fő tartalom

Fülöp Ákosné

A Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium nyelvtanára, és kollégiumi nevelője.

Tanulmányait kimagasló pedagógiai és szakmai felkészültséggel a Pécsi Tanárképző Főiskola német-orosz nyelvszakos tanári szakán fejezte be 1975-ben. Az államvizsgát követően városunk akkori középiskolai diákotthonában kezdett el dolgozni nevelőtanárként. Egy év után a Miskolci Nehézipari Egyetem Kohó- és Fémipari Karának Nyelvi Lektorátusán kapott helyet, ahol 5 évig dolgozott mint nyelvtanár. 1982-ben tért vissza a Rudas Középiskolába, és 2007-ig nyelvtanárként, majd 2007 szeptemberétől ismét kollégiumi nevelőtanárként dolgozik egészen napjainkig.

A Rudas Középiskolában 1982-től főállású pedagógus, 1990-ig szakközép- és szakmunkásképző osztályokban is tanított. Nagyon jó szakmai felkészültséggel rendelkezve, mindig nagy empátiával aktivizálta és ösztönözte tanulóit.

1985 óta folyamatosan osztályfőnök volt, ez irányú munkáját a diákok iránti odaadás és a tolerancia jellemezte. Nevelőmunkája következetes és szeretetteljes. Munkaközösség-vezetőként következetesen küzdött az idegen nyelvi oktatás színvonalának emeléséért. Vezető szerepet vállalt a közgazdasági szakmacsoport második idegen nyelvi oktatása sajátos tantervi követelményeinek összehangolásában. Szakmai munkáját a töretlen fejlődés jellemezte, oktató munkájában mindig alapos, következetes volt.

Az oktató-nevelő munkát hivatásának tekinti, melynek eredményességét jelzi a 2001-ben átvett Arany Katedra Emlékplakett elismerés is.

Dunaújváros Közgyűlése a 37 éves példamutató és kimagasló oktató-nevelő és közösségi munkájának, valamint emberi értékeinek elismeréseként, a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díját Fülöp Ákosné nevelőtanár részére adományozta.

  • Frissítve: 2012. június 15.
  • Létrehozva: 2012. június 15.