fő tartalom

Farkas Katalin

1980-ban a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskolán villamos üzemmérnökként végzett, majd 1987-ben villamosipari műszaki tanári diplomát szerzett. 2008-ban közoktatási vezető és pedagógus szakvizsgát tett. Pályáját végigkísérte a tanulás, részt vett a hátrányos helyzetű gyermekekért továbbképzési programon, tanúsítványt szerzett a Kooperatív tanulás alapelemeiből, a kompetencia alapú szakképzésből, számítógépes grafikát tanult. Európai Számítógép-használói jogosítvánnyal rendelkezik. 1991-ben eredményes munkájáért miniszteri dicséretet kapott.

Munkáját a Mezőhegyesi Állami Gazdaságnál kezdte, majd 1977-től ugyancsak Mezőhegyesen, a 614. Szakmunkásképző Intézetben tanított. A Dunaferr Szakközépiskolában immár 27 éve dolgozik. Munkaközösség vezető, folyamatosan osztályfőnök. Ma az egyik legtapasztaltabb villamos műszaki tanár. Kiváló szakmai képességekkel rendelkezik, és ezt a tudást igyekezett sok-sok munkával átadni diákjainak, és kollégáinak. Hosszú éveken keresztül a villamos mérőterem gazdája volt, sokat tett azért, hogy annak műszaki állapotát fenntartsa, fejlessze. Farkas Katalin az a pedagógus, aki mindig tartotta magát tanári és szakmai elveihez. A pályakezdőket, az új kollégákat sokszor és sokat segítette.

Dunaújváros Közgyűlése, a lelkiismeretes és példaértékű oktató-nevelő munkájának elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díját Farkas Katalin pedagógus részére adományozta.

  • Frissítve: 2014. július 7.
  • Létrehozva: 2014. július 7.