Hingyi Beatrix

Hingyi Beatrix a DUNA-PENT NKSE technikai vezetője és játékosa ugyancsak több évtizede sportol, Zitához hasonlóan Lipták Gyulától és Jakabné Józsa Klárától kapta a sport iránti szeretetet. Bea atletizálással kezdte sportolói életútját, és a kosárlabda mellett horgonyzott le. Bea tehetsége hamar megmutatkozott, hiszen két éven belül serdülő válogatott lett. Amikor megszűnt a kosárlabda csapat, akkor tért át a kézilabdához, és csapatával két év alatt az Országos Bajnokságban Ifi második helyezést érték el.

Később Pergel István csapatában együtt játszott nővérével, Zitával. A Papír Egyesület megszűnését követően 1998-ban Simontornyára igazolt NB1/B-be, majd 2003-ban Tolnára került, és folytatta játékát, ahol megkapta Tolna megye legjobb játékosa címét, majd ezt követően Tamásiban és Ercsiben is játszott.

2000 nyarán belekóstolt a strandkézilabdába, ami jó döntés volt, hiszen a Ferrecirk csapatával 3 ezüstérmet nyertek az EBT Masters-en továbbá magyar bajnokságot és magyar kupát is szereztek. Innen egyenes út vezetett a nemzeti válogatottba, ahol több EBT és VB szereplés mellett a 2005-ös világjátékokon ezüstéremig menetelt a csapat.

2006-ban megválasztották az év strandkézilabdázójának.

Ezután a Beach Girls csapatával szintén többszörös magyar bajnok lett és EBT Marsters-en ezüst és bronzérmeket szerzett. 2006-ban pedig Európa legjobb csapata lett a Beach Girls.

Bea 2009-ben adott életet Mira kislányának, majd 2012-ben családjával közösen megalapították a DUNA-PENT NKSE csapatot, ahol ő is tovább folytatta a kézilabdát, testvérével közösen. Ebben a csapatban Bea is rendkívül felelősségteljes és példaértékű munkát végez, a két testvér egy célért dolgozik. A tehetséges fiatalokat fejlődésre ösztönzik, és segítik sportolói karrierjüket.

Elhivatott és példaértékű sportolói pályafutása, tehetségfejlesztő tevékenységének elismeréseként Dunaújváros MJV Közgyűlése a Dunaújváros Sportjáért Díjat Hingyi Beatrix részére adományozta.

  • Frissítve: 2019. február 15.