fő tartalom

Jelentkezz diáknak! - Snétberger Zenei Tehetség Központ felhívása

Hírkép: Jelentkezz diáknak! - Snétberger Zenei Tehetség Központ felhívása

A Snétberger Zenei Tehetség Központ idén is megrendezi országos tehetségkutatóját. A meghallgatásokra február 14. és március 8. között kerül sor az ország több pontján. A cél, hogy minél több hátrányos helyzetű, tehetséges diák kerüljön be a képzésbe, és kapjon ezzel lehetőséget a továbbtanulásra, zenei karrierje beindítására. A 2015-ös kurzus júniusban indul. Jelentkezni február 10-ig lehet az alapítvány honlapján, illetve e-mailben. www.snetbergerkozpont.hu jelentkezes@snetbergerkozpont.hu

A Snétberger Zenei Tehetség Közhasznú Alapítvány 2011-ben jött létre. Célja egy olyan európai színvonalú, nem formális képzési központ működtetése, ahol a hátrányos helyzetű, de zeneileg tehetséges, elsősorban roma fiatalok minden segítséget megkaphatnak tanulmányaik sikeres elvégzéséhez, illetve zenei karrierjük beindításához.

A képzés a normál iskolaév szüneteihez igazodó 12 bentlakásos hétből áll, amely így bármilyen iskolatípus mellett elvégezhető. Így a korosztályos megoszlás érthetően igen vegyes: 12-22 év közötti. A kiscsoportos elméleti órák mellett az oktatás gerincét az egyéni hangszeres órák és zenekari gyakorlatok adják. A magyar és nemzetközi jazz, illetve komolyzenei szcéna neves szereplői mellett az oktatásba bekapcsolódnak egyéb szakemberek is. Az idegennyelv-oktatás mellett ők felelnek a készségfejlesztő és közösségi programokért, pályaorientációs-, és egyéb kulturális, szabadidős foglalkozásokért.

A diákok számára a program minden eleme teljesen ingyenes.

A 12 hét intezív képzés mellett a diákokat egész évben személyes mentorok kísérik, akik a tanulmányi kérdések mellett az egyéb szociális problémák megoldásában is segítséget nyújtanak a fiatloknak és családjaikanak. Ezzel az elemmel kiegészülve válik az alapítvány programja komplex szociális-oktatási-integrációs programmá.

Az Alapítvány elsősorban Magyarországon fejti ki tevékenységét, de a Snétberger Zenei Tehetség Központ programjában részt vevő külföldi diákokat és az őket segítő szakembereket is támogatásban részesítheti.

A jelentkezési lap linkje: https://docs.google.com/forms/d/1_HbDs6RPhmEPT7lkLNbjLyGQ-y2DXwOdD4fi8oc5pnI/edit?usp=sharing)

  • Létrehozva: 2015. január 20.