fő tartalom

Gombos Lászlóné

Gombos Lászlóné 1981 tavaszán fellépett a katedrára és azóta is ott töltötte ideje legnagyobb részét, egészen az idei év márciusáig. Ezen röpke 42 év alatt az iskolában rengeteg diák tanulhatta meg tőle a magyar nyelv és irodalom minden apró részletét, érdekességét és határtalan szépségét, vagy a történelem folyamát és eseményeit. Tudását odaadóan és nagy-nagy türelemmel adta át diákjainak.

Tartásával, becsületével, elhivatottságával számtalan fiatal diák és kolléga elismerését vívta ki, és sokaknak mutatott példát.

Az iskolákban ledolgozott idő alatt számos osztályt kísért végig az iskola nehézségein osztályfőnökként, együtt örült és búslakodott diákjaival, akik mindig megértésre találtak nála. Pedagógiai tudása nagy hasznára vált a Dunaferr iskolának és közösségének. Kollégái mindig bátran fordulhattak hozzá segítségért, támogatásért.

Baráth Artúr igazgató azt mondta: Gombos Lászlóné neve örökre eggyé vált a Dunaferr Iskolával, emlékeinkben megőrizzük, és bízunk benne, hogy ő sem feled el minket. Hozzátette: a tanárnő szerencsére még velünk marad egy ideig – reméljük minél tovább – mert ittléte az iskolában szebbé és jobbá teszi napjainkat. 

Dunaújváros MJV Közgyűlése a példaértékű és évtizedeken át magas szakmai színvonalon végzett pedagógiai tevékenységének elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérmet Gombos Lászlóné pedagógus részére adományozta.

  • Frissítve: 2023. október 3.
  • Létrehozva: 2023. október 3.