Ebrendészeti Telep - általános tudnivalók

Az ebrendész a feladatát kizárólag Dunaújváros közigazgatási területén látja el.

Az 1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről 48/A. § érelmében, „ A települési - a főváros belterületén a fővárosi - önkormányzat kötelező feladata a település belterületén a kóbor állatok befogása. Az így befogott kóbor állat - amennyiben a befogástól számított 15 napon belül a kóbor állat tulajdonosa nem válik ismertté - az állam tulajdonába kerül. Az állatvédelmi hatóság gondoskodik az állat tulajdonjogának átruházásáról, ha ezt jogszabály kizárja vagy az eredménytelen, az állat végleges elhelyezéséről. Az elhelyezés eredménytelensége esetén - a külön jogszabályban meghatározott időtartam elteltével - az állat életét megengedett módon ki lehet oltani.”

Látogatásra vonatkozó szabályok:

Dunaújváros Megyei Jogú Város Ebrendészeti Telepe várja mindazok jelentkezését, akik a telepen tartott gazdára váró állatok közül örökbe fogadna.

Ügyfélfogadási időben az ebrendésszel előre egyeztetett időpontban a gazdára váró állatok megtekinthetők az Ebrendészeti Telepen. Az ebrendész elérhetősége a Kapcsolat menüpont alatt található.

Az állatok csak örökbefogadási szerződés kötése után adhatók ki, melyben a következőket rögzítjük:

  • a leendő tulajdonos személyes adatait,
  • a kiadott eb adatait,
  • a leendő tulajdonos vállalja a kutya oltásának és transzponerrel történő megjelölésének költségeit,
  • valamint megadja az eb jövőbeni tartásának a helyét.
  • Frissítve: 2020. június 17.