fő tartalom

Három aranyérmet szerzett Gurisatti Gyula

Hírkép: Három aranyérmet szerzett Gurisatti Gyula

Három aranyérmet szerzett Gurisatti Gyula a hétvégén a Fertő tó ausztriai oldalán rendezett Pannon Profi versenyen az SH1A férfi pisztolyos kategóriában. Több kategória is szerepelt, de – mint mondta a versenyző – csak ebben lőhetett. http://dunaujvaros.com/hirek/201502/gurisatti_gyula_lott_aranyakat_hozot...

Három aranyérmet szerzett Gurisatti Gyula a hétvégén a Fertő tó ausztriai oldalán rendezett Pannon Profi versenyen az SH1A férfi pisztolyos kategóriában. Több kategória is szerepelt, de – mint mondta a versenyző – csak ebben lőhetett.

A csütörtök-péntek-szombati napokon zajló versenyen lékpisztolyban 60 lövést adtak le (alapverseny), majd következett a döntő. Az osztrák paralimpikonnal folytatott rivalizálás azonnal kiütközött, hiszen az egyik alapversenyt Gyula nyerte, a másikat ellenfele. A harmadik napon ismét Gyula vitte a pálmát az alapversenyen, ám ilyenkor ezek törlődnek, majd következik a 20 lövéses döntő – ebből mindhármat Gurisatti Gyula nyerte:

Ha világverseny van, akkor a legjobb nyolc kerül döntőbe az alapversenyből. Teljesen új szabály, tavaly január óta így van. Korábban hatvan értékelt lövés után került döntőbe a legjobb nyolc, majd a döntőbeli eredményt adták hozzá az alaphoz. Most lelőjük az alapot, ebből a legjobb nyolc kerül döntőbe, s mindenki nulláról indul. Ebben az új felállásban akár a nyolcadik is nyerhet. Többször volt már arra példa, hogy világcsúcstartó elsőnek került döntőbe, aztán elsőnek esett ki.

Örülsz?

Mindenképpen boldog vagyok, de a célom továbbra is az Európa Bajnokságra való készülés. Annyi volt, hogy az utolsó napi eredményem már Paralimpián is döntős helyezés. Aztán az első napom nem volt annyira jó, de a második, harmadik napon a döntőben is jót lőttem. Volt benne sok tízes! (szokásos módján nevet)

Egyetlen nap, hogy elcsíphettünk, hiszen ismét utazol?!

Hétfőn már Tatára megyek edzőtáborba, mert március hónap végén az első komolyabb versenyen, Angliában, közel 30-40 induló lesz jelen, tizenvalahány országból. Karácsony Gyuszi a felkészítőm, az öttusa válogatottnál lövészedző, valamint a KSI szakosztály lövészedzője irányítja a munkámat. Most lehetőleg minél több szituációs gyakorlatot veszünk majd, téthelyzetesen, ami ugyan löki az adrenalint, de neked meg uralkodni kell rajta. Akik a magyar élvonalba tartoznak, s nálam jobb lövők, ott lesznek, tanulni megyek, hogy erősebb versenyzőkkel döntőzzek. Nem magányos farkasként, egyedül lövöldözgetsz a lőtéren, hanem felmegy a pumpa, a vérnyomás – minden. Kőkemény munka, hogy elcsípd őket, hogy partiba legyél!

Egy hónap múlva mire figyeljünk?

Remélem, tudok majd jó eredménnyel szolgálni, illetve a riói kvóta megszerzése továbbra is célom, ami tavaly hajszálon múlott. Július, szeptember, november – ezekben a hónapokban ott kell lenni mindenhogyan, a biztatásokat pedig köszönöm! 

http://dunaujvaros.com/hirek/201502/gurisatti_gyula_lott_aranyakat_hozot...

  • Létrehozva: 2015. február 16.