fő tartalom

Dunaújvárosi SZC Hild József Szakközépiskola, Szakiskola és Speciális Szakiskola

A Dunaújvárosi SZC Hild József Szakközépiskola, Szakiskola és Speciális Szakiskola hitvallásának egyik, a fiatalok szempontjából talán a legfontosabb alappillére a sikerélmény. A hétköznapokban, a nevelő-oktató munkában, a szabadidős tevékenységek kapcsán is a legfontosabb feladatként kezeli az iskola ezt a hatalmas motivációs erőt. A tanulmányi és szakmai versenyek mellett talán a legjobban kiaknázható terület ebből a szempontból a sport. Ez nagy feladatot ró mindenkire, vezetőre, szervezőre, pedagógusra egyaránt, hiszen a megfelelő napi kapcsolatrendszer nélkül szinte lehetetlen összehangolni az élsportot és a tanulást. A város sportszervezeteivel ezt eddig példamutatóan végezte az intézmény, ami az eredményességben is tükröződik.

A sikerek sorát a lány labdarúgók indították, két diákolimpiai bajnoki címmel. Őket a röplabda követte, közel 20 esztendős menetelés, összesen 32 bajnoki címmel, két korcsoportban, és a korosztályos válogatottak sorával. Négyen közülük külföldi, nemzetközileg is erős bajnokságban játszanak, de a magyar első osztály nagy része is az iskola volt diákjaival építkezik. A Dunaferr NB I-es felnőtt csapata kivétel nélkül hildes diákokból áll, számtalan korosztályos válogatottal, szép sikerekkel. A 2014-es középiskolás világbajnokságon az iskola csapata az előkelő 10. helyezést érte el és már most kivívta a szereplés jogát a 2016-os belgrádi világjátékokra.

Nem feledkezhetünk meg a fiú labdarúgásról sem, hiszen ők is nyertek már diákolimpiát, Csehi Tamás és Báló Tamás vezérletével. A tornászok is rengeteg éremmel gazdagították a város és az iskola hírnevét, de a speciális korcsolyázó olimpikonok is számtalan nemzetközi eredménnyel büszkélkedhetnek.

Dunaújváros sportjának fejlődéséért tett érdemei, kimagasló tehetséggondozása elismeréseként Dunaújváros MJV Közgyűlése a Dunaújváros Sportjáért díjat a Dunaújvárosi SZC Hild József Szakközépiskola, Szakiskola és Speciális Szakiskola részére adományozta.

  • Frissítve: 2016. február 19.
  • Létrehozva: 2016. február 19.