fő tartalom

A Quaestor-károsultak, a posták mellett, 26 kijelölt kormányablakban is benyújthatják kárigényüket

A Quaestor-károsultak kárigényének bejelentésére 2015. május 6-ától (szerdától) nyílik lehetőség a kormányablakokban. A benyújtás végső határideje 2015. június 5., amelynek elmulasztása jogvesztő. Ezt követően tehát nem lehet benyújtani az igényeket.

A kormányhivatalok vállalták a postai szolgáltatások bővítését a kárigények ügyében. A posták mellett tehát, ügyfélszolgálataikon keresztül, országszerte 26 kijelölt kormányablakban fogadják be a károsultak kérelmeit. Fejér megyében a Székesfehérvári Kormányablakban (Piac tér 10.) és a Dunaújvárosi Kormányablakban (Október 23. tér 1.) adhatók be a kérelmek. 

A Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja a károsultak kérelmének benyújtásához űrlapot rendszeresített, amelyhez a kormányablakokban is hozzá lehet jutni, illetve letölthető a Befektő-védelmi Alap (BEVA) honlapjáról: www.bva.hu és a kormányablak honlapról:  https://kormanyablak.hu

A kormányablakhoz az Alapnak címzett kérelmeket zárt borítékban kell benyújtani, a borítékon fel kell tüntetni az Alap nevét és – feladóként – a kérelmező nevét, lakcímét. A benyújtó a kérelem átvételéről elismervényt kap.

A kormányablakokban kizárólag a kárigények benyújtására van lehetőség, a Questor vonatkozásában más típusú ügyintézést nem végeznek, konkrét ügyekben információt nem nyújtanak.

A Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt.-nél tevékenykedő felügyeleti biztos adatai szerint 32 ezren vannak a Quaestor-kötvényesek, részben fiktív, részben valós kötvény van követelésük mögött.

(Fejér Megyei Kormányhivatal)

 

  • Létrehozva: 2015. május 6.