ezáltal lehetővé és könnyebbé téve a szülők, elsősorban az édesanyák foglalkoztatását. A fejlesztéssel lehetőség nyílik egy modern alapokon nyugvó mozgást és szellemi fejlődést elősegítő nevelésre.

Szerződött támogatás összege: 279 658 260 Ft
A támogatás mértéke: 100%
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.01.15.

  • Frissítve: 2018. február 20.
  • Létrehozva: 2017. január 31.