fő tartalom

Fási Erika

Fási Erika a Nyíregyházi Tanárképző Főiskolán szerzett tanítói végzettséget 1982-ben. Pályafutását városunkban a 14-es számú Általános Iskolában, majd az Arany János Általános Iskolában folytatta, ahol 1990 óta tanít. A tantestület meghatározó és megbecsült tagja.

Nevelő-oktató munkáját lelkiismeretesen, odaadással végzi. Tanítói munkája példaértékű. Legjellemzőbb tanítási módszere a kooperatív munkára épülő, játékos tanítás. Tanórái vidám hangulatban, családias környezetben telnek, szabadidős programjai színesek, változatosak.


Fási Erika

A tehetséggondozás és a felzárkóztatás egyaránt szívügye. Fási Erika az intézmény „Mini Akadémiájának” matematika tagozatán tehetségfejlesztő pedagógusként is tevékenykedik. Mindemellett fejlesztő foglalkozások részeként a beilleszkedési, tanulási nehézséggel küzdő gyerekekkel is foglalkozik.

Rendszeresen képzi magát, tudatosan keresi a megújulás, fejlődés lehetőségeit. Tanítói végzettsége mellett komoly informatikai ismeretekre tett szert. Felsőfokú tanulmányokat folytatott, elsajátította az elektronikus tananyagkészítés menetét. Saját készítésű programjai élményszerűvé, motiválóvá teszik tanóráit.

Az iskola tantestületében végzett munkájának egyedi és kiemelkedő jellemzője az „okos eszközök" bevonása a tanításba. Az intézményben elsőként vezette be alsó tagozaton például a telefonok és táblagépek használatát a tanórákon. Megismertette tanítványait az interneten használható oktatási alkalmazásokkal  és ezeken keresztül, saját készítésű feladatokat ad a számukra.

Az online platformok használatával készített feladatait a város több iskolájában, sőt országos szinten is rendszeresen használják a tanítók. A digitális témahét részeként tartott webináriumát több száz pedagógus kísérte figyelemmel. A Youtube csatornáján megosztott feladatait több mint 107 ezren tekintették már meg.

A korszerű eszközhasználat mellett komoly figyelmet fordít arra, hogy tanítványait megismertesse az etikus és biztonságos internethasználattal. Nála különösen érdekes a tanulás, a házi feladat készítés. Az élményszerű tanítás, tanulás hatása tanítványainak tanulmányi eredményében is megmutatkozik. Osztályátlaga mindig a legjobbak között van.

Több mint harmincéves rutinja ellenére, szabadidejét nem sajnálva készül minden tanórájára. Interaktív feladatokat, tankockákat készít, új és újabb alkalmazások használatával ismerkedik. Önzetlen, segítőkész pedagógiai tevékenységének méltó elismerése, hogy az előző tanévben bejutott a Neteducatio által meghirdetett „A legjobb pedagógus 2021 – Pedagógus Oscar" elnevezésű verseny legjobb 15 tanítója közé, sőt a szakmai zsűri és a támogató közösség véleménye alapján meg is nyerte a díjat! Ezzel nemcsak önmagának, de iskolájának is elismerést szerzett. A Pedagógus Oscar meghozta a megérdemelt elismerést, és újabb lendületet adott Fási Erika munkájához. Decemberben adventi naptárra épülő oktató anyagával megnyerte egy franciaországi csoport verseny technikai kategóriáját. Eredményei és tevékenysége kimagasló.

Fási Erika kolléganőnk a kor igényeinek megfelelően, úttörőként támogatja az informatikai eszközök használatát az oktatásban. Ezzel különös kedvet ébreszt tanítványaiban a feladatok megoldására, a tanulásra. Úgy véljük, tanítási módszere nemcsak az iskolában, hanem az általános iskolai oktatás terén is kivételes, példamutató. Hivatástudata, gyermekszeretete és lendülete biztosíték arra, hogy az újabb kihívások keresésével még színesebbé, örömtelibbé varázsolja diákjai iskolai életét – fogalmaztak Fási Erikával kapcsolatban közvetlen kolléganői.

Fási Erika kimagasló szakmai és a gyermekekért végzett odaadó és lelkiismeretes munkájának elismeréseként „Dunaújváros Ifjúságáért” díjban részesül.

  • Frissítve: 2022. május 19.
  • Létrehozva: 2022. május 19.